Siz, kardeşlerime, arkadaşlarıma, dostlarıma, insanlara her zaman en doğruyu, iyiyi, güzeli, yararlıyı, ideal olanı, hayatta yararlanabileceğiniz bilgileri yazmaya çalıyorum. Yazımlarım; araştırma, inceleme yazısıdır. Bunun için her konuda yazmaya çalışıyorum. Eksik ve yanlışlarım için öncelikle âlemleri hiç yoktan yaratan, yaşatan, Yüce Allah’ımdan af diliyorum. Sizlerden bağışlamanızı, lütfen, arz ediyorum. Lütfen! Doğru bilgiye önyargısız yaklaşın. Mutlaka yararlanmaya çalışınız. Önce bizler doğru ve de yararlı bilgili olacağız ki, çocuklarımıza, başkalarına faydamız olsun.

                Müslüman, Allahü Teâlâ’nın açıkça yasak ettiği, yapmamıza, kullanmamıza izin vermediği; zararlı, çirkin, kötü, yalan, yanlış iş yapmamalı. Bu davranışları, Allah cc. Haram diyerek yasaklamıştır. Bireye, aileye, topluma, insanlığa, varlığa karşı yapılan her kötü, çirkin, zararlı, pis, din dışı eylem, davranış, hareketler; Allah ve peygamberince haram, günah kabul edilerek, yasaklanmıştır. Her yasağın ayrı, önemli bir hikmeti, sebebi- nedeni vardır. Müslüman, Allah’ın haram kıldığı tüm eylem ve davranışlardan sakınır, kaçınır. Allah’ın izin verdiği, helal, mubah gördüğü işleri yapar.

                Haramlar, Kur’ân’ da açık, net bellidir. Peygamberimizin hadis ve sünnetlerinde açıklanmıştır. Haramlar, insan doğasına zıt, ters, aykırıdır. İnsanın ahlakını, biyolojik yapısını, aklını, zekâsını, genlerini, hücrelerini, proteinlerini bozar. Vücudu sağlıklı işletmez. Haram işleyen; doğru, dürüst, gerçekçi, ilmi fikir, düşünce, eylem sahibi olmaz. Davranışları bozuk, yalan, yanlış, kötü, çirkin, zararlı, yararsız olur. İyi, güzel, doğru, dürüst, ilmi düşünemez. İş yapamaz. Yaptığı kötülükleri, çirkinlikleri, yalanı, yanlışı, zararı, pisliği; iyi, doğru, güzel, yararlı sanır. Saçmalar. Sapıtır. Sapkınlaşır. Zalimleşir. İnsanlıktan çıkar. Fikren ve bedenen anormal durum, hal alır!

“ Dünyanın en zalim kişileri kimlerdir, diye, Google ’ye- internete yazın. Alacağınız yanıt; işte bu haramlarla beslenenler, haram fikir, düşünce edinenlerdir!”

Müslüman, haramlardan sakınır, kaçınır. “Haramlardan sakınıp, kaçınmak; ibadet yapmaktan daha önemlidir.” Allah cc. Haram işleyenleri sevmez. Bugün, haramlar çok yoğun işlenmektedir! Haramlar, helal gibi yaşam tarzı edilmiştir! Alışkanlık oluşturmuştur! “Oysa haramlardan kaçınmak, farz ibadetleri yapmaktan daha sevaptır.” İmandan sonra en büyük emirdir. İman ederken, Kelime-i tevhit söylerken; önce “Lâ” denir. Sonra da hak kabul edilir. “Önce yalanı, yanlışı, kötülüğü, çirkinliği, haramı, günahı, pisliği, batılı, küfrü atmak gerekiyor.” Sonra da, temiz bir şekilde; boy abdestli, namaz abdestli almalı. Maddi, manevi temiz olarak ibadete hakça başlamalı.

Haramları terk etmenin maddi, manevi olarak; bireye, aileye, topluma, devlete, insanlığa çok büyük faydası vardır. Haram işlemeyen insan, her yönüyle iyileşir, düzelir, sağlıklı olur. Fikri, düşünsel, davranışsal olarak sağlıklı, olumlu olur. “Fikri, düşüncesi, yediği, içtiği, giydiği, kullandığı haram olan insanlardan; hayır, iyilik, güzellik, yarar gelmez. Bugün insanlık bunun ağrısını, sızısını, sancısını, kahrını çekmektedir!”

Müslüman, İslam inancını en doğru şekilde bilmekle yükümlüdür. İmanı sağlam, itikadı güzel, akaidi iyi, inancı ve ibadeti; Kur’ân ve sünnet içerikli olmalıdır. “Cehalet, cahillik içindeyken, Müslümanlık yaşanmaz. Bozuk felsefi görüş ve sapkın ideolojilere bağlıyken, Müslüman kalınmaz.” İnsan her yönüyle İslam, Mümin, Müslüman olmalı. Sapıtmamalı. Sapkınlaşmamalı. Zalimleşmemeli. Gâvurlaşmamalı. İmanına, İslam’ına, Müslümanlığına; batıl, küfür katmamalı. Hak ile batılı bir arada sürdürme davranışında olmamalı.

Google’ ye girin. Şunu yazın: “Allah’ın haram kıldığı davranışlar nelerdir?”

Alacağınız yanıtı öğrenin, belleyin, benimseyin, içselleştirin, özümseyin ve yaşayınız. Bunları doğru- dürüst yazılmış, dini temel eserlerden de öğrenmeniz mümkündür. “Öğrenmeye ilgi duyarsanız, bilgili olursunuz. İlgi, Bilgiyi kazandırır.” Önyargısız öğrenmeli. Aklı, zekâyı, kafayı; pisliğe sokup, öğrenmeye çalışmamalı. Önce arınmalı, durulmalı, temizlenmeli, iyi niyet taşımalı. Sonra öğrenmeye başlamalı.

Allah’a, Esma’ül Hüsna ile inanmalı. Allah’a şirk koşan; zalim, sapık, sapkınlar gibi olmamalı. İslam dinine önyargıyla bakmamalı. İmandan kuşku duymamalı. Zalimlerin ve sapkınların peşinden koşmamalı. Allah’ın haram kıldıklarına bulaşmamalı. Temiz niyet, duygu, düşünce, fikir taşımalı. “Beynin bir tarafı, bir lobu sapık, sapkın fikirlerde, diğer tarafı, lobu İslam’da olmaz.” Ben, sosyalistim, komünistim, faşistim, kapitalistim, liberalim, feministim, sağcıyım, solcuyum, demokratım gibi saçma sapan söylemlerle, İslam dini öğrenilip, yaşanılmaz. Mussolini, Adolf Hitler, Karl Marks, Engels, Hegel, Stalin, Mao Zedong, Çhe Guavere, Adam Smith gibiler; önder, kılavuz, yandaş, yoldaş edinilerek, İslam, Mümin, Müslüman olunmaz. Müslüman sadece şunu söyler: “Elhamdülillah Hakk’a mümin ve Müslümanım.” İnanç, ibadet, ahlak, muamelat olarak İslam hükümlerine uyar. Hüküm olmayan yerlerde de; ilim, bilim, akıl, zekâ, ortak akıl, danışma ile hareket eder.

Allah’a ve O’nun hak dini olan, İslam dinine; eş, ortak bulmak, İslam dinini reddetmek, haramdır.

 İnsan öldürmek, alkollü içki, uyuşturucu, bağımlılık yapan madde kullanmak, satmak, üretmek; haramdır.

 Kumar oynamak, sömürmek, çalmak, hırsızlık etmek, zina etmek haramdır.

 Mahrem yerleri örtmemek, haramdır.

Yalan söylemek, iftira atmak, dedikodu yapmak, işlerimizde hile, sahtecilik, sahtekârlık yapmak; haramdır.

İslam dini temel kitaplarında; haramlar- günahlar konusunda geniş yer vardır. Haram işleyenler; dosdoğru, dürüst, gerçekçi, yararlı, iyi, güzel, değerli, önemli, sevilen insanlar olmazlar. Sevenleri varsa, kendine benzeyenler, sever. Sevme olayı; çıkar ilişkisinden kaynaklanmaktadır. Çıkar- menfaat bittiğinde, birbirine düşerler. Çatışırlar, savaşırlar, çekişirler, birbirini yerler! Sakin olan ilişkileri; çıkar- menfaatten kaynaklanmaktadır.

                “Alkollü içki, şarap, domuz eti, besmelesiz kesilen hayvan eti, kan içmek, kendiliğinden ölen hayvan eti- leş eti yemek, haramdır. Bunlar Kur’ân ’da açıklanmıştır. Bunların kendisi haramdır.”   

        “ Birde kendi haram olmayıp, başka sebeplerden dolayı haram olanlar vardır. Başkasının malını, parasını, servetini, eşyasını, aracını- gerecini; izinsiz almak, haramdır. Bunları alıp, yemek, içmek, giymek, kullanmak da haramdır.”

                Peygamberimiz mealen, özetle buyuruyor: “Allah cc. Ve peygamberimiz haram işleyenleri, sevmez! Haram işlemeyenleri çok sever.”

Haramla sevap kazanılmaz. Haramla sadaka verilmez. İyilik yapılmaz. Haramlar, insanı cehenneme götürür! Haram yiyen, içen, giyenin kıldığı namaz, yaptığı dua kabul olmaz. Allah cc. Haramdan insanlara şifa yaratmamıştır.”

                “Müslümanlar kardeştir.” Müslüman, kardeşlerinin iyiliği için hak, hukukî yoldan, meşru yoldan çalışır. Müslüman, diğer Müslümanların iyi işlerine yardımcı olur. Köstek olmaz. Müslümanlar, birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik içinde, İslam hukukuna ve ahlakına uygun çalışır. İslam inancı, ibadeti, ahkâmı, ahlakı, muamelatı çerçevesinde hakça çalışmalar yapar. Kendi camiası dışında olan İslam oluşumlarını; başka, yabancı, rakip görmez. Diğer Müslüman cemaatleri, tarikatları, mezhepleri, ırkları kardeş kabul eder. Sevgi, vicdan, akıl, beyin, doğru bilgi, adalet ile iyi, güzel, normal, dengeli, ölçülü, orta yollu davranır. Her türlü hayırlı, yararlı çalışmayı destekler. Desteklememesi haram, günah olur. Birbirine şefkat, merhamet, sevgi, saygı, müşfik davranır. İslam, Kur’ân, sünnet olan her görüş doğrudur.

Allah cc. “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol,” buyuruyor. Biz, bu emre itaat etmek zorundayız.

                Müslüman; zararlı, kötü, çirkin, yalan, yanlış, tehlikeli, haram, günah hiçbir oluşuma destek vermez. Maddi, manevi anlamda, doğrudan ve dolaylı, hiçbir şekilde desteklemez. İslam dinine uygun olan oluşumları destekler. İslam hukukuna göre davranır. Devletimiz, milletimiz, vatanımız, memleketimiz, bayrağımız, bağımsızlığımız, özgürlüğümüz, toplum ve devlet çıkarlarımız aleyhinde olan her oluşuma köstek oluruz, takoz oluruz, yasaklarız, karşı koyarız.

                Müslüman, şu çok günah, haram- yasak olan davranış, fiil, eylem ve hareketlerde bulunmaz. Haram- büyük günah olan bazı davranışları yazıyorum:   ( Sizler daha fazlasını araştırıp, öğrenebilirsiniz)

Hak mümin ve Müslümanlar; “ Allah’ı inkâr etmez ve ortak koşma yapmaz. Küfür ve batılı tercih etmez. Böyle yapanlar, çok büyük haram işler. Dinden- imandan çıkar. Haramları inkâr etmekte aynen dinden- imandan çıkarır!  

Hak Mümin ve Müslümanlar; İnsan öldürmez.

Faiz ve tefecilik işiyle ilgilenmez.

Haksız yere yetim ve kul hakkı yemez.

Başkalarına yalan söylemez, iftira atmaz.

Meşru olan vatan, millet, devlet, bayrak, bağımsızlık, özgürlük, din- iman savunma savaşından kaçmaz.

Anne ve babaya, akraba, komşu, arkadaş, insanlara kötü davranmaz.

Sihir, büyü yapmaz,  fal bakmaz.

Dine- imana, Kâbe’ye saygısızlık etmez.

Zina, fuhuş yapmaz.

Alkollü madde ve bağımlılık yapan uyuşturucu madde kullanmaz.

Kötü, zararlı kişilerle arkadaşlık yapmaz, dost olmaz.

Hırsızlık, çalma, gasp etme, yağmalama, hortumlama, haksız yere alma, haram kazanma yapmaz.

İsraf etmez, savurganlık etmez.

Yalan söylemez, yalan yere tanıklık yapmaz.

Rüşvet alıp, vermez.

Hayvanlarla ilişki kurmaz.

Hısım ve akrabalarla iletişimi, ilişkiyi kesmez.

Din adına yalan söylemez. Kur’ân ve peygamberimiz hakkında yalan söylemez.

Namazı vaktinde kılmamak yapmaz.

Özürsüz oruç tutmama, zekât vermeme, hac yapmama, yapmaz.

Ölçü ve tartıyı noksan kullanmaz.

LGBTİ gibi sapkın cinsi sapkınlık, Lût kavmi gibi sapıklıkta bulunmaz.

Peygamberimize, sahabeye, peygamberlere dil uzatmaz.

Gerçek din âlimlerini küçümsemez.

Zalimin, zulmedenin, katillerin, katliamcıların yanında olmaz.

Fitne, fesat, nifak içinde olmaz.

Irkçılık yapmaz. Başka inanışta olanlara adaletsiz davranmaz.

Eşini, namusunu, iffetini kıskanmamazlık yapmaz.

Eşini, hanımını başka erkeklere peşkeş çekmez.

İyiliği emredip, kötülüğü yasaklamayı terk etmez.

Kur’ân okumayı öğrendikten sonra unutmaz.

Cahil, cühela, bilgisiz; bilgiye, mesleğe ilgisiz olmaz.

Diri- canlı hayvanları ateşe atmaz.

Allah’ın rahmetinden ümidini kesmez.

Allah’ın azabının olduğunu bilmemezlik yapmaz.

Ölü hayvan eti, domuz eti, kan, besmelesiz kesilen hayvan eti yemez.

Kumar oynamaz.

Başkasının arkasından aleyhinde konuşmaz.

Devlete karşı isyan etmek, devleti- milleti bölmek; anarşi, şiddet, terör yapmak, büyük günahtır.

Eşkıyalık yapmaz.

Hâkimin- yargıcın bilerek, hak- hukuktan ayrılıp, karar vermesi, haramdır.

Öğretmenin, eğitimcinin, gazetecilerin yalan, yanlış, zararlı bilgiler öğretmesi haramdır.

Eşkıyalık, yankesicilik, dolandırıcılık, aldatma, kandırma yapmak, haramdır.

Karısını, eşinin annesine benzetmek, haramdır.

Mahrem yerleri örtmemek, haramdır.

Günah işleyene yardımcı olmak, haramdır.

Şehveti tahrik edici müzik, eğlence, çalgı, oyun düzenlemek, haramdır.

Dinen farz ve vacip olan hakları ödememek, haramdır.

İnsan, kul haklarına tecavüz etmek, haramdır.

İntihar etmek, haramdır.

Cennet, cehennem, kıyamet, ahiret, kaderi inkâr etmek, haramdır.

Kâhin ve müneccimi onaylamak, haramdır.

Soya, sopa, sülaleye sövmek, haramdır.

Allah’tan başkası adına kurban kesmek, haramdır.

Ebeveynin, çocuğunu; ilimsiz, bilgisiz, mesleksiz yetiştirmesi, haramdır.

Kötülüğe örnek olmak; kötülüğe, batıla, küfre çağırmak, haramdır.

Müslümana silah çevirmek, dövmek, işkence etmek, hak- hukukunu çiğnemek yasaktır.

Hayvanlara, doğadaki canlılara eziyet etmek, tahrip etmek, haramdır.

Karşısındakini küçük düşürmek için tartışmak, haramdır.

Hadimleşmek, haramdır.

Nimete nankörlük etmek, şükretmemek, hamt etmemek, haramdır.

İhtiyaç fazlası malı, suyu başkalarına vermemek, haramdır.

Farz ibadetleri yapmamak, haramdır.

Başkalarının kusur ve ayıplarını araştırmak, haramdır.

Müslümanlara, kâfir demek, haramdır.

Adaletsiz davranmak, hak- hukuka uymamak, haramdır.

Irkçılık yapmak, bozuk felsefi ve ideolojik görüşleri savunmak, haramdır. Böyle olanların çok büyük çoğunluğu; Kur’ân, peygamber, sünnet, İslâm, Müslüman, insanlık düşmanlığı yapmaktadır!

Mastürbasyon haramdır. Herkesin evlenmesi hem farz hem sünnettir.

Ay hali ve lohusa kadınla cinsel ilişkiye girmek, haramdır.

Boy- gusül abdesti almamak, haramdır.

Malı istif, stok, biriktirme, haramdır. Fahiş fiyata mal satmak, haramdır.

Cuma namazı için ezan okunduğunda; çalışmak, ticaret yapmak, haramdır.

Başkasının evinin içini gözetlemek, haramdır.

Başkasının evine izinsiz girmek, haramdır.

Dedikodu, fitne, fesat- bozgunculuk, yıkıcılık, anarşi, şiddet, terör çıkarmak, haramdır.

İsraf- savurganlık yapmak, haramdır.

Haram kazanç, haramdır.

Farklı cinsiyetlerin, karşıt cinse benzemesi, haramdır.

İşçinin hakkını, ücretini tam vermemek, haramdır.

Yabancı kadınla, ıssız yerde, baş başa kalmak, haramdır. Zina yapmakta, zinaya yaklaşmak da haramdır.

İnsanlara, hayvanlara eziyet verici davranışlarda bulunmak, haramdır.

Kul hak hukukuna riayet etmemek, haramdır.

Hem bu haramları- büyük günahları yapıp; hem de namaz, zekât, oruç, hac, kurban kesme yapmak, pek sevap kazandırmaz! Doğru da olmaz. Bu, büyük günahlar, yapılan sevapları alıp- götürür! Siler- sıfırlar!

Herkes akıllı, zekice, doğru, dürüst, ilmi davranmak durumundadır. Sapık felsefi görüşler, sapkın ideolojiler yüzünden; Kur’ân, sünnet, İslâm dini, mümin, Müslüman, insanlık düşmanlığı yapmamalı. “Allah’ın emirlerini tutmalı. Yasakladıklarından sakınmalı. İyilikleri, hizmetleri artırmalı. Kötülükleri azaltıp, yok etmeli.”

Allah cc. Fitne, fesat- bozgunculuk, günahta ısrar eden, Hakk’ı reddedip, küfrü savunan, kişileri sevmez. İnsanlara zulüm ve haksızlık edenleri sevmez. Allah cc. İçin dua, ibadet, tövbe, zikir, iyilik, hizmet, ihsan, infak etmeyenleri sevmez. Büyüklük taslayanları, batılda olanları, nefsine, şeytana uyanları sevmez. İsrafçıları- savurganları, haram ve günah işlerle ilgilenenleri, kötü konuşup, yazanları, kötü ahlaklıları sevmez. Malını haramdan kazananları, haramda harcayanları, hainleri, dönekleri, zalimleri, kâfirleri, müşrikleri, münafıkları, bölücüleri sevmez. Anne ve babasına, akraba, komşu, arkadaşlarına, insanlara, hayvanlara, çevreye, doğaya zarar- ziyan verenleri sevmez. İffetine, namusuna, onuruna, vatanına, milletine, ümmete, devlete, bayrağına, bağımsızlığına, özgürlüğüne, değerlerine sahip çıkmayanları sevmez. Midesini, keyfini, zevkini, eğlencesini, şehvetini düşünüp; azgınlık, taşkınlık, katillik, canilik, katliam yapanları sevmez. Yalan söyleyenleri, iftira atanları, dedikodu yapanları, yalan tanıklık yapanları, aldatanları, sömürenleri, aşırılık ve gerilik içinde bulunanları sevmez. Başkasıyla alay edenleri, küçümseyenleri, hile, sahtecilik, sahtekârlık yapanları sevmez.

Allah cc. akılla, zekâyla, fikirle, eylemle, davranışlarıyla; Kur’ân, sünnet, ilim, bilim, irfan, güzel ahlâk, edep, hayâ, adalet, doğruluk, dürüstlük, iffetle yaşayanları sever. Allah’ın emirlerini tutup, yasakladıklarından sakınanları; iyiliği yayıp, kötülükleri, çirkinlikleri, haksızlıkları önleyen; mümin ve Müslümanları sever. Şunu asla unutmamalı! İslâm dininin, İslamiyet’in alternatifi yoktur. Yerini dolduracak, başka bir seçenek yoktur. Eşi, dengi, ortağı, benzeri yoktur. İslâm; İlahi özelliklidir. Felsefi görüşler ve ideolojiler, sapkın kişilerin bozuk düşünceleri, fikirleridir.