Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu’nun mesajı şöyle

"Bayramlar; Sevginin, hüznün, acının, yalnızlığın paylaşıldığı, birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dostluğun en sıcak şekilde hissedildiği anlardır.

Tarih boyunca büyük badireler atlatan insanlık, bugün Covid-19 ile çok zor bir süreci yaşamakta ve sevinç günleri bayramlara olan hasret daha da derinleşmektedir.

Düşünüp tefekkür edildiğinde, yaşanan her sevincin ya da üzüntünün temel sebebinin insanın kendisi olduğu görülmektedir.

Asıl çaba; kabul edilebilir, yaşanabilir bir geleceğin inşa edilmesi olmalıdır. Aksi olursa bayramlar umut ve özlem olma özelliğini kaybedecektir.

Bayramlar, manevi arınma ve muhasebe günleridir. Bu vesile ile açlar, sefiller, yatakları olmayan garipler, her türlü insanlık dışı muameleye maruz kalan mazlumlar unutulmamalı, haklının değil güçlünün haklı olduğu insanlık dışı bir sistemin son bulmasından yana gayret gösterilmelidir.

Kudüs ve Dünyanın çeşitli bölgelerindeki utanç verici menfur saldırılara, hukuk tanımazlığa ve yaşatılan acılara son verilmelidir.

Bir kez daha üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı rahmetle anıyorum.

Ramazan Bayramının sevinçlerin çoğalmasına, üzüntüleri azalmasına vesile olmasını temenni ediyor, Mesleğimiz ve meslektaşlarımız adına yarınların daha güzel olacağı ümidiyle, başta şehit aileleri olmak üzere, tüm meslektaşlarımızın ve milletimizin bayramını kutluyorum."