2024 Yılı II. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı 2024 Yılı II. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

RİMUFED Başkanı Remzi Güzel yoğun bir aday başvurusu olan muhtarlık yarışında bazı bölgelerde gerginliklerin olduğuna dikkat çekerek muhtar adaylarına uyarılarda bulundu. Kardeşçe seçim, kardeşçe yaşam için herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Başkan Güzel: "31.03.2024 tarihinde gerçekleşecek olan Yerel Yönetimlerimizin belirleneceği seçimlere sayılı günler kaldı. Muhtarlık Camiamız da 50.412 muhtarıyla bu seçim sürecinin içinde. Muhtarlık camiamız kuruluşundan bu yana ülke genelinde böyle bir demokratik yarış içinde ilk defa bu kadar çoklu adayın olduğu bir  seçim süreci yaşıyor. El betteki seçimlerin bir şölen havası  içinde geçmesi dilegimizdir. Kadim kültür ve geleneğimize yakışır, birbirine saygılı eşitlik ve dürüstlük ilkesinden çıkmadan bu seçim sürecini hep birlikte başarıyla geçmeliyiz."

Hizmetten çok maaşın konuşulması verdiğimiz emeklere saygısızlıktır.
Seçim sürecinde muhtarların yapacağı hizmetten çok alınacak ücretin konuşuluyor olması bu güne kadar yapılan çalışmaları zan altında bıraktığını belirten RİMUFED Başkanı Remzi Güzel: "Ancak camiamıza olan yoğun ilgi ve aday çokluğunun  bazı yerlerde adaylar arasında gerginlikler oluşturduğu haberleri camiamizi üzmektedir. 1 Nisan'da secimler bitmiş olacak hepimiz birbirimizin  yüzüne  bakacağız,  ortak alanlarda hayatlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kurumumuzla bağdaşmayan  maalesef bizleri derinden üzen  mahalle ve köylerimize  çoklu aday oluşması muhtarlık hizmet yarışından çok verilen asgari ücret olarak konuşulması hepimizin bugüne kadar verdiği emeklere zan düşürmektedir. Daha sağ duyulu önce hizmet politikalı ve adayların projelerinin öne çıktığı bir seçim süreci bu kötü yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmanın en güzel yoludur. Muhtarlık kurumunda halka hizmet için bu yarışa çıkan,canı gönülden özverili bir şekilde çalışan devlet ve millet arasında köprü kuracak muhtarlarımızı halkımızın üstün iradesiyle seçeneğine olan   inancımız  sonsuzdur. Başta Vatanımıza, Milletimize ve tüm camiamıza hayırlara vesile olacak bir seçim süreci ve sonucu diliyorum" dedi.