İslam dini, İlahi özellikli olup, hak ve hakikate götürür. İslam dini, insanın yaratılış özelliğine, gereksinimlerinin karşılanmasına uygun Rabbani vahiy dindir

İslam dinini; akılla, zekâyla, bilimle, sağduyuyla, mantıkla, makul şekilde yaşayanlar, iki âlemde huzurlu, mutlu olurlar.

İslam dini yaşamın kurallarını içerir. Dünyada yaşarken, ahiret mutluluğuna da hazırlar. İslam dini hayat kurallarını belirler. İnsan doğasına, fıtratına, yaratılış özelliğine uygun hak dindir. İslam dinini yaşam şekli yapan toplumlar; doğru, dürüst, huzurlu, mutlu toplumdur. Hem dünyada hem de ahirette İslam sayesinde mutlu olurlar.

İslam dini, insanı gerçek yaratıcıya ulaştırır. İnsanları kula kulluk etmekten, sapkın sapık olmaktan, adi olmaktan kurtarır. Yalnızca Allah’a kulluk – ibadet edenler, kötülere, çirkinlik yapanlara, yanlış olanlara uymaz, kölelik, mankutluk yapmaz. Zalime boyun eğmez. Haksızlığa karşı meşru savunmasını yapar. Zalime boyun eğmez. Sömürmez, sömürüye engel olur. Doğadaki, doğal dengenin bozulmamasını sağlar. İslam dini, insanların dünya ve ahirete mutlu olmasını sağlar.

İslam dışında hak din yoktur. Diğer vahiy dinler bozulmuş, aslını yitirmiştir. Beşeri- felsefi olanlara zaten din denmez. Ama tanımlama için din denilmektedir. Tek, yegâna hak din sadece ve ancak İslam dinidir. İslam dini, diğer dinler gibi inanca, özgürlüğe baskı ve yasaklama yapmaz. Herkes istediği inanışı seçer. İslam dini sadece tebliğ eder- hakkı bildirir. Öğretir, eğitir. İslam’dan başka din arayanların din edinmeleri Allah cc. Tarafından kabul edilmeyeceği Al-i İmran suresi 85. Ayette anlatılmaktadır.

İslam dini son ilahi vahiy dinidir. Kıyamete kadar hükümleri geçerli olacak. Genel, değişmez, insan doğasına uygun hükümler olduğu için, değişim e gereksinim yoktur. İslam dini bütün insanlara hak din olarak gelen, evrensel bir dindir. İslam dini tüm insanlara barış, huzur, mutluluk sağlar. Ama akılla, bilimle yaşanmalıdır. Bugün Müslümanların çok büyük çoğunluğu, Müslüman olmayanların tümü aklını doğru kullanmamaktadır. Hak hukuk bugün İslam’dan esinlenmektedir.

Allah cc. Fussilet suresi 33. Ayette; İslam dinine çağırın, salih- iyi amel işleyin, Müslüman olun, buyurmaktadır.

Her isteyen kişi, Kelime-i Şehadet Tevhit söyler, inanırsa, Müslüman olur.

Müslümanlıkta şu 5 ( beş) değerin korunması asıl olan esaslardandır:

1-      “İslam dinin korunması ve yaşanması.

2-      Aklı korumak, kirli, pisli, zararlı, kötü, çirkin, boş düşüncelerle doldurmamak,

3-      Canı korumak, canı her türlü tehlikelerden korumalı. Zarar görecek iş, işlemlerde bulunmamalı.

4-      Nesli korumalı. Neslimizi, insanlarımızı her türlü batıl, küfür, tehlikelerden korumak gerekir.

5-      Malı, mülkü, serveti korumalı. Zarar ettirmemeli. Kötü yolda kullanmalı. Haram katmamalı.”

İslam dini, İslam dinin korunmasını, aklın korunmasını, canın korunmasını, neslin- kuşakların korunmasını, malın, mülkün, servetin korunmasını emrediyor.  Ama 1839 yılından beri ülkemiz ve İslam dünyası batıl, küfür, haksız, doğal olmayan bir ideolojik sapkınlıkla yönetiliyor. Bunun içindir ki, toplumlara bu değerlerin korunması öğretilmiyor.

İslam dini, insan doğasına uygun vahiy dinidir. İnsanlığa, varlığa zararlı hiçbir düşünce, İslam dininden değildir. İdeolojilerin hepsi de insan doğasına zıttır- terstir, aykırıdır. Hiçbir benzerliği yoktur. İslam dinine tümü de karşıdır.

İdeolojiler bırakın, dini korumayı, zarar vermek için yasa ile ideolojik bozuk rejim kurmaktadır. Aklı da bozmaktadır. Çünkü temiz akıl ve bilgi, ideolojileri kabul etmez, reddeder. Canı zaten kendi çıkarları için feda ediyor. Nesli bilerek bozuyor ki, bozmasa, sağlıklı nesil, sapkın düzene yaşama hakkı vermez. Malı, mülk, servet ise haram yollarla halkın elinden alınıyor.

Ey insan, Ey Müslüman öncelikle âlemlerin Rabbi Yüce Allah’ı dinle, kulak ver, derinden düşün ve harekete geç. Allah cc. Size, sana, neyi yapacağını söyler. Peygamberi de sav. Nasıl yapılacağını anlatır. Sakin söylenenleri kulak arkası etme. Eleştirme, yalanlama. Sonra zalimlerden, hainlerden, kâfir zalim gâvurlardan olursun. İki dünyanda cehennem olur. Dayanamazsın.

Maide suresi 8. Ayetin meali: “ Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutanlar ve adaletle şahitlik- tanıklık yapanlar olunuz.”

Hucurat suresi 12. Ayet: “ Birbirinizin gizliliklerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini- dedikodusunu yapmayın.”

Peygamberimiz sav. Buyuruyor: “ Her duyduğunu söylemesi, kişiye yalan olarak yeter.”

“Ey iman edenler! Eğer bir fasık- günahkâr size bir haber getirirse, doğruluğunu araştırın…”

“Birbirinizden nefret etmeyin. Birbirinize haset- çekememezlik- kıskançlık etmeyin. Birbirinize sırt çevirmeyin. Ey Allah’ın kulları kardeş olun.”

“Ey iman edenler! Zannın çoğundan sakının! Çünkü öyle zanlar vardır k, günahtır.”

Al-i İmran suresi 102. Ayet: “Ey iman edenler! Allah’a karşı hakkıyla takva- muttaki sahibi olun ve Müslüman olarak can verin.”

Peygamberimiz sav. Buyuruyor: “ Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir. Müminde Müslümanların canları ve malları konusunda, kendisine karşı güven – emniyet hissettikleri kimsedir.”

“ Müslüman, elinden ve dilinden, Müslümanların zarar görmediği kimsedir.”

“ Sizin en hayırlınız, kendisinden hayır beklenilen ve kötülüğünden emin olunandır. En kötünüz ise, kendisinden hayır beklenmeyen ve kötülüğünden emin olunmayandır.”

“Kim zarar verirse, Allah da ona zarar verir. Kim insanlara güçlük çıkarırsa, Allah da ona güçlük çıkarır.”

“ Kıyamet günü en şiddetli azap görecek kimseler, dünyada insanlara en çok işkence edenlerdir.”

“Allah’a isyan etmekten sakin ve sabret.”

“gerçek sabır, musibetin geldiği ilk anda gösterilen sabırdır.”

Bizler İslam dinin kurallarına, hükümlerine uymalıyız. Hayatın- yaşamın getirdiği kurallara da uymalıyız.

Örneğin: İş hayatında, iş güvenliği ve sağlığına uygun hareket etmeliyiz ki, sağlıklı kalalım. Kaza, bela geçirmeyelim.

Trafik kurallarına uyalım ki, kazaya sebep olmayalım. Kendi canımızı, başkalarının canını, malını yakmayalım.

Evde yaşarken, evin kurallarına uymalıyız ki, kazaya uğramayalım.

Komşuluk, arkadaşlık kurallarına uymalıyız ki; dargınlık, küskünlük, bela gelmesin.

Arkadaşlarımızı iyi insanlardan seçmeliyiz ki, sonu kötü olmasın.

Seçeceğimiz insanları iyilerden seçmeliyiz ki, zarar görmeyelim.

Sapık, sapkın, ideolojik saplantılı, bozuk görüşlü, sapkın düşünceli, kötü davranışlı, LGBTİ ENSESLİ, feminist, Siyonist, mason, ateist, deist gibi felsefi sapkın sapıklarla hiçbir benzerliğimiz olmamalı ki; iki âlemde rahat, mutluluk, huzur bulalım.

Bütün ideolojiler bozuktur, yararsızıdır, sapkındır, sapıktır. Onlara bağnaz şekilde bağı olanlarda; zararlıdır, yararsızıdır.

Bütün ideolojiler, felsefi- beşeri görüşler; İslam, Müslüman, insanlık düşmanıdır. Sahiplenenlerde öyledir. Uzak kal ve amansız bir hakça mücadele ver. Aman ha! Uyuşuk, pısırık, bilgisiz, bilinçsiz, habersiz olma! Onlara bir milimetre bile yaklaşma. Zerre miktarı gönül verme. Doğrudan ve dolaylı gönül verme. Onlara destek veren, onlar gibi zalimlerden olur. Zalimlerden kabul edilir. Zalimler ve kâfirler ebedi cehennemdedir. Bunu hiç unutmayınız. Çünkü bunu Allah cc. Defalarca ayetlerde tekrar etmektedir.

Bendeniz, bilgili bilinçli bir mümin ve Müslüman olarak, diyorum ki; ben zalimlere, insanlık düşmanlarına hiç benzemem. Hiç destek olmam. Her zaman en derinlemesine, kapsamlı düşünerek, hakça davranırım.

Dikkat ediniz! Bugün açıktan İslam düşmanlığı yapanlar var. Bir de Müslüman görünüp, Müslümanlara zarar- ziyan verenler var. Her ikisini de ayırt edip, tanımak gerekir.

Peygamberimiz sav. Buyuruyor: “ Müslüman, Müslüman kardeşidir. Kusurunu açıkça söylemeden, bir Müslümanın diğerine herhangi bir ayıplı malı satması helal değildir.”

Maide suresi 2. Ayet: “  … İyilik ve takva konusunda yardımlaşın. Günah ve haksızlık yolunda yardımlaşmayın.”

İnsanlara iyilik edin, iyilik yapın. İyilikler, kötülükleri yok eder. İnsanlara iyilik eden, Rabbine ibadet eden, İslam ahlaklı olan her zaman başarılı olur.

Birey, aile, toplum, devlet yönetimi çok önemli ve değerlidir. Değerli olması için İslam hükümleri ile yaşamalıdır. İslam hükmü dışında kalan bu kurumlar, değerini, önemini yitirir. Zalim olur. Zalimin ve sapıtmışın değeri, önemi olmaz.

İslam dinini bilgiyle, bilinçle, samimiyetle yaşayanlar, hiçbir varlığa haksızlık etmez. Zalim olmaz. Başkalarının hak -hukukunu çiğnemez. Milli, manevi, dini, insani, ilmi değerlere sahip olur. Vatanını, milletini, devletini, bayrağını, hak değerlerini yüceltir. Görev ve sorumluluklarını hakkıyla yerine getirir. İnsanlığı yüceltir. İslam imanını- inancını, ibadetini, ahlakını, muamelatını eksiksiz yapar; yapma azmi ile davranır. Haram, günah, suç işlemez. Olgun, şahane, harika, harikulade, muazzam, muhteşem, mükemmel, etkin, yetkin, bilinçli, bilgili Müslüman olarak yaşantısını sürdürür.