Rize Ziraat Odası  bu yıl mazot ve gübre desteklerinin banka kartına yatırılacağını hatırlatarak üreticilerin hesaplarını kontrol etmelerini istedi. Rize Ziraat Odası'ndan yapılan açıklamada: "2023 Yılı Mazot-Gübre Destekleme ödeme ücretleri 01.03.2024 Cuma günü Saat: 18.00 itibari ile Çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır.

Bilindiği gibi, bu yıl da destekleme ödemesi nakit olarak değil sadece Mazot ve Gübre alımında kullanılmak üzere Ziraat Bankası kartına yüklenecektir.

Ziraat Bankasında kartı olan çiftçilerimiz herhangi bir işlem yapmayacaklar. Mazot-Gübre desteği otomatik olarak bu kartlara Ziraat Bankası tarafından tanımlama yapılmıştır. Kartı olmayan çiftçiler ise kart için banka şubesi ile görüşecektir. Karttaki miktarı çiftçiler bankamatiklerden görememekte, sadece Ziraat Bankası üye iş yerlerindeki pos makinelerinde görülebilmektedir. Bu karttaki para sadece ziraat pos makinesinin olduğu gübre bayilerinde ve petrol ofislerinde kullanılacaktır. Kartta bu yıl kullanılmayan para miktarı için son kullanılma gibi bir tarih söz konusu değildir. İnternet bankacılığı kullanan üreticilerimiz Ziraat Bankası mobil şube, sağ alt köşedeki menü, kartlarım, banka kartlarım, hesabı seçerek, kart ayarları, hesap ekle-çıkart, virman hesabı menülerini takip ederek destekleme miktarını görüntüleyebilirler. Destek Ödemelerinin çiftçilerimize hayırlı olmasını diler, yaş çay sezonunun bol bereketli bir yıl olmasını temenni ederiz" denildi.