Yeşil-mavili ekibimiz Ç.Rizespor, sezon başında bağlayacağı emniyet kemerini, neredeyse uçurumdan yuvarlanırken takmaya başladı.

Geride kalan 33 hafta boyunca gelene-gidene puan dağıtarak, olmadık maçları kaybeden ve alması gereken puanları rakiplerine hediye eden Ç.Rizespor, son haftalarda kendini toparlayarak, kaybettiklerinin yansımalarını yerine koymaya çalıştı!

Bu süreçte, neredeyse takımın değişmez aktörü ve yöneticisi olan ve artık Ç.Rizespor'u nasıl 'kurumsallaştıracağı' ve hatta geleceğe hazırlayacağı kestiremediğimiz Hikmet Karaman, neredeyse üzerine hiç sorumluluk almadı!

Yılların Ç.Rizespor Kulübü'nü şirkete çevirerek, 'şirket başarılarını' dahi gölgeleyen Başkan Metin Kalkavan ise, her daim olduğu gibi işi hep 'Lazlık' üzerine kurduğu mazeretlerini yine taraftarlara yükledi!

Başarısızlığı hazmedemeyen ve onlarca yıldır istikrarlı galibiyetler serisine hasret kalan cefakar ve vefakar taraftarların, bu duruma tepkileri ise nedense artık yargıya taşınmaya başlandı!

İlginçtir, toplumsal yaşam içerisinde oldukça ağır ve aksak ilerleyen yargı, özellikle de spor ve Ç.Rizespor söz konusu olunca adeta yıldırım hızına büründü! Sevindik ama keşke her alanda böyle olsa dedik!

Peki Karaman'a ne oldu?

'Geleceğin takımını kuracağım' diye neredeyse transferdeki bütün sorumlulukları üzerine aldı… Transfer ve kamp raporları hazırlandı, dilediği ekiple çalışma olanakları oluşturuldu… Yaptı mı, yaptı! Kısmen de olsa.

Şikayet de etti, transferde istedikleri alınmadığından yakındı… Para sorun oldu hep! Ancak nedendir bilinmez, gene de transferde havaya giden paralar görmezden gelindi hep! Boşa yapılan harcamalar, ödenen tazminatlar hep perdelendi.

Transfer edilip sonradan giden İranlı oyuncular gibi… Takımda yer verilmeyip, kasıntıya takılanlarla birlikte ince sorunlar nedeniyle gönderilenler!

Saymaya gerek var mı?

Hep mazeret üretildi… 'Geleceğin takımını oluşturuyoruz'dan, 'daha genç bir takımız' gibi ifadelerle bir sürü cümleler kuruldu… Sakatlıklar bahane edildi… Takımdaki eksiklere göndermeler yapıldı…

Yapıldı da yapıldı! Ancak bu günler bir türlü hesap edilemedi.

Peki, bütün bunlar yapılırken, yönetim ne yaptı… Küfür yedi, hakaretler gördü, tribünleri görmedi, hataları yok sayıp teknik heyete güvendi!

Bir de güvenilen en son nokta vardı siyaseten! Birilerinin sırtını yada arkasını dayadığı!

Son 5 maçta bir bozuk yendi, darbe geldi laf gemisiyle, sendeledi bol keseden sallamalar… Gene de yetmedi iş son 3 maçta alınacak 9 puana kaldı ama yer mi Anadolu çocuğu? Yemedi!

Önce umutlar Trabzon'a bağlandı… Küfürler ardı ardına! Kayseri'ye neden maçı vermiş de, dostluk gösterileri yapılmış da, tribünler ayıp etmiş de… Kulüp yönetimi de buna ön ayak olmuşmuş da!

Kadıköy'de Fenerbahçe maçında yeşil-mavili tribünler, 'Trabzonspor' sloganları atarken yenilen, 'Rize kümeye' karşılığı öyle kolay lokma da değildi hani, yani…

Durumun muhakemesi kendi içerisinden çıkacaktı ama… Şimdi ne oldi? Desek mi, demesek mi?

Mesela bu hafta sonu Trabzon'da oynanacak olan Trabzonspor-Bursaspor karşılaşmasına ne kadar bel bağlayacak bizim sevgili taraftarlarımız! Hani şu candan, cefakar ve vefakar olanları değil ha…

Farz-u misal, İstanbul'da, İzmir'de başka-başka takımları tutup da iş argümana gelince Rize'yi perdeye alanlara ha lafımız! Biline…

Puanlara bakınca ortada ilginç bir durum var… Ç.Rizespor 33, Bursaspor 35 puanda! Atmaca, mutlak alacak Alanya maçını… Başka lüksü yok!

Ondan sonra da Trabzon'dan gelecek maç sonucuna bakılacak. Herhalde TFF, geçen haftaki çağrıyı beklemeden her 2 maçı da aynı gün ve saate alacak!

Ama ve ancak, Trabzon'dan çıkacak beraberliğe laf söylenmez belki ama olası bir yenilgi durumunda, haklı da olsa haksız da olsa çok su kalkar meydanlardan!

Haaa… Bu durum TFF'yi veya Süper Ligi aklar mı? Pek paklamaz! Görünüş hala aynı, çok bit yeniği var gidişatta… Hele bir sonuçlanırsa!

Ramazan'dan Kurban'ı konuşmak olmaz ama kurbanlıklarını yurtdışından gelen anguslarla halledip, etini otunu ithal eden ülkemizde koyunun derdine düşmek bile abesle iştigale düşer!

O nedenle 'Karaman'ın koyunundan' tam da ses uyumu sağlanan Kakavan'ın uyumuna ince bir gönderme yapmak idi bu haftanın bakışı!

Gene de… Ne olursa olsun istediğimiz gibi olsun, Ç.Rizespor kümede kalsın! Sonrasında alırız tefi elimize… Yoksa, düştükten sonra çıkışı zor olur!

Olasılık bu ya... Trabzonspor, komşuluk hakkı bir yana maçın hakkını verip, Bursa'yı yeniyor, puanını 54'e çıkarıyor! Ç.Rizespor ise A.Alanya ile berabere kalıyor veya yeniliyor; 33-34 puanda kalıyor!
Ya sonra?.. "Elimizden geleni yaptık" denirse... Sakın kimse laf etmesin! Maçlar 3 Haziran Cumartesi 17.00'da!