Bu böyle gitmez, adamlar oturacak nerden nasıl kazanırız diye hesap edecek, tüketicinin ihtiyaç duyduğu mali üreticiden 3-5 kuruşa alacak ,stoklayacak, sonrada piyasayı akıl almaz fiyatlara yükseltecek ve tüketici al diyecek.

Tepkinizi ortaya koyun, fiyatlar düşene kadar yumurta almayın. Ölmeyiz ya, yumurtasızda geçer hayat. 3-5 sivri akıllı stokçu zengin olacak diye biz fakirleşmeyelim. Patates soğanda da yaptılar aynısını. Stokladılar, 7 liradan patates soğan yedirdiler. Gerçi ben yemedim, o dönemde eve 1 kilo patateste- soğanda girmedi. Soğansızda yemek çok güzel oldu, patatessiz dünya kadar yemek var zaten. Yapmayın, almayın, tepkinizi ortaya koyun,sonra nasıl olsa kuzu kuzu fiyatları düşürüyorlar. Ellerinde stokladıkları yumurtalar ne kadar dayanır ki zaten. 20 gün bilemedin 1 ay, sonra zaten fiyatları düşürecekler.

Tepki çok önemli. Bizim sırtımızdan zengin olma hayalleri kuranlara yenilmeyelim. 1 koli yumurtanın neredeyse 20 liraya yaklaştığı bu günlerde, okulların açılmasını da fırsat bilen uyanıklar!! Nasıl olsa alırlar diye düşünüyorlar. Şimdi biz uyanık olalım. Onların kurduğu oyunu bozalım. Yumurtalar ellerinde koksun, patlasın. Patatesçilerde depolarda filizlenen ürünleri görünce nasılda fiyatları normale çekmiştiler.

Az sabredin, neyin fiyatını şişiriyorlarsa sabredin almayın, herkese de anlatın onlarda almasın, evde yumurta olmaması ayıp değil. Yeter ki tüketici 3-5 gözü açığın elinde oyuncak olmasın....

- - - - -