Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan 14 Mayıs 2022 tarihinde T.C. Cumhurbaşkanlığı uçağıyla memleketi Rize-Artvin havalimanını hizmete açacak.

Muazzam Ovit tünelinin açılışından sonra, şimdi de Rize’ye yapılan en büyük projelerden bir diğeri olan ve hemşerilerine söz verip, 2017 yılında temelini atmış olduğu ve söz verdiği yılda tamamlanmış olan, Rize- Artvin Havalimanının açılışı için, Ramazan bayramı sonrası memleketi Rize’ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize ve Artvinli hemşerileri tarafından sevgi ve sevinç gösterileriyle karşılanacak.

Ak Parti Rize İl Başkanı İshak ALİM kamuoyuna yapmış olduğu açıklamada, “19 Mayıs 2022’ de açılması planlanan fakat Sayın Cumhurbaşkanımızın programları nedeniyle havalimanının daha erken bir tarih, 14 Mayıs 2022 günü görkemli bir törenle hemşerilerimizin yoğun katılıyla hizmete açılacaktır.” açıklamasını yapmıştı.

Doğu Karadeniz bölgesine hizmet verecek olan; Rize-Artvin havalimanının temeli; 3 Nisan 2017’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılmıştı. 4.5 yıl gibi kısa süre içerisinde tamamlanan havalimanının yılda 3 milyon yolcunun kullanabileceği kapasiteye sahip olacağı tahmin ediliyor.

Havalimanı inşaatı süresince, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Milletvekilleri Hayatı Yazıcı, Osman Aşkın Bak ve Muhammed Avcı, Ak Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, havalimanı çalışmalarını, yaz, kış demeden takip ederek vaktinde tamamlanması noktasında üstün gayretler göstermişlerdir.

Deniz üzerinde dolgu yapılarak hizmete açılan, Ordu-Giresun havalimanından sonra deniz doldurularak yapımı tamamlanan ikinci havalimanı, Rize-Artvin havalimanı oldu. Havalimanının açılışından önce ilk test uçuşu başarıyla gerçekleştirilmişti.

Şu bir gerçektir ki, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaklaşık 20 yıldır yönettiği ülkemizde iktidarda olmamış olsaydı, Rize-Artvin havalimanı onlarca sene daha yapılacağı yoktu. Çok teşekkürler sayın Cumhurbaşkanım. Rize-Artvin havalimanının, ülkemize, bölgemize; Rize ve Artvin ilimize hayırlı ve uğurlu olsun. Gözümüz aydın olsun.