Cansel ORUÇ/ANKARA,() - TÜRK Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Meşe’yi ziyaret ederek, Veteriner Hekimlerin hak ve yetkileriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Halk Sağlığı Genel Müdürü Fatih Kara’nın da hazır bulunduğu ziyarette, Bakan yardımcısı Meşe’ye Veterinerlik Hekimlik mesleğiyle ilgili bilgiler aktaran Ali Eroğlu, meslektaşlarının sorunlarını dile getirerek, çözüm istedi ve kapsamlı bir dosya sundu.

Güncel konuların da konuşulduğu ziyarette, TVHB Başkanı Ali Eroğlu, Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Dr. Emine Meşe’ye Veteriner Hekimlerin hak ve yükümlülükleri ile yetkilerini anlatan kapsamlı bir dosya sundu. Sağlık Balan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Meşe Veteriner Hekimlerin toplum sağlığı açısından önemli bir rol üstlendiklerini belirtip, dosyayı inceleyeceğini ve kendisine iletilen sorunların yakın takipçisi olacağını söyledi. Prof. Dr. Meşe, TVHB Merkez Konseyi’ni ziyaretinden memnun olduklarını da kaydetti.

Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, insan ve hayvan sağlığının korunmasında çok önemli sorumluluk ve yetkileri bulunan Veteriner Hekimler olarak sıkıntılarını ve taleplerimizi birinci ağızdan Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Meşe ve Halk Sağlığı Genel Müdürü Fatih Kara’ya aktarma fırsatı bulduklarını söyledi. Başkan Ali Eroğlu, TVHB Merkez Konseyi’nin devletin ilgili birimleriyle yaptığı karşılıklı görüşmeler ve görüş alışverişlerinin, Veteriner Hekimlerin haklarının ve korunması ve Veteriner Hekimlik Mesleği’nin itibarı açısından son derece yararlı olduğuna da vurgu yaptı. TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, “Bizi kabul ederek görüşlerimizi, taleplerimizi dinleyen Halk Sağlığı Genel Müdürü Sayın Fatih Kara ve Sağlık Bakan Yardımcısı sayın Prof. Dr. Emine Meşe TVHB adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI