İslam dininin sahibi, âlemlerin Yüce Rabbi olan Allah’tır. Kur’an’ı Kerim, Yüce Allah’ın sözleridir.

Peygamberimiz sav. De Yüce Allah’ın görevlendirdiği, İslam dinini bildirdiği, İslam dininin yaşanmasını öğrettiği, Kur’ân ve İslam dininin yaşanması konusunda insanlara; eğitim- öğretim, bildirme, güzel örnek olma ile öğretmenlik, imamlık, önderlik yaptığı müstesna insan, görevli peygamberdir.

 İslam dininin kaynağı Yüce Allah’tır. Öğreteni, eğitmeni de Hazreti Muhammed sav. Peygamberdir. Peygamberimiz herhangi bir insan değildir. Peygamberimize vahiy yolu ile gelen Kur’ân ayetlerini insanlara bildirmiş, ezberletmiş, yazdırmış, kendi de ezberlemiş. Nasıl yaşanılacağını, ibadet edileceğini, inanılacağını, İslam imanını- inancını, ibadetini, ahlakını, muamelatını öğretmiştir.

Biz Mümin ve Müslümanlar öncelikle; Kur’ân ve sünnete, peygamberimize gönülden- kalpten, beyinle, ruhumuzla, genlerimizle, aklımızla inanır, iman ederiz. Sevgi, saygı, muhabbet duyarız. Kur’3an ve peygamberimiz anlamak için İslam âlimlerinden yararlanırız. İslam âlimlerinin içtihatlarından, kitap, sünnet, İcma, kıyas gibi deliller- kanıtlar ışığında dosdoğruya ulaşma çabamızı sürdürürüz. İcma ve kıyas yaparken eksiklik, hata, yanlış olabilir. Bunun için araştırmacı, incelemeci, kapsamlı derinden düşünen olmalıyız. Bugün pek çok casus- ajan, satılmış ilahiyatçı; İslam ve Kur’ân, peygamber hakkında; yalan, yanlış, eksik anlatımlar yapmaktadır! Bunları ayırt edebilmek için çok bilgili, bilinçli, araştırmacı olmalıyız.

Müslüman, kendi iradesini, aklını; bu gibi sahtecilere, sahtekârlara kaptırmamalı, vermemeli. İslam dinin özünü bile çarpıtarak anlatanlar, Müslümanları dinden- imandan çıkarmaktadır! İslam dinine düşman etmektedir. Harama, günaha düşmemek gerekir. Yarın kıyamet günü biz bunu Allah’a anlatamayız. Zalimlere, kâfirlere, müşriklere, münafıklara inanıp; sapıtmamalı, sapkın duruma düşmemeli.

Zor zamanlarda bir bütün millet olmak, olgun insan işidir. Ancak medeni milletler, zor, güç zamanda birlik beraberlik içinde bir bütün olarak hareket ederler. Olamayanlar, tarihin tozlu sayfalarına birkaç sayfa yazılırlar. Bugün milletimizi etnik, dini motif, ideolojik sapkınlık gibi olumsuz düşünce ve eylemlerle bozmaktadırlar. Bu da Müslümanların bilgisiz, bilinçsiz, etkin olmayışlarından kaynaklanmaktadır. Millet, devlet olmanın değerini bilmeyen zavallı cahil cühela mankutlar, hep zarar görmektedirler. Ayrılıkçılık yapanlar en sonunda canavar emperyalist katliamcılara bir lokma olmaktadırlar.

Batının emperyalist güçleri, Osmanlının zayıflamasından sonra, Müslüman milletleri hep perişan etmiştir. Bunu da kendi elleri ile ve içteki ahmak manyak salak kullanılan materyallerle yaptılar. Hala yapmayı sürdürmektedirler.

Ülkemizdeki, kültür emperyalizmi, cuntacı darbeler, halkın inancına saldırmalar, hep zalimlerin desteği ve kışkırtması ile oldu. Ülkemizdeki, her darbe alçakların plan ve projelerinin bir sonucudur. Emperyalistler toplumun tüm değerlerini aleyhimize kullanmaktadır. Sadece sapkın ideolojiler kullanılmamaktadır. İslam dini ve diğer inanışlarda milletlerin aleyhinde kullanılmaktadır. Bugün ülkemizde 123 terör örgütü, 138 tane siyasi parti, 500 kadar dini cemaat vardır. Hiç biri de samimi değildir. İçlerinde vatan, millet, devlet, bayrak, dinimiz için gönülden, samimice uğraşan yoktur. Her biri bir makam elde etme, o makam ile çıkar kazanma derdine düşmüşlerdir. Dinimiz, dünya menfaati- çıkarı için araç olarak kullanılmaktadır. Bu yapılar dinimize zarar- ziyan vermektedir. Evrensel bir anlayışları yoktur. Pek çoğunu emperyalistler, Siyonistler alabildiğine kullanmaktadır. İsrail’e bile ajanlık edenler vardır. Son günlerde onlarca ajan İsrail, İran, Amerika, adına ajanlık yaptıkları için yakalandılar. En çok da İsrail adına ajanlık yapanlar vardı. Daha çok terör örgütü mensupları, ülkemiz aleyhine ajanlık yapmaktadır. Fetöcüler, Nurcular baş rollerdedir.

Bunların bazıları Kur’ân karşıtı, peygamber karşıtı, Allah cc. Yalanlayıcısıdır. Kürtçülük yapanlarda az değildir. en çok Kürtçülük, PKK terör uzantısı olmayı şu anki, adı ile DEM yapmaktadır.

İslamcılık yapan, kendine milli Görüşçü diyenlerde, yaptıkları bölücülük, Müslümanları bölme ile terör örgütlerinin işine, yararına gelen aptallıklar yapmaktadırlar. Oy oranları %10’u bulmaz. Seçim kazanma şansları yok. Ama Müslümanlara kaybettirme adına çalışma yapıyorlar.

Müslümanların, insanların hukukuna sahip çıkmak en büyük dini çalışmadır.

Müslüman cemaatler daha çok Mesih, Mehdi, Deccal, Yecüz- Mecuz gibi konuları işlemektedirler. İslam dinin değerlerinin yaşanması için pek çalışmaları yoktur.

Kur’an’ın temel ahlakı konularına pek değinmemektedirler. İslam ahlakı, inancı, ibadeti, muamelatı hakkında pek konu işlenmemektedir.

İslam dininin kitabı, sünneti, icması, kıyasi, içtihadı öğretilmeli.

Müslümanlar algı yönetimi, psikolojik manipülasyon- hile ile olumsuz operasyonlarla etkisizleştiriliyor. Haktan uzaklaştırılıyor.

Yüce Allah cc. Şura suresi 87-88. Ayette mealen buyuruyor: “ ( Kulların) dirilecekleri günde, ne malın ne de oğulların fayda vereceği, yalnızca arınmış bir kalple gelenlerin, kurtuluşa ereceği, o günde beni rezil etme, utandırma( Allah’ım)”

Müslüman gönülleri fethetmeli. Gönülleri kazanmalı. Gönülleri kazanmalı. Bunu ancak İslam ahlakı, akıl, zekâ, bilim ile yapabilir. Dünyanın eğitim- öğretimine başarı ile devam etmeli. Herkese en iyi, güzel davranmalı. Havaya, suya, karalara, denizlere, uzaya, insanlara, hayvanlara, bitkiler âlemine en güzel şekilde davranmalı. Her varlığa Allah’ın rızasını- hoşnutluğunu kazanmak için davranmalı. Kimsenin dinine, imanına, ırkına, kendine ayrım yapıp, asla haksızlık yapmamalı. Evrensel bir dinin istediğini yapmalı. Gül bahçesinde yaşamalı. Gübre içinde kalıp, çırpını durmamalı.

İslam dinin her değeri isteyerek, bilgiyle, bilinçle, öngörülerle yaşanmalı. Allah cc. Sevgisi, kur2ân sevgisi, Peygamberimizin sav. Sevgisini, saygısını taşımalı. Peygamberimizin sav. Ve Dört halifenin ahlakı değerlerini benimseyip, kazanmalı. Allah’a teslimiyet, peygamberimize bağlılık, sahabeye dostluk olmalı. Hazreti Ebubekir gibi Hakk’a teslimiyet, Hazreti Ömer gibi adalet, Hazreti Osman gibi edep, hayâ sahibi, Hazreti Ali gibi kahraman, cengâver, ilim ve irfan sahibi olmalı.

Müslüman mutlaka ama muhakkak eğitimli, öğrenimli, terbiyeli, güzel ahlaklı, teknolojik becerikli, sportif olmalı. Hımbıl, uyuşuk, pısırık, edilgen asla olmamalı.

Müslüman, İslam dinin farz, vacip, sünnet, nafile- ilave- ek ibadetlerini bilgiyle, bilinçle, samimiyetle yapmalıdır. İbadetsiz Müslümanlık olmaz. İman eksiksiz, yanlışsız, hatasız olmalı. İman eksik, hata kabul etmez. İslam okumakla, öğrenmekle, bilmekle, eğitim almakla öğrenilir. Bugün Cuma günüydü. 500 yıllık bir camiye Cuma namazı kılmak için gittim. Yanımdaki insan pek doğru sure, dua okuyamıyordu. Adam 75 yaşlarında vardı. O yaşa kadar boşa, boş gelmiş. Müslüman böyle olmamalı.

İslam dininde ayrıcalıklı sınıf olmaz. Birlik beraberlik dostluk kardeşlik olur. İslam dininde sadece üstünlük, Allah cc. Katında takva iledir. Ad, unvan, para, servet üstünlük kabul edilmez. Müslüman ben dememeli. Biz demeli. Birliği bozmamalı. Benlik yapmamalı.

Bütün Müslümanlar tarağın dişleri gibi eşittir. İnsanlık bilincini insanlara bu şekilde vermeli. Hacda olan birlik beraberlik, eşitlik, yaşamın her anında olmalıdır. Camide olan beraberlik, hayatın her bölümünde yasatılmalı. Hac ve umre yapmayı ihmal etmemeli. Bizde, eşimizle birlikte 2020 yılı Şubat ayı içinde 21 günlük umre görevini yerine getirdik. Allah cc. Kabul etsin, inşallah. Hacca gitmek içinde eşim ile birlikte 8 yıl önce yazıldık. Ama sırada çok insan olduğundan, kura çekildiğinden, henüz bize hacca gitme kurası çıkmadı.

Ülkemizde şimdiye kadar belirlenen 486 tane deprem fay hattı var. Bunlar enerji biriktirdiğinde, deprem oluşturur. Bu depremin önüne geçmek mümkün değildir. Doğal bir afettir. Ancak zarar görmemek, daha az zarar görmek için kaldığımız, bulunduğumuz binaları depreme dayanıklı, sağlıklı, sağlam, kaliteli yapmamız gerekir. Bunu şimdiye kadar beceremedik. Bunun içinde hep depremlerde çok zarar görmekteyiz.

İslam dininde olan haramları, günahları yapmak, işlemek de böylesi bir deprem fay hattı gibidir. İnsan içini haramla, günahla doldurursa, kötülükte, çirkinlikte, bozuklukta, yalanda, yanlışta sınır tanımaz. Durmak nedir, bilmez ve beceremez. Deprem fay hattı gibi patlar. Patladığında ilk önce kendine zarar verir. Yanındakileri de olumsuz etkiler.

Ülkemizde 123 kayıtlı terör örgütü olduğunu, her yıl 400 kadar çete organizesinin çökertildiğini söylemiştik. Bunların dünyası ve ahireti perişan olmaktadır. Ama yine de kötülük yapmaktan vazgeçmeleri çok zor olmaktadır. Haramlar insanın içinde yer alırsa, deprem fay hattı gibi patlar.

İnsan yalan, yanlış okursa, öğrenirse, kötü eğitilirse; cehennem yolcusu olur. Dünyası da, ahireti de cehennem olur.

İyi, güzel, doğru, yararlı bilgi öğrenmek, yararlı davranmak; akıllı, zeki, sağduyulu, makul, mantıklı, kaliteli insanların işidir. Kur’ân ve sünnet yolunda olanların yoludur. Herkes hakkı tutamaz, hak sahibi olamaz. Ehl-i sünnet dediğimiz, Kur’an ve sünnet yoludur. Bu yoldan ayrılanlar, sapıktır, sapkındır, dalalettedir. İki dünyası cehennemdir.

Müslüman sabırlı olmalı. Hak davanın sadık, sadakatli sahibi olmalıdır. Sabır dirençli olmaktır. Sabır, başarmaktır. Sabır, iki âlemde yararlı iş, işlem yapmaktır. Sabır, zorluklara dayanmak, sabretmek, önlem almaktır. Sabrederek, dirençli olmayı becermeli. Sabırsız olanlar, iki âlemde kaybederler.

Dünya imtihan- sınav yerdir. İmtihana hazırlanmalı. Sabrederek, hazırlanmalı. İsyan etmemeli. Yılmamalı. Pes etmemeli. Umutsuzluğa, ümitsizliğe asla düşmemeli.

İslam inançlı olanlar, sabırlı, dayanıklı, yılmayan, usanmayan, pes etmeyen olur.

Her tülü kötülüğün nedeni, başlangıcı; İslam inancı, edebi, ahlakı olamayıştandır.

Müslüman şiddet göstermez.

Müslüman terör yapmaz.

Müslüman anarşi çıkarmaz.

Müslüman bozguncu, bozuk olmaz.

Müslüman serserilik yapmaz.

Müslüman olumsuz davranmaz.

Müslüman sabırsız olmaz.

Müslüman hak- hukuk çiğnemez.

Müslüman merhametlidir.

Müslüman faziletlidir.

Müslüman, İslam ahlaklıdır.

Müslüman, ilim irfan, hikmet sahibidir.

Müslüman, iyi iletişim, güzel diyaloglar kurar.

Müslüman; vatan, millet, devlet, bayrak, bağımsızlık, özgürlük, vatan bütünlüğü, İslam, Müslüman düşmanlığı yapmaz. Yapanlar, zalim olur. Kâfir olur. Zalimler ve kâfirler cehennemde olacaktır. Bu bir mutlak gerçektir.

Müslümanlar, zalimlerle, İslam, Müslüman düşmanlarıyla birlik, beraberlik yardımlaşma, dayanışma, müttefik, ittifak yapmaz. Yaparsa, onlar gibi olur. Günahları ortak olur.

Müslümanların sadece bir düşmanı olur. O da zalimlerdir, zalim olanlardır. Başkalarına haksızlık, zulüm, eziyet, hak- hukuklarını çiğneyenlerdir.

Müslüman sadece ve ancak hak din olan İslam dinine bağlıdır. İslam dinine inanır ve yaşar. Müslümanların, İslam dininden başka, sapkın sapık ideolojisi, ideolojik görüşü olmaz. Hem Müslüman hem ideolojik sapkınlık içinde bulunmaz. İslam dini tüm ideolojileri reddeder. Diğer ideolojik görüşlerin tümü de, İslam dinini hak din olduğu için reddederler. Siz sadece Elhamdülillah Hakk’a mümin ve Müslümanım de. Başka bir ideolojik görüş ifade etme. İslam ve Müslüman olma, insanın en sevilen, sayılan, makbul olan insan olmasını sağlar. Başka ekler ise onu Müslümanlıktan çıkarır. Bir Müslüman sapkın felsefi- beşeri görüşler taşımaz. Kapitalist, liberal, sosyalist, komünist, ırkçı, faşist, diktatör, zalim olmaz. Mussollini, Adolf Hitler, Karl Marks, Lenin, Stalin, Mao Zedong gibi zalim, katliamcı, soykırımcı, sapkın zalimlerin ideolojilerini taşımaz, taşımamalı. Müslüman sadece Müslüman, İslam olur.

2024 yılı mübarek Ramazan ayına 1 gün daha kaldı. Müslümanların, Ramazan ayını şimdiden tebrik ediyorum. Kutluyorum. Hayırlarla geçirmesini âlemlerin Rabbi Yüce Allah’tan samimi, ihlaslı dua ile istiyorum. Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeniz, iki âlem için gerekir. Cennet ve cehennem, dünyada kazanılır. Elde edilir. Cenneti kazanmanın, Yüce Allah’ın rahmetini kazanmanın azmi, kararlılığı, tutarlılığı içinde olalım. Ömrün her nefesini en iyi şekilde değerlendirelim. Tövbe edip, Hakk’a mutlaka, muhakkak yönelelim. Gaflette olmayalım.