Âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. Evreni 13,7 milyar yıl önce yarattı. Dünyayı ise 4,57 milyar yıl önce yarattı. Evren ve Dünya ilk yaratıldığı şekilde değildir. Her zaman şekil, biçim değişmektedir. Evrende, Allah’ın yaratması da devam etmektedir. Yaratılan bazı varlıkların nesli, soyu tükenmiş olmakla birlikte, yeni varlıklarda yaratılmaktadır. Dünyanın ilk yaratılışta 5 kıta değil, bir kıta olduğu söylenmektedir. Bu bilgiler, bilim insanlarının bugün ki, anlattıkları, açıklamalarıdır.

Dünyanın %71’i su ile kaplı iken, %29’u toprakla, kayalarla kaplıdır.

Dünya güneşin etrafında 4 farklı şekilde hareket etmekte, dönmektedir.  107. Km. ve 182 km. hızla dönmektedir.

Dünyada, Antarktika’da ölçülen en düşük sıcaklık eksi 93 santigrat derecedir. Antarktika dünyanın tüm buzullarının %90’ına sahiptir.

Yerçekimi dünyanın her yerinde aynı değildir.

Dünyanın en yüksek tepesi Everest dağı 8848 metredir.

Dünyanın çekirdeği, güneş kadar sıcaktır.

Dünyanın yörüngesinde 22 bin insan yapımı obje, uydu bulunmaktadır.

Okyanuslarda 2 milyar tür canlı yaşamaktadır. Henüz tamamı tespit edilememiştir.

Volkanların %90’ı Okyanus tabanlarında bulunmaktadır.

Dünyanın en derin çukuru; Mariana Çukuru 10,9 km.’dir.

Dünyanın çekirdek ısısı 5500 santigrat derecedir. Bu çekirdeğin çapı; 2500 km.’dir

Dünyanın en sıcak yeri Libya’da 57,8 C ölçüldü.

Dünya 4,57 milyar yıl önce yaratıldı, dedik ama dünyada 3,5 milyar yıldan beri canlı varlık yaşamaktadır.

Tüm canlı türlerinin ancak % 14’ü tanımlanabilmiştir.

Dünyanın en büyük çölü, ABD’de Sahara çölüdür.9 milyon km.’dır.

Güneş ışınları, Dünya’ya 8,3 dakikada gelmektedir.

Dünyanın %11’i tarım için kullanılmaktadır.

Dünyanın %71’i sularla kaplıdır, dedik ama bu suların ancak %2 kadarı tatlı sudur.

En büyük şelale- çağlayan 979 metre yüksekliğindedir.

En tuzlu göl; Lüt Gölü’dür. %0,41 oranında tuzludur.

Falcan adlı kuş 390 km. hızla uçar.

Dünyada kadın başına 2,59 çocuk düşüyor. Bu oran gelişmemiş, yoksul ülkelerde çok daha fazladır.

Son 40 yılda dünya nüfusu 3,1 oranında arttı. Dünya nüfusu 2022 yılı 15 Kasım’ında 8 milyara ulaştı. 11 yılda 7 milyardan 8 milyara ulaştı. 15 yıl sonrada 8 milyardan 9 milyara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Dünyada 4 bin çeşit mineral vardır.

Dünyada en çok Çince ve İngilizce dili konuşulmaktadır.

Ülkemizi ve dünyayı her yönüyle çok iyi tanımalıyız. Dünyamızın nüfusu 15 Kasım 2022 günü 8 milyar oldu. Hala bilim insanları 7 milyar demektedir. Demek ki, dünyayı takıp etmiyorlar. Ben 2015 yılı itibarıyla dünyamızın, kıtaların, ülkelerin nüfuslarını yazmak istiyorum.

“Avrupa’nın nüfusu, küsuratlarını yazmayacağım: 739 milyon nüfusa sahiptir.

Amerika kıtası; 975 milyondur.

Afrika kıtası 1 milyar 179 milyondur.

Asya nüfusu 4 milyar 359 milyondur.

Avustralya nüfusu 39 milyondur.”

Ekonomik olarak; Asya, Afrika, Güney Amerika kıtasının durumu çok kötüdür. Diğerleri iyi ise de, bu sömürünün ve sömürgeleştirmenin sonucudur.

Ülkemizde bazı devlet, millet, vatan, bayrak düşmanları; milli, manevi, dini değerlerimize düşman olan siyasi parti ve gruplar saçmalamaktadır. Düşmanlık etmektedir. Milli birlik ve beraberliğimiz bozmak için fitne, fesat, yıkıcılık, bölücülük, anarşi, şiddet, terör yapmaktadırlar. “Türk” sözcüğü Anayasamızdan çıkarılsın! Türkiye Cumhuriyeti sözcüğündeki, “Türkiye” sözcüğü Anayasadan kaldırılsın. Herkesin anadili resmi dil olsun. Türkiye 25 eyalete ayrılsın. Gibi yıkıcılık, bozukluk, bozgunculuk adına ne varsa, dış düşmanlarımızın söyleyemediğini, içteki hainler, düşmanlar söylemektedir.

Ülkemizde her dil, hiçbir kısıtlamaya uğramadan, konuşulmakta, yazılmakta, öğretilmekte, kurslar açılmakta, basın- yayın, yayım yapılmaktadır. Radyo ve televizyon yayınları vardır. Bu dinler konusunda da serbesttir. Hiç kimseye dini ve ırkı konusunda hiçbir kısıtlama yoktur. Ama resmi dil deyince, uygulanabilir bir durum değildir. Hiçbir ülkede de söyledikleri gibi uygulanmamaktadır. O zaman bir ülkedeki, millet; birbirini anlamaz. Komşular tanışamaz, konuşamaz, sohbet edemez.

Papua Yeni Gine’de 852 dil konuşulmaktadır.

Endonezya’da 719 dil konuşulmaktadır.

Nijerya 527, Hindistan 462, Avustralya 401, Çin 306, Meksika 289, Kamerun 284, Brezilya 237, Amerika 231 Rusya 110 dil, Kanada 94, İran 80 dil konuşmaktadır. Türkiye’de ise 40 dil konuşulduğu yazılıp, söylenmektedir. Almanya 24 dil, Japonya 15 dil, İngiltere 11 dil konuşulmaktadır. É Alıntı: infO dünya. Hazırlayan: Osman Sağırlı.”

Ülkemizde 190 ülkeden insan yaşamaktadır. O ülkelerde de onlarca anadil konuşulmaktadır. Böyle olunca; ülkemizde yaşayan insanların binlerce ana dil konuştuğunu düşünüyorum. Dünyada 8    ( sekiz) bin ana dilin konuşulduğu yazılmaktadır.

Şimdide kıtaların yüzölçümlerini küsuratlarını yazmadan, yazmak istiyorum. Şöyle ki;

Avrupa kıtası 10 milyon 498 bin km2

Amerika kıtası 25 milyon 349 bin km2

Afrika 30 milyon 335 bin km2

Asya kıtası 43 milyon 608 bin km2

Avustralya kıtası 8 milyon 923 bin km2 yüzölçümüne sahiptir.

Türkiye’miz yaklaşık 780 bin km2’dir. Bu yüzölçümün 3 de biri tarım, 3 de biri orman, 3 de biri mera ve kayalıklardır. Vatan toprağımızın her zerresine sahip çıkmalıyız. Koruyup, geliştirmeliyiz. Vatanımız, atalarımızdan bize miras, neslimizden bize emanettir. Milli, manevi, dini, insani tüm değerlerimize sahip çıkmalıyız. Hainlere fırsat ve olanak tanımamalıyız.