Uyuşturucu bağımlılığını yenen, aktif bireylere ilişkin haberlerin olumlu mesajlarla birlikle oluşturulan metinlerde yer alması, mücadelenin toplumsal boyutunu öne çıkarma ve duyma olanağı gibi alanlarında benzersiz fırsatlar sunar.

Bireysel başarı hikâyeleri dışında konuyla ilgili gerçekleştirilen projeler, dayanışmalar ve kaydedilen gelişmeler de yine bu tipten haberlerde işlenebilir.

Başarı hikâyelerini medya metinlerinde daha çok işlemek bağımlılara umut vericidir.

Bireysel Başarı Hikâyeleri için Önerilen Mesajlar:

‘’Hayatta insanın başına her türlü kötülük gelir, yeter ki buna bir son ver!’’

Uyuşturucu bağımlarının seçenekleri olduğu birey olarak insiyatif alabilecekleri ve kendilerini yıpratıcı şekilde suçlamamaları gerektiği mesajlarda öne çıkarılabilir.

‘’Yapabilirsin, karar verip, uygulayabilirsin çünkü sen bir bireysin!’’

Olumlu ve yüklendirici mesajlar; toplumdan dışlanmış, kedini yenik hisseden uyuşturucu bağımlıları için mücadeleye sevk edicidir.

‘’ Profesyonel yardım hayati önem taşır’’

Uyuşturucu bağımlılığının tedavisinin mümkün olduğu ancak bu tedavinin uzmanlar tarafından ve özel tedavi birimlerinde yapılması gerektiği vurgulanmalı.

‘’Başka bir hayat mümkün’’

Başarı hikâyelerinde, bağımlılıktan kurtulan kişilerin yeni hayatlarına yer verilmesi özdeşim modeli oluşturma konusunda yardımcı bir unsurdur. Bu kişilerin ‘’toplum içine karıştığı’’, ‘’ onay gördüğü’’, ‘’çalışmaya başladığı’’, ‘’ sevdiklerine döndüğü’’ ve bir ‘’amaç’’ edindikleri vurgulanmalı. (BYEGM)