Aselsan mobil dijital röntgen cihazı geliştirmiş ve Hacettepe Üniversitesi hastanesinde kullanılmaya başlanmış.

İnternet sitesinde kalp krizlerinde kullanılan elektroşok cihazı üretildiğini de gördüm , mutluluğum daha da arttı. Pandemi döneminde ki solunum cihazı üretim çalışmaları ne oldu , üretim yapılıyor mu bilmiyorum. O dönemde Aselsan , Baykar , Arçelik ve bazı üniversiteler tarafından solunum cihazı üretildiğini hatırlıyorum.

Sağlık teknolojisi , tıbbi ekipmanlar en önemli ithalat kalemlerimizin başında geliyor. Savunma sanayii yatırımlarında olduğu gibi sağlık teknolojilerinde de kamu itici güç olarak yatırım yapmalı , ARGE üretmeli.Türkiye’de özel sektörün yatırım gücü çok sınırlı. Olan içinde sanayi ve teknoloji yatırımları cazip değil.Koca , anlı şanlı yerli holdingler bile devasa sanayi tesislerini yabancılara sattılar. Gıdaya , perakendeye yatırım yapıyor , parayla para kazanacakları kolay işlerin peşinde koşuyorlar. Bir kısmı da zaten devlete çöreklenmiş , iktidarın ihsanı ile semirdikçe semiriyor. Kobi yatırımları ve kahramanlık madalyası verilecek bir kaç deli dışında tabii.

Türkiye tıbbi teknoloji atılımlarında oldukça geri kaldı. Tamamen dışa bağımlıyız. Röntgen cihazı yanında ; tomografi , MR , ultrason , anjiyografi ve robotik cerrahi üzerinde çalışmalar yapılması , nano teknolojik araştırmaların teşvik edilmesi şart. Bu ürünler dışa bağımlılığımızı azaltacağı gibi önemli bir döviz girdisi sağlayacaktır.Ulaştığımız birikimle bu işler hiçde zor değil.

Ülkemizin gururu Aselsan’ın başarısı bu yüzden çok çok önemli. Tebrikler…