Hastaların derdinden, dilinden anlayan güzel insana teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum sözlerime.

Sevgili Saadet Hanım(Sosyal Hizmet Uzmanı)  bize, refakatçilerimize bu şekilde imkanlar (misafirhane, şefkat eli mağazası)  sunduğu için çok teşekkür ederim. Bu hastaların derdinden, dilinden anlayan güzel insana teşekkürlerimi sunarak başlamak istiyorum sözlerime.

Benim babamın hastalığını ilk olarak 15.09.2017 tarihinde öğrendik. Teşhis konuldu. Tabi ki yıkıldık. Babam da herkes gibi çok korktu. Ama ben gerçekten elimden geldiği kadar babama destek olup korkmamasını, tıbbın ne kadar ilerlediğini anlattım durdum ona. Baba-kız değil arkadaş gibi ilgi gösterdim. Kansere ilaç her şeyden önce moral. Ne kadar tedavi görürse görsün eğer morali sıfırsa tedaviden alacağı verim de o kadar düşüyor. Bir de atlatıp kontrol hastası olanları görünce ve duyunca, neden biz de başarmayalım diyoruz. Bunun için moralimizi işte biz yakınları olarak hastalara aşılamalıyız.

Doktorlar babamla çok ilgilendi. İlk gittiğim ve babama kanser olduğunu söyleyen doktor Öztürk ATEŞ oldu. Sonra tedaviye başladık ve umut ettik. 5 hafta boyunca her Cuma ışın tedavisi gördü. 5 hafta boyunca da her pazartesi kemoterapi gördü. Durumu iyi değildi ama vazgeçmedik. Düzelecek diye hep umut ettik. Bu arada babamda yemek borusu kanseri var. Tedavi bitti babam da elden ayaktan düştü. Çünkü tedavinin etkisi çok ağır ve çetrefilli bir yoldu. Tüm bunlardan sonra babamı eve götürdüm. 3 ayın sonunda bitti tedavi. Ama hastalığı devam ediyordu hala. Doktor ameliyat olması riskli olur dedi, kalbinin üzerinde leke varmış. O yüzden ameliyat riskli dediler. Evde bebek gibi baktık. Kendisi de devamlı gezdi. Kalabalığa karıştı, karışması lazımdı, evde kapanıp ölümü sabırsızca beklemek yerine mücadele edip sabır ile beklemeyi yeğledi. Herkes bu adam çok yaşamaz dedi. Çevre işte. Doktorlardan iki kat daha fazlasını bilirler sanki. Allah bizim hekimlerimizi başımızdan eksik etmesin. Çok faydasını gördük. Bu hastanenin (Ankara Onkoloji Hastanesi)  doktorlarını, personellerini herkese öve öve bitiremedim. Gerçekleri anlattım. Hasta için öncelikle iyi bir hastane, doktor ve moral önemli.

‘’Demem odur ki sadece inanın. İnanın ki bu hastalığı yenin. Kanseri siz öldürün. O sizi öldürmesin. Güçlü olun. Herkesin ölecek dediği adam, benim canım babam, kanseri yendi sayılır. 3 ayda bir kontrole getiririm. Filmler tahliller sonuçları çok şükür tertemiz çıktı. Allah herkesi sağlığına kavuştursun. Allah’a emanet olun. Sevgiler…’’