Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içindeki 3 bin 100 metre yükseklikteki Tahpur Yaylası'nda Eylül ayının ilk günlerinde kar sürprizi yaşandı. Yaylada etkili olan kar yağışı, her yeri beyaza bürüdü.

A W783743 03

Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Tahpur Yaylası, erken gelen kar yağışıyla adeta kışa teslim oldu. Yüksek kesimlerde etkili olan yağış, yaylada kış mevsimini aratmayan görüntüler ortaya çıkardı.

A W783743 04

Yayladaki işletme sahiplerinden Volkan Demirbaş, Eylül ayında etkili olan kar yağışının kendileri için sürpriz olduğunu belirterek 'Eylül ayının başında bu kadar yoğun kar yağışını beklemiyorduk. Bir anda her taraf beyaza büründü. Tahpur'da hava şartları çok hızlı değişebiliyor. Hazırlıksız yakalandık ama ortaya çıkan manzara gerçekten muhteşem' dedi.

Hava Tahmin Uzmanı Tekin: 'Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerine çıkacak'
Hava Tahmin Uzmanı Tekin: 'Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin üzerine çıkacak'
İçeriği Görüntüle

Demirbaş, bölgenin yüksek rakımı nedeniyle hava koşullarının kısa sürede değişebildiğini belirterek yaylaya gelecek vatandaşların hava durumunu takip etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Kaynak: İHA