Mehmet Kasap

Mehmet Kasap

Tüm Makaleleri

Değerler eğitimiyle ve bilimle iyi insan yetişir

İlahi değerlerle, bilimin verilerini, pedagojik şekilde, insan yetiştirilmesinde kullanmalı ki; iyi, güzel, doğru, dürüst, yararlı, önemli, değerli, olgun insan yetişsin.

İyiliği emrede, kötülükten sakındır

Müslümanların ilk görevlerinden biride; iyiliği emredip, kötülükten sakındırmadır. İnsanları eğitim- öğretim, kültür, sanat, meslek, ahlak olarak en güzel şekilde yetiştirmektir.

Yüce Allah’ı ve yarattıklarını çok iyi tanımalı

Âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah’a sonsuz kere şükrediyorum, hamt ediyorum, zikrediyorum, ibadet ediyorum, tövbe ediyorum, dua ediyorum, itaat ediyorum.

Adaleti, doğruluk ve dürüstlük ayakta tutar

İslam dininin ve bilimin binlerce değerini, faziletini, niteliğini, özelliğini öğrenip, yaşam biçimi yapma; insanı insanileştirir, insancıl eder, insan eder, olgunlaştırır. İnsana üstün özellikler kat...

Mutlak doğru ve gerçekçi bilgilerle yaşamalı

Âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah’a yönelmeli, itaat etmeli, ibadet etmeli. Peygamberine sav. Uyarak hakça yaşamalı.

Başarı; İslâm Dinini ve bilimi yaşamakla olur

Öncelikle aklı, zekâyı dosdoğru ve gerçekçi bilgi ile çalıştırmalı. Bilmediğimiz konularda, deneyimli uzman kişilere danışmalı, sormalı, öğrenmeli.

İçindeki güzelliği paylaş, kötülüğü de köreltiniz!

Âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah’ın son elçisi Hazreti Muhammed sav. Diyor ki: “ Sizin en hayırlınız, ahlakı en güzel olanınızdır.

Ölçülü, dengeli, dosdoğru, orta yollu hareket etmeli

Dünyada, İslam onuru ile yaşamak için; İslam bilgisine, ilme, irfana, hikmete, irşada, feyze, birikime, donanıma, onurlu yaşantıya sahip olmalı ki

Zararlı ve kötü alışkanlıklardan korunmalıyız

Zararlı, kötü, çirkin, yanlış alışkanlıkların neler olduğunu önce öğrenmeliyiz. Sonra da korunmayı, kaçınmayı, sakınmayı öğrenmeliyiz.