Törende, Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel ŞAHİN, İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer KIRAN, Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rize Valisi Kemal ÇEBER birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel ŞAHİN konuşmasında, fakültenin tarihçesinden bahsederek kuruluşundan şimdiki haline gelene kadar katkısı olan herkese teşekkür etti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer KIRAN konuşmasına, bugünün kendisi için çok önemli ve özel bir gün olduğunu ifade ederek başladı.Fakültenin kapısından ilk adımı attığında karşılaştığı tablonun kendisini mutlu ve memnun ettiğini ifade eden KIRAN, “Karşımda çakı gibi öğrenciler görüyorum. İnanıyorum ki buradan mezun olduğunuzda aynı kararlılık ve disiplin ile bu sektöre katkı sağlayacaksınız.” dedi.KIRAN, fakültenin kuruluş aşamasını da anlatarak, “Eğitimin kalitesini artırma yönünde çalışmalarımızı daha da ileriye götüreceğiz ve kaliteyi artırana kadar olanı iyileştirmeye ve bu anlamda işbirliğine devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN konuşmasında, öncelikle Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi ve bunun yanı sıra Üniversiteye yapmış oldukları katkılardan dolayı KIRAN ailesine teşekkür ederek simülatör laboratuvarlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Rize Valisi Kemal ÇEBER ise yaptığı konuşmada, “Bugün açılışını gerçekleştirecek olduğumuz laboratuvarlar için yapmış oldukları katkılardan dolayı Kıran ailesine teşekkür ediyorum. Siz öğrencilerimizin de ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.’ sözünden hareketle en iyi denizciler olarak bunların hakkını vereceğine inanıyorum. Simülatör laboratuvarlarının hayırlı olmasını ve eğitiminize üst düzeyde katkı sunmanızı diliyorum.” dedi.  

Açılış konuşmalarının sonunda, Rize Valisi Kemal ÇEBER ile Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN günün anısına İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer KIRAN’a plaket takdim etti.

Plaket takdiminin ardından, Deniz Ticaret Odası tarafından Üniversitemize kazandırılan ECDIS Simülatörü ve Sıvı Yük Elleçleme Simülatörünün yer aldığı laboratuvarların açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Rize Valisi Kemal ÇEBER, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal SEKÜCÜ, Rize İl Emniyet Müdürü Nurettin GÖKDUMAN, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Hakan DEDEBAĞI, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer KIRAN, il protokolü, Üniversitemiz yöneticileri, personeli ve öğrenciler katıldı.