Güneysu ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkanı adayı olarak gösterilen Hüseyin Yanık'ın seçim afişleri sürekli olarak yırtılması ve son zamanlarda artan bu olayların seçim sürecine gölge düşürdüğü belirtilirken CHP Güneysu Belediye Başkan adayı Hüseyin Yanık'ın seçim afişlerinin sürekli olarak tahrip edilmesinin, ilçede bir provokasyon endişesi yarattığı  ve afişlerin çoğunun yırtılarak ya da zarar görerek yerlerinden kaldırıldığı belirtilirken, bu durumun seçim atmosferine olumsuz bir etkilediği ifade ediliyor. Cumhuriyet Halk Partili seçmen bu olayların arkasında rakiplerinin olduğunu düşünürken yetkililerin konuya müdahale etmelerini talep ediliyor.

Güneysu’da CHP ve bağımsız belediye başkan adayının afişleri yırtıldı Güneysu’da CHP ve bağımsız belediye başkan adayının afişleri yırtıldı

Son olarak Ulucami mevkiinde aydınlatma direklerine asılan bayrakların sökülmesiyle Cumhuriyet Halk Partisi yönetimininde bayrağı taşıran son damla oldu. Konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri bu olayın peşini bırakmayacaklarını ifade ederken, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Saltuk Deniz konuyla ilgili çok sert açıkmalalarda bulundu. Deniz saldırganlara karşı şu şekilde seslendi:  "Demokratik bir seçim ortamında herkesin fikrini özgürce ifade etmesi gerekir. Ancak afişlerimizin bu şekilde tahrip edilmesi demokratik olmayan bir davranıştır. Bu tür saldırılar demokratik hakları gasp etmeye yöneliktir ve seçim sürecine zarar vermektedir.  Bu saldırılarla bizi yolumuzdan döndüreceklerini düşünüyorlarsa, büyük bir yanılgıya kapılmaktadırlar. Bu saldırılar bizi daha da güçlendiriyor ve kararlılığımızı artırıyor. Bizi asla ve asla yıldıramayacaklar. Söktükleri her bir bayrağımızın, her bir afişimizin yerine onlarca bayrak, onlarca afiş asacağız. Güneysu halkının desteği bizimledir. Güneysu halkı bu tür provokatif eylemlere izin vermez. Bugün afişlerimize ve bayrağımıza tahammül edemeyen kişileri de kucaklayacak bir belediye anlayışı ile Güneysu'yu yönetmeye geliyoruz." 

Ayrıca Güneysu Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Receb Karaosman da bir açıklama yaparak, yaptığı açıklamalarda şunları ifade etti:
"Sistematik olarak reklam bilboardlarında ki afişlerimize saldırılar düzenleniyordu. Şimdi de aydınlatma direklerine astığımız bayraklar, bir minibüsle gelen 2 kişi tarafından kesilmiştir. Seçim çalışmalarına başladığımız günden bu yana sosyal medya üzerinden hakaretlere maruz kalıyor ve tehdit telefonları alıyoruz. Bir aydır astığımız tüm afiş ve bayraklar birileri tarafından yırtılıyor ya da parçalanıyor. Konuyla ilgili gerekli müracaatlarımızı yaptık. Olayın faillerini tespit ettik. Suç duyurumuzu yaptık, sonuna kadar takipçisi olacağız ve faillerin ceza almalarını sağlayacağız." dedi.