Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen programa Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rektör Yardımcıları ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programda Rekabet Kurumu Başkanı Birol Köse Rekabet Kurumunun görevleri, yaptığı çalışmalar, rekabet kurumunun önemi, tarihsel süreçteki gelişimi ve değişimi, rekabet politikasının oluşturulması, rekabet ihalleri ve şikâyetleriyle ilgili çalışmalar ve birçok konu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Öğrencilerin merak ettiği konularla ilgili soruları cevapladı.

Vali Baydaş ise yaptığı konuşmada mülki idare mesleği hakkında öğrencileri bilgilendirdi ve meslek hayatı boyunca edindiği tecrübelerini paylaştı. Mülki idare amiri olmak için izlenecek yol haritasıyla ilgili bilgiler verdi. Öğrencilere meslek seçimi konusunda bazı tavsiyelerde bulunan Vali Baydaş, organizasyondan dolayı topluluğu tebrik ederek bu tür organizasyonların yapılmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Vali Baydaş, “En büyük izzetim, en büyük övüncüm, evlatlarıma ve torunlarıma en büyük mirasım Şerefli, Necip, Aziz Türk Milletine hizmet ediyor olmaktır. Bunun da en çok zevkini alabileceğiniz meslek mülki idare amirliğidir. Bu millete hizmet edeceğiz, sadakat ve gayretle bunu yapacağız” dedi.

Otomobil yol kenarında arıza yapan araca çarptı: 1 yaralı Otomobil yol kenarında arıza yapan araca çarptı: 1 yaralı

Vali Baydaş konuşmasının sonunda öğrencilere sorular sorarak doğru cevabı veren 5 öğrenciye Rize Kitap Fuarında kullanmak üzere 500 TL’lik hediye çeki verdi.