Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde şehit düşen 27 yaşındaki Piyade Onbaşı Fatih Duru’nun Çanakkale merkez ve Ezine’nin Kayacık köyündeki evine ateş düştü. Şehidin annesi, acı haberi Çanakkale’de, abisi ve diğer yakınları ise Kayacık köyündeki evde aldı.
ŞEHİT ANNESİNİN FERYATLARI YÜREKLERİ DAĞLADI
Hakkari’nin Dağlıca mevkiinde Yeşiltaş’tan yola çıkan Kobra aracı içerisinde şehit düşen 6. Hudut Tabur Komutanlığı’nda görevli Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru’nun Çanakkale’deki evine şehit ateşi düştü. Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru’nun şehit haberini, anne Azime Duru, büyük oğlu Muhsin Duru’nun Çanakkale’nin Barbaros mahallesindeki evinde aldı. Çanakkale’de şehitler için düzenlenen yürüyüşe katılan ve yürüyüş sırasında şehit haberini alan grup da, annenin bulunduğu evin önüne geldi. Evin bahçesine çıkan anne Azime Duru’nun feryatları evin önünde bekleyen kalabalık grubun yüreklerini dağladı. Üzüntülü anne Azime Duru’yu kadın astsubaylar sakinleştirmeye çalıştı. Ağlamaktan yorgun düşen anne bir süre fenalaştı. Kapının önünde hazır bekleyen 112 sağlık ekipleri, üzüntülü anneye ilk müdahaleyi evin bahçesinde yaptıktan sonra Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Öte yandan, 27 yaşındaki Piyade Onbaşı Fatih Duru’nun evinde bulunan yeğen Ramazan Başcantürk’te gözyaşlarını tutamadı. Üzüntülü yeğeni evin önündeki kalabalık ve komutanlar teselli etti. Şehidin abisinin evine dev Türk bayrağı asıldı.
Şehit Fatih Duru’nun Ezine İlçesine bağlı Kayacık Köyündeki baba ocağına ise şehit haberini Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik ve beraberindeki komutanlar getirdi. Kaymakam Atik, ağabey Eyüp Duru ile teyzesi Fatma İnce’ye acı haberi verdi. Ardından da yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Evde bulunan Fatih Duru’nun yakınları, fenalık geçirdi. Kuran-ı Kerim okutulan evin girişine de Türk bayrağı asıldı. Şehidin teyzesi Fatma İnce, “Vatan sağolsun.Allah devletimize bir daha böyle acı göstermesin. Allah’ım askerlerimizi korusun. Yıkılmadık, ayaktayız. Şehidimizi verdik ama ayaktayız. Allah bunlara bir daha fırsat vermesin. Benim yavrum oraya gönüllü gitti” dedi.
Yakınları, Şehit Fatih Duru’nun babası Kadir Duru’yu 12 yaşındayken kaybettiğini, kendisinin ise vatani görevini yerine getirdikten sonra uzman onbaşı olarak askeriyede kaldığını anlattı. Şehit Fatih Duru, memleketine en son geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’ndan sonra gelmişti.