HABER:ARZU ERBAŞ - Liselere hayıt işlemleri devam ederken Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (RTSO) Şaban Aziz Karamehmetoğlu meslek lisesi vurgusu yaparak “Rize’de TOBB’un desteklediği meslek lisesinde ara değil aranan elemanlar yetiştiriyoruz” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) LGS merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih başvuruları devam ederken RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu meslek liselerine kayıt yaptırmaları için velilere ve öğrencilere seslendi.  Karamehmetoğlu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Milli Eğitim Bakanlığı TOBB ETÜ işbirliği ile  81 İlde 122 okulu burs, staj, uygulamalı eğitim ve ekipman ile desteklediğini belirterek “Rize’de Tevfik İleri Teknik Lisesi Endüstri Meslek Lisesini destekliyoruz. Biz bu okullarda yetiştirdiğimiz öğrencileri ara eleman olarak değil aranan eleman olarak yetiştirmek istiyoruz. Ülkemizin, sanayicimizin, tüccarımızın en büyük ihtiyacı aranan eleman.  Her ilimizde bir üniversite kuruldu ama üniversite mezunu gençlerde de ciddi bir işsizlik oranı söz konusu. Bu anlamda biz özellikle liselerimizde donanımlı, aranan eleman yetiştirmek istiyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI MESLEKİ LİSELERE YÖNLENDİRELİM “
Velilere ve öğrencilere seslenen  RTSO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu “Desteklediğimiz okullarımızın hem eğitmen hem araç gereç ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Öğrenciler için yarattığımız bazı fırsatlarımız da var. Özellikle başarılı öğrencilerimize TOBB olarak burs veriyoruz. Oda ve borsalarımıza bağlı işletmelerde staj imkanı, uygulamalı eğitim, kendilerini yetiştirme imkanı tanıyoruz. Ülkemizdeki aranan eleman sıkıntısını ortadan kaldırmak için ve ülkemiz insanının daha ciddi kaynaklara sahip olabilmesi için velilerimizin çocuklarını mesleki liselere yönlendirmesini faydalı görüyoruz. Bizim de sorumluluğunu üstlendiğimiz ilimizdeki Tevfik İleri Endüstri ve Meslek Lisesi başta olmak üzere meslek liselerine hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.