Büyümek, gelişmek, yükselmek, ilerlemek, huzurlu, mutlu, refah içinde olmak için, öncelikle; bilime, tekniğe, teknolojiye, İslam ahlakına, bilgeliğe sahip olmak gerekiyor.

Büyümek, gelişmek, yükselmek, ilerlemek, huzurlu, mutlu, refah içinde olmak için, öncelikle; bilime, tekniğe, teknolojiye, İslam ahlakına, bilgeliğe sahip olmak gerekiyor. Bilim ve hak din yaşayışına sahip bir ebeveyn, öğretmen, imam- hatip, bilimsel ve dinsel eğitim- öğretim programı olmalı. Eğitim ve öğretim müfredatı; bilimsel ve dinsel olmakla birlikte, değer yargıları yüksek meziyetli öğretmenler ve yöneticiler uygulamalı, gerçekleştirmeli. Bozguncuları, bozukları, yıkıcılar. Hiçbir şekilde devlet yönetimine almamalı. Toplumda olanlar her yönüyle iyileştirilmeli.

İslam ve bilimin yargı değerleri sistemli, özgün, düzeye uygun biçimde insanlara kazandırılmalı. Stratejik kalitede, üstün verimde, düzeye uygun, pedagojik yol ve yöntemlerle kazandırılmalı. Çocuk maddi, manevi, ruh, beden olarak en ideal şekilde, bir bütünlük halinde yetiştirilmeli. Bir grup yaparken, diğeri bozmamalı. Bir grup değer yargılarını kazandırırken, diğeri ideolojik sapkın sapıklıklarla hareket etmemeli. İyiliği kazandırmalı. Kötülükleri azaltarak, yasaklamalı.

Birey, aile büyükleri, öğretmen, imam hatip, vali, kaymakam, eğitimcilerin tümü, bürokrasi, devlet yöneticileri; bilim ve hak din İslam’ın değer yargılarını yaşamalı ve topluma uygulamalı. Herkes en başta dosdoğru, dürüst, düzgün, adaletli, hakka ve hukuka bağlı, cömert, çalışkan, cesur, yardımlaşan, dayanışan, paylaşan, diğerkâm olmalı. Herkese can dost kardeş olarak samimiyetle bakmalı. Duyarlı, hassas, fedakâr, cefakâr, güvenilir olmalı. Milli, manevi, dini, ilmi, insani değerlere sahip olmalı. Hoşgörülü, anlayışlı, empatili, iyilik ve hizmet yapmayı hedef edinen olmalı. Kardeşlik duygularıyla dolmalı. Konuksever, özgür, kula kulluk etmeyen, batıla saplanmayan, küfre dalmayan, özverili olmalı. Sevgi, saygı, samimiyet dolmalı. Ödev, görev, sorumluluk, ödevleri hakkıyla dolu olmalı. Sözünün eri olmalı. Yalancı, iftiracı, palavracı, şarlatan asla olmamalı. Maddi, manevi anlamda tertemiz olmalı. Milletini seven, vatanını, devletini, bayrağını, vatan bütünlüğünü seven olmalı. Hain, kalleş, kahpe, katil, bozuk, bozguncu kesinlikle olmamalı. Katiyen vatan, millet, devlet, bağımsızlık, özgürlük düşmanı olmamalı. İslam değer yargılarına sahip olmalı.

Toplumun her bireyi hak hakikat, ilim, bilim, irfan, kültür, sanat, teknik, teknoloji değerleri ile yetiştirilmeli. Zarar veren öğelere fırsat ve olanak verilmemeli. Devlet ve aile bu konuda bilgili, bilinçli, hak ve hakikatleri gerçekleştirici olmalı. Ahlak esas olmalı. Ülkemiz toplumun ve dünya halklarının en eksik, noksan olduğu değerler; ahlaklı ve hoşgörülü olamayışıdır. Savaşlar, saldırmalar, çatışmalar, saldırganlıklar, katillikler, katliamlar artık toplumlarca takdir ve onay almaktadır! Dünya milletlerine kötüler, kötülükler egemendir. En büyük düşman; İslam ve Müslümanlardır. Bütün sapkın sapık şer güçler; İslam ve Müslümanlığı düşmanlıkta ilk sıraya yerleştirmişler.

Bunun içindir ki, Müslümanlar çok bilgili, bilinçli, uyanık, dikkatli, birlik içinde, bölünüp, parçalanmadan; güç birliği, işbirliği yapmalıdır. Düşmanın oyun, hile, entrika, kullanmasına gelmemeli. Ülkemizden, kendi ülkemizden ve dünyadan anında haberdar olmalı. Olayların perde arkasını keşfetmeli. Araştırma, geliştirme, inovasyon, algoritma, düşünme şekillerinin tümünü kullanmayı becermeli.

İnsanı hizmette merkeze almalı. Çevre bilinci oluşturmalı. Olayları doğru değerlendirmeli. Bugün dünya insanlığı bunu %90 oranında hiç becerememektedir. Sapık sapkınların, azgınların, sömürücülerin, şer güçlerin bilinçsiz kölesi konuma gelmiştir. Bugün bir millet, düşmanın oyun ve hileleri ile birbiri ile savaşmakta, çatışmaktadır. Katliamcı katilere destek vermektedir. Bunda da kendini haklı görmektedir. Sonuç olarak ortaya korkunç dehşet veren vahşet çıkmaktadır! Ama başına vurulmuş fare gibi sersemleştiğinden, hala yanlışta olduğunu anlayamamaktadır!

İnsanların niyetlerini, duygularını, düşüncelerin, eylemlerini yönlendiren şer güçlere karşı; insan, Müslüman olarak, elbirliği, işbirliği ile stratejik plan projelerle çalışmalı. Etkileşim olumlu yönde kurulmalı. İletişim ve diyalogda kusur, hata, yanlış yapmamalı. Kararlar; akla, mantığa, sağduyuya, makul olmaya, dine- imana, bilime uygun olmalı. Ortak dosdoğru, gerçekçi uzman aklı kullanmalı. Ama gidip de değersiz insanların, insanlıktan çıkmış alçak kahpe hainlerin aklını kullanmamalı. Halka inmeli ve halk ile birlikte kararlar almalı. Halkı küçümsememeli. Halkı olumsuz etkileyenlere karşı amansız dosdoğru, meşru, hukuki mücadele yapmalı.

İnsan önce kendini geliştirmeli. Kendini geliştirmeyen bireyden; insanın kendi de, başkaları da hayır görmez. Öğrenmeye, öğretmeye zaman ayırmalı. Öğrenip, kendimizi en iyi şekilde geliştirmeli. Hakk’ın ve peygamberinin razı, hoşnut olacağı şekile gelmeli. Gidip de azgın sapkın sapıkların beğenmesi için gayret göstermemeli. Sorumluluk ve yükümlülüklerimizi eksiksiz yerine getirmeli. Sorun çözmeyi, çare bulmayı hedef edinmeli. Zamanı ve durumları iyi anlamalı. Bilimin bir dalında yüksek uzman, her dalından haberdar olmalı. İslam ilimleri konunda da bilgili olmalı. İtikadımız- inancımız sağlam, Kur’ân ve sünnet merkezli, ibadetimiz de Kur’ân ve peygamber eksenli, ahlakımız da İslam ahlakı olmalı. Şer güçlerin akılsız mankutlarına kulluk etmemeli.

Bizler ne ölçüde hak değerlere sımsıkı bağlı olursak, o ölçüde kalkınır, gelişir, yükselir, refaha, huzura, mutluluğa erişiriz. Öncelikle dosdoğru, dürüst, düzgün, adil- adaletli, fedakâr, cefakâr olmalıyız. Her işimizde, görevimizde sabırlı olmalıyız. Sabırlı olmak; Allah cc. Emridir. Sabrı elden asla bırakmamalıyız. Dost, can, canan, sevgili, saygılı, kardeş olmalıyız. Ama bilgili, bilinçli olarak kişilik oluşturmalıyız. Öyle soğan, patates, saman propagandasına aldanıp; vatan, millet, devlet, bayrak, bağımsızlık, özgürlük, vatan bütünlüğü, insanlık, İslam, Müslüman, insanlık düşmanlığı yapmamalıyız. Değer yargılarımızın düşmanlarına aldanıp, kanmamalıyız. Allah’ın, peygamberimizin emirlerine samimiyetle bağlı olmalıyız. Alçak gönüllü, ağırbaşlı, yardımsever, dayanışma içinde olan, paylaşan, Allah cc. İçin yaşayan olmalıyız.

Ülkemiz tüm iç ve dış olumsuzluklara rağmen hızla kalkınmasını elhamdülillah sürdürmektedir. Milletimizin ve gençliğimizin sağduyulu, akıllı, zeki, bilgili, bilinçli, samimi, dürüst insanları var gücü ile milletimiz, devletimiz, ülkemiz için çalışmaktadır. Hatta sınırlarımızı aşıp, dünya insanlığı için çok yararlı çalışmalar yapmaktadırlar. Hepsine en içten duygu ve düşüncelerimle dua edip, teşekkür ediyorum.

Ülke yönetimimizde son 20 yıl içinde her zamanki, olduğundan çok daha fazla gençliğe sahip çıkmaktadır. Gençlerimiz her alanda çok başarılı olmaktadır. AR- GE, İNOVASYON, ALGORİTME, TEKNOFEST TEKNOLOJİ bilmezken, bugün bir milyon gencimiz bu yarışmalarda yer almaktadır. Devlet onlar için harcama yapmakta, eğitim ve öğretimde olanak ve fırsatlar sunmaktadır. Artık 81 ilimizde 208 üniversitemiz ve 8,3 milyon öğrencimiz vardır. Öğrenciler burs ve kredi almakta, öğrenci yurtlarında 850 bin öğrenci düşük ücretlerle kalmaktadır. Öğrenci yurtları 5 yıldızlı otel kalitesindedir. Gençlerimiz istihdam edilmektedir. Sosyal hakları vardır. Sağlık sigortaları 25 yaşını bitirene kadar devam etmektedir. Askerlik süreleri artık 6 aydır. Ücretli askerlik yapmak isteyenlere bu fırsat tanınmaktadır. Son 20 yılda sporcu sayımız 47 kat arttı.

Öğrencilerimize ders kitapları ücretsiz verilmektedir. Dar gelirli aileler eğitim yardımı almaktadır. Okullaşma oranı ana sınıfı- anaokulu dâhil %100’e ulaşmıştır. Derslik sayımız yeterlidir. Eğitim almayan öğrencimiz yok gibidir. Çağa uygun eğitim- öğretim yapılırken, milli, manevi, dini, ahlakı eğitimin eksik olması nedeniyle yeterli vatansever insan yetiştirmede eksik durumdayız.

Çevre dostu okullarımız vardır. Okullarımız bugün Avrupa, Amerika ülgerinden daha donanımlı, daha teknolojiktir. Eğitimde teknoloji yeterince vardır. Akıllı tahtalar devrededir. Laboratuvarlarımız, bilgisayar salonlarımız bulunmaktadır. Öğrenciler yeteneklerine ve zeka durumlarına göre öğrenim görmektedir. Okul okumak isteyenlere her olanak sağlanmaktadır. Yükseköğrenimde okullaşma oranı yüksektir. Açık öğretimle yaşam boyu öğrenim alınmaktadır. Belediyeler, halk eğitim merkezleri, meslek okulları her yaşta öğrenciye eğitim vermektedir. Ülkemizde 1,3 milyon öğretmen vardır. Görevdedir. Hala hükumetimiz öğretmen alımını sürdürmektedir.

Ülkemizde öğretim ücretsizdir. Ana sınıfından yükseköğretime kadar devlet okullarında öğrenim ücretsizdir. Artık her ilde okul olduğundan, her öğrenci kendi İlinde okuyabilmektedir. Kızların okullaşma oranı, erkeklerden az değildir. Okullarda şiddet yoktur. Şiddet gösteren öğretmenin mesleğine son verilir.

Yaşlılarımıza da sağlık, öğrenim, bakım, aylık ödeme, evinde bakma yapılmaktadır. 65 yaş üstü yaşlılar devletten aylık almaktadır. Devlet 20 çeşitten fazla sosyal yardımı vatandaşa yapmaktadır. Bu o kadar oldu ki, insanlarda tembelliğe bile yol açtı. Güçlü aile güçlü toplum politikası izlenmektedir.

Artık kendi doğalgazımızı, petrolümüzü çıkarmaya başladık. Kendi savunma silahlarımızı %81 oranında yapıyoruz. Karatenizden çıkardığımız doğalgaz evlere bir yıl boyunca 25 m3 ücretsiz veriliyor. Bir ayda tüm ısınma ücretsiz oldu. Halkımızın GSMH’den aldığı gelir kişi başı ortalama 10,500 dolar oldu. Bu hızla artmaktadır.

Gençlere eğitim, istihdam, evlilik, çocuk bakımı gibi pek çok alanda hibe yardımlar verilmektedir. Ayrıca halkımızın tümü de yararlanmaktadır. İşini kurana hibe yardım yapılmaktadır. Projeni götür, paranı al!

Ülkemizde kalkınma iç ve dış güçler tarafından engellenirken, 15 Temmuz 2016 terör örgütü tarafından darbe girişiminden sonra, hainlerin bir kısmı devletten uzaklaştırıldı. Kalkınmamız daha kolay böylece sürdürülmektedir. 1961 yılında Devrim ve Anadolu otomobili engellendi. 1950 yılı öncesi savunma sanayimizin gelişmesi engellendi. Ama artık şimdi engel tanımıyoruz.

Ülkemizde sulanan arazı miktarı arttı. 193 milyar metreküp biriktirilen suyumuz var. Bu su ile arazi sulanacak. Elektrik üretilecek.

Hayvan varlığımız son 20 yılda 19 milyon taneden 68 milyon taneye yükseldi.

132 milyon ton bitkisel ürün yetiştiriyoruz.1800 çeşitten fazla tarım, ziraat ürünü ihraç ediyoruz. İşlenmiş ve işlenmemiş olarak!

750 bin ton su ürünleri dışarıya satıyoruz.

Ortalama bir milyon kişiye iş olanağı sağlıyoruz.

Bireyin, ailenin, çocukların, yaşlıların korunması için gerekeni yapıyoruz.

Maddi yönden zayıf olanlara devlet yardım ediyor. Vergi almıyor. Borcunu siliyor.

Turizm her yıl artıyor. 55 milyon turist her yıl ülkemize geliyor.

Bütün iç ve dış olumsuzluklara rağmen 20 yıllık büyüme ortalaması %5,5 oldu.

2001 yılı 21 Şubat öncesi 3500 dolar olan kişi başı ortalama gelir, 2001 yılı devalüasyonu ile 1800 dolara düştü. 2002 yılı itibarıyla 10,500 dolar oldu. 

Süper hızlı teren makinisti, vagonu üretiyoruz.

06 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminde yıkılan konutları 650 bin olarak yapmaya başlandı.

Ülkemizde 2023 yılı itibarı ile ilk, orta, lisede 19 milyon öğrenci vardır. Üniversite de ise 8,3 milyon öğrenci vardır. Bu tüm Avrupa ülkelerinden çok fazladır. İyi eğitim vermek, amaç ve hedef olmalı.

Ülkemiz belli hükumet dönemlerinde kalkındı. Bu kalkınma daha çok 1950- 1960, 1965- 1971, 1983- 1989 ve 2002 yılı 18 Kasım 2002 tarihinden itibaren devam etmektedir. Yanı tüm iç ve dış olumsuzluklara rağmen 21 yıldır ortalama %5,5 kalkınmaya sahibiz.

Sağlık çalışanı sayısı 2002 yılında 378 bin iken 2022 de 1.347.887 oldu. Memnuniyet ise %68 oldu. Memnun olmayanlar ise ideolojik saplantıda olanlardır.

Sağlıkta hekim- doktor sayısı 2002 de 92 bin iken, 2022 de 184,304 oldu. Hastane kalitesi arttı. Medikal araç- gereçler modernleşti. Ülkemizde tüm insanlar sağlık sigortasındadır. Hatta kedi, köpekler bile sigortalıdır. Ücretsiz tedavi ediliyorlar. Devle veterinerleri ücretsiz tedavi ediyor.

100 bin kişiye aynı tarihlerde 138 hekim düşerken, 20 yıl sonra 217,6 hekim düşmektedir.

Hastane yatak sayısı 164 bin iken 263 oldu. Ama 20 yıl önce hastanelerde bir odada 5-6 hasta yatıyordu. Hastanelerde sigara içiliyordu. Şimdi bir odada bir hasta var. Televizyonu, buzdolabı, özel WC, banyo bulunmaktadır. 20 yıl önce genel tuvalet vardı. Ama banyo hiç yoktu.

20 yıl önce 61 bin kişiye bir diş hekimi düşerken, şimdi 8 bin kişiye bir diş hekimi düşmektedir. Artık diş hekimleri diş bakımı, protez yapmaktadır.

Nitelikli yatak sayısı 19 binden 170 bine çıktı.20 yıl önce nitelik diye hiçbir alanda durum, ortam yoktu.

MR cihazı 58 den 969 taneye yükseldi.

Yoğun bakım yatak sayısı 869 dan 23,503 taneye yükseldi.

Ameliyat oda sayısı 4,267 den 8177 ye yükseldi.

Diyaliz cihaz sayısı 4,891 den 18,673 e yükseldi.

2002 yılı öncesinde herkes sigortalı değildi. Sigortasız hastalar, devlet hastanelerinden hizmet alamıyordu. Alırsa, para- ücret ödemek durumundaydı. Fakirler hastalandığında, evinde hasta yatıyordu. Hasta hali sonucunda, hiç hastaneye gitmeden ölüyordu. İnsanlar hastalandığında bakkal dükkânlarından aspirin ve penisilin iğne alıyordu. Bizde öyle yapıyorduk. Babam, köy bakkalından aldığı penisilin tozunu sulandırıldı. Bana enjekte ederdi.

Eğitim- öğretimde de kalite arttı. Köy okulları kaldırıldı. Hala köy okulu isteyen eğitimci siyasetçiler bulunmaktadır. Bu köy çocuğunu çökertmek, köreltmek olur. Bir öğretmen, 5 sınıflı okulda, 5 sınıf bir arada öğretim yapardı. Araç- gereç de yoktu. Köy okulları ya kerpiçten ya da köylünün yaptığı derme- çatma binaydı. Şimdi köy çocukları kentlere taşınmaktadır. İlk uygulama Kandıra – Akçova İlkokulunda başlatıldı. Ben Kandıra, Avdan köyü İlkokulunda 4 yıl bir ay 12 gün görev yapmıştım. 1980- 1984 yılları arasında görev yapmıştım. Benden sonra iki yıl okul açık kaldı. Daha sonra Akçova Köyü merkez seçilerek, çevre öğrenciler taşındı. Ama ilkokulların, İlköğretim okulu 1997 de oldu. Tüm köyler merkezlere taşındı. Ücretsiz taşıma ve yemek verme yapıldı.

Milli Eğitim de yıllık bütçe 2002 de 7,5 milyardı. 2022 de bütçe 272 milyar lira oldu.

Okul ve kurum sayısı 50,877 den 90,008 e çıktı, çıkarıldı.

Derslik sayısı 353,820 tane arttı, artırıldı.

Okul öncesi okullaşma oranı %11,70 iken, %92,17 oldu. 2023 de %100 olacak, inşallah.1767 köyde anaokulu açılacak.

Zorunlu öğretim %50,57 iken, % 89,67 oldu.

Yükseköğretimde okullaşma oranı %14,65’den %44,66 ya yükseldi. Daha da artmaktadır.

Okul ders ve yardımcı ders kitapları bedava- ücretsiz her öğrenciye verilmektedir.

Okullarımızda laboratuvar, bilgisayar sınıfları, akıllı tahtalar, kütüphaneler bulunmaktadır. Spor salonlarının yapımı hızla devam etmektedir. Öğrenciler her yönüyle tam teşekkürlü, tam donanımlı okullarda okumalıdır. Artık 1950 yılı öncesi ve sonrası eğiti- öğretim sistemi çok eskilerde kaldı. İlkel durum aldı. Bendeniz o dönemlerin eğitim öğretimini yakinen bilirim. 1963 yılında okula başladım. 2010 yılına kadar bilfiil okulda bulundum. Öğretmenlik ve yöneticilik yaptım.

Çiftçilerimiz, esnaf, sanatkâr, işçi, memur, emekli, herkes son 20 yıl içinde gelişti. Halkımızın geliri arttı. Çalışanlar ev, araba, iş sahibi oldu. Halkımız artık dünyanın en şişman toplumu oldu. Amerika ve Avrupa insanlarını üzgünüm ki, geçti. Yiyemediklerini yemeye başladı.

Asgari ücret miktarı tüm çalışanlardan vergi dışı bırakıldı. 900 bin küçük esnaftan hiç vergi alınmamaktadır. 20 çeşitten çok maddi zayıfı olanlara düzenli aylık verilmektedir. KDV, ÖTV verileri azaltıldı. Halkın ve öğrencilerin borçları silindi. Öğrencilerin kredi borçlarının gecikme farkı sıfırlandı.

Ülkemiz tüm olumsuzluklara rağmen, dünya ülkeleri küçülürken, ülkemiz 2003- 2021 yılları arasında %5,4 oranında büyüdü. Bazı ülkeler sıfırın altında küçüldü. Bunda 2008 küresel ekonomik kriz, 2020- 2002 Kovid 19 salgın hastalığı, Rusya ile Ukrayna savaşı ve kapitalistlerin devleti soyması yol açtı.

Ülkemiz halkının satın alma gücü yönüyle dünyada 13. Sıradayız. Dünyanın 27 ekonomik büyüklük sırasındayken iken 11. Sırada yer aldık. Dünyanın en gelişmiş 20 ülke arasında, ülkemiz büyüme yönüyle ilk sıradayız. Bazı yıllar büyümede Çin’i bile geçtik. Çin son 20 yılda en çok büyüyen ülke oldu.

GSMH son 20 yılda 218 milyar dolardan 807 milyar dolara yükseldi. İhracatımız belirtilen yıllarda 36,1 milyar dolardan, 250,8 milyar dolara yükseldi. Ak parti Hükumeti 03 Kasım 2002 yılında iktidar, hükumet oldu. Bugün 06.05.2023, hala devam etmektedir. Ama bu ayın 14. Günü hükumet seçimi vardır.

2002 yılında %11,1 olan bütçe açığı, 2021 de %2,8 oldu. 2021 de tüm gelirlerin %105’i faiz ödemelerine gidiyordu. Ben gündemi en az 10 ulusal gazeteyle, televizyon ve dergilerle her zaman takıp etmişimdir. Faizle dönen devlet işleri 21 Şubat 2021 de devalüasyonun bir gecede %105 artarak patladı. Gecelik faizler %7500 oldu.

Ulaşımda  büyük yol kat edildi. 189 milyar dolar yanı bir yıllık devlet bütçesi kadar para ulaşım, altyapı gibi hizmetlere harcandı. Artık ulaşılamayan yer, köy, kent, dağ yok! 8591 km. yolan yol uzunluğu 29.377 km2ye ulaştı. Yollarımız 4 şeritli, tünelli, viyadüklü oldu. Öyle bayır, yokuş çıkma artık olmuyor. Avrupa’nın en büyük tünellerine, dünyanın 3. Büyük tünellerine sahibiz. Ovit ve Zina tünelimiz 14 km’den büyük olup, çift tüplüdür.

Karayollarında bölünmüş yollar 6101 km. iken 28.722 km. oldu. Trafik kazaları azaldı. Ama saygısız, kuralsız, ilkesiz, anlamaz kişilerin yaptığı trafik kurallarını hala önleyemedik. Bu kişilerin taşıt kullanması yasaklanmalı. Dün Antakya’da bir kamyon 11 araca çarptı. 8 ölü, 31 yaralı oldu. Bu mutlaka önlenmeli. Dün Altınova merkezde, 4 yol kavşağında trafik ışıkları hatalı yanıyordu. Orada trafik polisi yoktu.

20 yılda 14.731 km.’lik yolun standartları yükseldi. Ama insan kalitesi hala yükselmedi.

Karayollarında tünellerin sayısı 20 yıl önce 83 iken, 2022 de 471 oldu. Artık tünel açıcıları kendimiz yapmaktayız.

Köprü ve viyadük uzunluğu 311 km’den 730 km’ye yükseldi.

Otoyol uzunluğu 1714 km’den 3633 km’ye yükseltildi.

Eski köprüler onarıldı. Güçlendirildi. 1343 köprü onarıldı. 410 tarihi köprü restore edildi.

Binlerce farklı tarihi eser onarıldı.

Ülkemiz hiçbir zamanda olmadığı kadar kalkınma, gelişme, ilerleme, refaha ulaşma içindedir. Tersane sayımız 37 den 84 e yükseldi. Her türlü gemiyi yapmaktayız. Robot gemiler de yapıyoruz.

Mobil telefon sayımız son 20 yıl içinde 23 milyondan 87,4 milyona yükseldi.

En büyük atılım, gelişme savunma sanayisinde gerçekleştirildi. Bütün dünya gıpta ederken, emperyalist sömürücü düşmanlar ambargo uyguluyor.

Savunma sanayisinde %81 yerli milli araç yaparak, kendimize yeter hale geldik. Bir de ihraç ediyoruz.

Doğal afetlerde de her zamankinden fazla hazır haldeyiz.

Bireyler, aileler, çevre, sosyal güvenlik, enerji, doğal kaynakları kullanmada hızla gelişiyoruz. Çevre, şehircilik de eskisinden daha dayanıklı, planlı kentler kuruyoruz. Gençlerimiz daha vatansever, bilgili, becerikli, sportiftir. Daha kültürlü, bilgili, birikimli toplumumuz var. Milli Eğitimde 27 milyonu aşkın öğrencimiz var. 2023 yılında ülkemiz 85 milyon nüfusa sahiptir. Sağlıkta dünya lideriyiz. Sanayi ve teknolojide son 20 yıl içinde dünyayı geçmek üzereyiz. Oysa batı 270 yıl önce sanayi devrimi yapmıştı. Tarım ve ormanlarımız, hainlerin, komünist bölücülerin yakmasına rağmen artmaktadır. Ulaştırma ve altyapıda hızlı gelişiyoruz.

Devletimizin, milletimizin, ülkemizin gelişmesi için katkı suna herkesten Allah cc. Arzı olsun. Hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Hainlerden ise dünya ve ahirette şikâyetçiyim, davacıyım. Allah cc. Islah etsin, diyorum.