Rize sporuna amatör olarak görev yapan isimleri konu edinen Necati Dili ağabeyimin kaleme aldığı Amatörün Gönüllüleri yazılarını keyifle  okuyorum. Dili en son aynı zamanda çocukluk arkada Mahir Biberoğlu'nu kaleme kaleme  aldı.

RENKLi İSİMLERLE ÇALIŞTI
Biberoğlu; Teknik Direktör olarak Celal Kıbrıslı, Cem Pamiroğlu, Giray Bulak, Rasim Kara, Carol Pezze ve Hikmet Karaman’la çalışma imkânı olmuş. O yıllardan bu yıllara kadar hala sporun çeşitli branşlarında hizmet eden Biberoğlu:  amatör futbolda ÇAYKUR Sporda yine görevinin başında takımıyla beraber müsabakalara gelerek yakından takip etmektedir.

İLKOKULDA BAŞLAYAN TUTKU
9 Mayıs 1957 tarihinde Rize Eminettin Mahallesi Askerlik Şubesi Karşısında bulunan 3 katlı tarihi evde doğdu. İlkokul yıllarında başlayan futbol hayatından önce askerlik şubesinin arkasında bulunan futbol sahasında, sonra Necati Dili’ler in evinin yanında olan futbol sahasında , Reşadiye İlkokulunun yanında bulunan futbol sahasında ve Zihni Derin Ortaokulunun önündeki futbol sahalarında kendi aramızda veya mahalleler arası müsabakalar yaparak başladı.

MERHABA RİZESPOR
Futbolda ilk lisansı Rizespor’da çıktı. O zaman Rizespor’un Teknik Direktörü Mustafa Özkula idi. Yapmış olduğu seçmede ilk ona girerek Rizespor genç takımında (1972-73) futbola başladı. 1974-75 sezonunda Rizespor’dan Teknik Sorumluluğunu Mustafa Kosif"in yaptığı Rize Esnaf Spor'a geçerek bir yıl orda futbolunu oynadı. 1974-75 sezonunda Rize Lisesi futbol takımı olarak Çayeli Lisesi futbol takımını Mahir Biberoğlu'nun attığı golle 1-0 yenerek şampiyon oldu.

40 GOL
1976-1980 yıllarında Kale Gülbaharspor'da oynadı. Bir sezonda 40’ın (Kırk) üzerinde gol attı. Teknik sorumlumuz Ahmet Saraç'tı.1981-82 yılarında Çaykurspor’da oynadı. Teknik sorumluları Erbil Sümer ve Cevat Öztürk idi.1984-1985 yıllarında antrenör olarak başladığı futbol yaşantısında Derepazarıspor'da futbolda oynayarak takımının şampiyon olmasında katkı sağladı.1985-86 yıllarında Rize Belediyesi'nde futbol oynadı. Teknik sorumlusu Hamit Saraç idi. 1986-87 sezonunda kısa bir süre Esnafspor’da futbol oynadı oynadı.

ASKERLİĞİ VE KAMU
1980 yılında Erzincan’da kısa dönem (dört ay) askerlik yaptı.1976 yılında Adliye’de memuriyet hayatına başladı. 1979 yılında Şef oldu. 1984 yılında ÇAYKUR Derepazarı Çay Fabrikası'na şef olarak geçiş yaptı. 1984 yılında Pazarköy Çay Fabrikası'na Kısım Müdürü olarak atandı. 1988 yılında atandığı Gündoğdu Çay Fabrikasında Kısım Müdürü olarak çalışırken 1996 yılında Çaykur Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına Şube Müdürü olarak atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.

YÖNETİCİLİKLERİ
Çaykur Rizespor profesyonel takımında 1996-2001 yıllarında Genel Sekreterlik Alt Yapı Sorumluluğu görevini yerine getirdi. Çaykur Rizespor takımı yönetiminde bulunduğu dönemde Başkanlığını Ekrem Cengiz, Teknik Direktörlüğünü Rasim Kara’nın yaptığı sezonda Antalya’da o zamanki adı birinci lig olan şimdiki Süper lige çıkıldı. Çaykur Rizespor’da yönetici olarak bulunduğu dönemde Teknik Direktör olarak Celal Kibrisli, Cem Pamiroğlu, Giray Bulak, Rasim Kara, Carol Pezze ve Hikmet Karaman’la çalışma imkânı buldu.Eğitim kurumlarında yönetici olarak Çaykur İlköğretim Okulu'nda 10  yıl, Rize Öğretmen Lisesi'nde 2 yıl ve Rize Fen Lisesi'nde 2 yıl olmak üzere Okul Aile Birliği Başkanlığı yaptı. 13 Kasım 2016-6 Kasım 2021 yılları arasında Türkiye Güreş Federasyonu'nda 5 yıl süreli Yöneticilik As Başkanlık yaptı. 

GÜREŞİN YILDIZLARI
Çaykurspor Kulübü Güreş takımı olarak Mehmet Akif Pirim Olimpiyat Dünya ve Avrupa şampiyonlukları, Selçuk Çebi Dünya ve Avrupa şampiyonlukları, Şeref Tüfenk Uğur Tüfenk, İbrahim Tığcı, Salih Aydın gibi Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazanan güreşçilerimizle beraber çalıştı. Çaykurspor Judo takımı ile Estonya’nın başkenti Talin’de 2008 yılında Avrupa Kulüpler Kupasını birincilikle kazanıldı. 2002-2022 yıllarında Güreş federasyonunda, 2002-2022 yıllarında Kano Federasyonu'nda, 2002-2016 yıllarında Judo Federasyonu'nda, 2009-2011 yıllarında Hentbol Federasyonu'nda, 2021-2022 yıllarında Türkiye Rafting Federasyonu'nda delege olarak görev aldı.2011 yılında 2. Hentbol liginde şampiyon olup hentbol 1 inci ligine (süperlig) yükseldi. Çaykurspor kulübünde bulunan Futbol, Güreş, Judo, Rafting, Kano branşlarında AS Başkan olarak halen görev yapmaktadır. Ayrıca, 2002-2022 yılları arasında tüm branşlarda takım ve bireysel olarak sporcularımızla ulusal ve uluslararası çok başarılar kazanıldı.Evli, iki kız ve bir erkek çocuk babasıdır.

Bu Bir Necati Dili Yazısıdır...