Elazığ'da görevliyken şehit olan Özel Harekat Polisi Murat Bulkan'ın kızı Edanur Bulkan, babasının izinden giderek özel harekat polisi oldu. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Polis Haftası'nda ziyaret ettiği Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde Edanur'a Türk bayrağı taktim ederek, mesleğinde başarılar diledi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Polis Haftası dolayısıyla Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Türk Polis Teşkilatı'nın 181. yılı ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Vali Masatlı, ziyareti esnasında Elazığ'da görevliyken intikal eğitimi sırasında rahatsızlanarak şehit olan Özel Harekat Polisi Murat Bulkan ile aynı üniformayı giyen kızı Edanır Bulkan ile de bir araya geldi. Vali Masatlı, şehit kızı olan özel harekat polisi Bulkan'a Türk bayrağı hediye etti. Özel harekat polisleri de Vali Masatlı'ya hediye taktim etti.

Polis teşkilatının 181. yılını kutlayan Vali Masatlı, 'Ülkemizin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışan, büyük bir fedakarlık örneği gösteren polis teşkilatımızın 181. kuruluş yıl dönümü ve 10 Nisan Polis Günü'nü kutluyorum. Asırların felaketi 6 Şubat ve devamındaki depremlerde de polis teşkilatımız, insanların mal ve can güvenliğinin korunması için ve depremin oluşturduğu olumsuz sonuçların azaltılması bakımından gece gündüz fedakarca çaba gösterdiler. Sürekli yanımızda oldular ve beraber çalıştık. Bu günde depremin izlerini sildiğimiz bu dönemde arkadaşlarımızla beraber polis günümüzü kutluyorum' dedi.

Navigasyon yardımıyla yolculuk yapan minibüsteki 10 kişi çamurlu yolda mahsur kaldı
Navigasyon yardımıyla yolculuk yapan minibüsteki 10 kişi çamurlu yolda mahsur kaldı
İçeriği Görüntüle

Şehit Özel Harekat Polisi Murat Bulkan'ın kızı Özel Harekat Polisi Edanur Bulkan'ı mesleğine olan sevgisi dolayısıyla tebrik eden Vali Masatlı, 'Bu günkü anmamız çerçevesinde anlamlı bir polis memurumuz var. Şehit polis memurumuz Murat kardeşimizin kızı Edanur, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde polis olarak görev yapmakta. Babasının vatan sevgisini, millet aşkını, bayrak sevdasını kendisi teslim aldı ve bundan sonra da devam ettirecek. Bizler de bugün memleketimizin, milletimizin ve insanların canını korumak için ve devletimizin bekasını savunmak için şehit düşen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin. Biz bu kahramanlarımıza her zaman güveniyoruz' dedi.

Babasından kendine yadigar kalan mesleği yaşattığını dile getiren Edanur Bulkan, hemşirelik mezunu olmasına rağmen babasının şehadeti sonrası polislik mesleğine sevgiyle baktığını belirterek, 'Çok onurlu ve gururlu bir meslek benim için. Polislik bana babamdan yadigar. İnşallah alnımın akıyla da bu yolda devam edeceğime inanıyorum. Babamı, görevlerden dolayı pek fazla göremezdik. Ben normalde hemşirelik mezunuyum, babamdan sonra da polislik mesleğine bir aşkla baktım. Babamdan da yadigar kalınca devam ettirmek istedim ve çok şükür nasip oldu' dedi.

Kaynak: İHA