Davetçi ve aydınlatıcı olmak için, öncelikle kendimizi; ilim- bilim- meslek, sanat, doğru ve yararlı bilgili olarak, çok iyi yetiştirmeliyiz.

Davetçi ve aydınlatıcı olmak için, öncelikle kendimizi; ilim- bilim- meslek, sanat, doğru ve yararlı bilgili olarak, çok iyi yetiştirmeliyiz. İyi, güzel, doğru, yararlı bilgimizi; samimiyetle, bilgiyle, bilinçle yaşamalıyız. Bilgimiz, yaşam tarzı olduğunda, daha çok önem ve değer kazanır. Yaşanmayan bilgiden, pek yarar gelmez. Bilgimiz, yaşam tarzımız olmalıdır. Bilgimizle başkalarını davet etmeli, aydınlatmalı. En güzel örnek olarak, rol model olmalıyız. Kur’ân’ı rehber- kılavuz edinmeli. Peygamberimizi örnek almalıyız. Doğa ilimlerini, sanatı, mesleği kazanım haline getirmeliyiz. Allah’ın yarattığı ilmi, bilimi edinmeliyiz.

Müslüman dediğin; dosdoğru, adil, güzel davranan, iyi insan olan, iyilik eden, sabreden, günah ve yanlışlardan temizlenen, derinden düşünen, olmalı. asla bozguncu, bozuk, kibirli, günahkar, nankör, asi, zararlı, ziyan veren, hain, hak ve hakikati inkar eden, savurgan, tembel, miskin, zalim, sapkın olmamalı.

Müslüman dediğin, kişisel çıkarları için; yalan, yanlış, haram, günah işleyen katiyen olmamalı. Dosdoğru, dürüst, adaletli, hakkaniyetli, güzel ve yüksek ahlaklı olmalı. ağırbaşlı, alçak gönüllü, anne ve babaya saygılı, bağışlayıcı, affedici olmalı. kendi hakkında ve başkaları hakkında olumlu düşünmeli. Müslüman, olumlu, yapıcı, yararlı, iyi, doğru düşünür. Cesurdur, cesaretlidir, stratejik plan ve programla düşünür ve işlerini yapar. İnsanlarla uyumlu, geçimli, güven verici olur.

Günümüzde liyakatli, ehil olana görev verin derken, sadece mesleği ile ilgili uzmanlığı kastetmektedirler. Liyakatli, ehil olsun, derken; dürüst, güvenilir, emanet teslim edilen de olmalıdır, ilkesi öne çıkarılmamaktadır. Hainden, dinsizden, sapıktan, sapkından, zalimden, anarşistten, bozguncudan, yıkıcıdan, teröristten; ehil, liyakatli uzman olmaz. Ondan sadece azılı bir düşman olur!

Müslüman, hoşgörülü, dengeli, ölçülü, bilgili, bilinçli, iyi niyetli, işlerini özenle en iyi şekilde yapan olmalı. Kanaatkâr olmalı. Gözü başkalarının ve kamunun malında, servetinde olmamalı. Kusur ve hataları her an gidermeye çalışmalı. Konuksever, insan, hayvan sever olmalı. Nezaketli, zarafetli, kibar olmalı. Mutlaka sabredenlerden olmalı. Sabretmeli. Merhametle, müşfik davranmalı. Allah’a şükreden, hamt eden, insanlara teşekkür eden olmalı. Maddi, manevi anlamda tertemiz olmalı. Yardımlaşma, paylaşma, dayanışma içinde olmalı.

İslam olmanın, Mümin ve Müslüman olmanın sıfatları- nitelik, özellik, nicelikleri bellidir. Kur’ân ve sünnet merkezli, ilim eksenli hareket eder, davranır. Öyle beş vakit namaz kıl! Farz, sünnet namaz kıl ama bilinçsiz olduğundan, samimi olmadığından, ruhuna sindirmediğinden; acımasız ol, açgözlü ol, alaycı ol, aldatıcı ol, hırsız, yolsuz ol; bu iş değildir. Bu Müslüman olma değildir. bu münafıklıktır. Samimiyetsizliktir. İslam ve Müslümanlara çok büyük zarar vermedir. Kötü örnek olmakla, dine, Müslümanlara zarar vermektir.

Ramazan orucu tut! Ama İslam ahlaklı, peygamber ahlaklı olmadığından; arabozucu, bencil, çıkarcı, cimri, dedikoducu, emanete hainlik eden olma! Bu durum, Müslüman olmak demek, değildir. Bu kâfir özelliğinde, niteliğinde olmaktır. Bu durumda olan sözde Müslümanı, örnek Müslüman göstermezler. Müslümanlar böyledir, derler ve Müslümanları kötüler, karalarlar. Bu durumun ile İslam dinine ve Müslümanlara çok büyük zararlar, ziyanlar verirsin. Aklını başına toplaman lazım!

Zekât vermek farz bir ibadettir. Mal ile beden ile para ile yapılan farz bir ibadettir. İnsanların bir kısmı namaz kılıyor, oruç tutuyor ama zekât vermiyor. Oysa zekât vermek çok önemli bir farz ibadettir. İnsanlar çalıyor, hırsızlık, yolsuzluk yapıyor ama zekâtı da hakkını yediği insanlara koli erzak yardımı olarak veriyor. Sen ince çalıştırdığın insanların hakkını, hukukunu ver. Sonra da zekâtını ver.

İnsanlar hac yapıyor ama hala bilgili, bilinçli- şuurlu, İslam davranışlı bir mümin olmamıştır. Başkalarına hakaret ediyor, hilecidir, sahtecidir, iftiracıdır, iki yüz yüzlüdür. İnatçıdır. Örnek İslam ahlakında değildir. bu kimse insanların takdir, teşekkür, övgü, duasını alamıyorsa, farz ibadet yapması, insanların beğenmesini pek oluşturmaz.

İnsan kurban kesiyor ama kestiği kurban etlerinden fakir- fukaraya dağıtmıyor. Kabadır, kıskançtır, cimridir, kinlidir, korkaktır, Müslümanlara küskündür. Öfkelidir. Gösteriş için ibadet yapmaktadır. Söver, küfreder, tembellik eder, yalan söyler, iftira atar, zalimlik yapar, zulmederse; at çöpe gitsin. Ondan insan bile olmaz.

Mümin ve Müslüman, İslam dinine ve bilime uygun yaşar. Bilimde Allah’tandır. Allah’ın yaratması, ilmidir. Müslüman, hak din İslam dininden başka; ideoloji, felsefi, beşeri görüş edinmez. Hak din İslam’a eş- ortak koşmaz. Allah’a eş- ortak koşmadığı gibi, hak din İslam dinine de eş- ortak koşmaz.

Örneğin; Bir Müslüman, kapitalist zihniyette olmaz, olamaz. Kapitalist anlayışa sahip olandan, Müslüman sıfatlı olması beklenmez.  Bu aynı şekilde liberal olanda da aynıdır. Liberal olan, Müslüman gibi davranamaz.

Bir Müslüman sosyalist, komünist de olamaz. Bu ideoloji din, maneviyat tanımaz. Tanımadığı gibi inkar eder, reddeder. Ateisttirler. Bilimi de çarpıtır. Kan dökmeyi, bozukluğu, bozgunculuğu esas alır. İnsan saygınlığının, onurunun, insanlık değerlerinin düşmandırlar.

Müslüman, sapıklığı, sapkınlığı, bozukluğu, bozgunculuğu, ırkçılığı, faşizmi, diktatörlüğü, cinsel sapkınlığı, feminizmi, lgbti enses olmayı, putperestliği ve İslam dışı her türlü sapık düşünce, hareket, davranış, eylemi, hal ve hareketi reddeder; asla kabul etmez. Müslüman sadece ve ancak Müslüman olur. Öyle sapık sapkın ideolojik düşünce ve görüş sahibi olmaz. Olursa, bu Müslüman olmaz. Dünya ve ülkemiz böylesi olan saçma sapanlığın ceremesini çekmektedir. Böyle olduğu için; hak, hukuk, adalet, doğruluk, dürüstlük, düzgünlük, yüksek güzel ahlak, edep, adap, hayâ sahibi insan bulmak çok zor ve ender olmaktadır. İnsan hem hakta hem batılda olup, Müslüman olmaz. Ben hem Müslümanım hem de Hristiyan, Yahudi, Budist’im diyemez. Akıllı olmalı. Öyle kendi putunu yapıp, kendi putuna tapan olmamalı.

Müslüman, İslam dininin sözcük anlamına, içeriğine uygun davranır. İslam dini; barış, esenlik, selamet, insanlık, medeniyet dinidir. Anarşi, şiddet, terör, teröristlik, eşkıyalık, kabalık, haydutluk yapmaz. Kendi onur ve güzelliğine uygun davranır.

Bir İlahiyatçı, meslek öğretmeniyle sahilde geziniyordum. Bana dedi ki; İlçemizde belediyenin bir Yoga kursu açması için müracaat edelim! Ona dedim ki; Yoga sadece beden hareketlerini yapmak, demek değildir. Bu bir Hint felsefesi, ritüelidir. Yoga hareketleri yaparken, felsefesini de kabul etmek gerekiyor. Bu bir Hint putperest ritüelidir. En iyisi abdest alıp, namaz kılmalı. İslam dinin ritüellerinden huzur, mutluluk, rahatlık, kurtuluş bulmalı. İşte bu kişi 7 yıl İmam hatip okulu okumuş. 5 yılda ilahiyat okumuş. Ama hala bilgili, bilinçli bir mümin olamamış. Ülkemizde gerçek, dosdoğru İslam dinini anlatanlardan daha çok, sapkın ilahiyatçıların anlatmaları baskındır. İnsanlar bunun içindir ki; samimi, bilgili, bilinçli Müslüman olamamaktadır.

Müslüman dediğin, en akıllı, zeki, bilgili, bilinçli, becerikli, yetenekli, harika, harikulade, şahane, muazzam, muhteşem, mükemmel, etkin, yetkin, bilimsel, dinsel davranan, olgun mümin olmalıdır. İslam dinin; farz, vacip, sünnet, müstehab, mubah, haram, mekruh, müfsit, israf, günah, sevap kavramlarını bilip, yaşantısına uygulayan olmalı.

Müslümanların vakit namaz, farz namaz kılması farzdır. Allah cc. 35 defa, farklı sure ve ayetlerde namaz kılmamızı emretmektedir. Yine pek çok kez zekât vermemizi, hac yapmamızı, Ramazan orucu tutmamızı emretmektedir. Kelime-i tevhit ve de Kelime-i şahadet cümlelerinin anlam ve içeriğine inanıp, söylememiz emredilmektedir.

İslam dininin 5 temel esası olan, ibadeti yapıp da; insan haklarına, hayvan haklarına, doğaya sevgi, saygı göstermeyip, hak ve hukuklarına girenler; bu ibadetleri yapmakla kurtulamazlar. Kul hakkı günahı, tüm bu ibadetlerden gelen sevapları silip, süpürebilirler. Sıfırın altına, eksiye düşürebilir.

Bilimin farklı dallarını, İslam dinin ilimlerini, sanatı, mesleği öğrenip, hayata- yaşama önde, avantajlı, onurlu başlamalı. İslam dini sadece ve yegâne tek hak dindir. İslam dininden başka din denilebilecek bir hak din yoktur. Yahudilik, Hristiyanlık din değil; felsefedir. Budizm, Hinduizm gibi uydurma, düzmecedir. Kurgudur. Allah cc. İle Hazreti Musa, Hazreti Davut, Hazreti İsa as. İle ilgisi- alakası yoktur. Bunun içindir ki, kendi batıl, çürük, çürümüş, bozuk, saçma oluşları nedeniyle İslam dini, Müslüman düşmanlığı yapmaktadırlar. Ama biz kimseye düşmanlık etmeyiz. Dinimizin adı; barış, esenlik, selamet anlamlarına gelmektedir. Herkesin dini kendine der, geçeriz. Başkaları üzerine de dayatma, baskı kurmayız. Çünkü biz hak Müslümanlarız.

İslam dini en son din ve en mükemmel rabbani- İlahi dindir.

İslam dinin ilkeleri, kuralları vardır. Bunları âlemlerin Rabbi yüce Allah cc. Koymuştur.

İslam dini insanların ve diğer varlıkların rahat, huzurlu, mutlu olmalarını sağlar.

Müminler, insanlar, Allah cc. İle iletişim kurar.

İslam dininin binlerce değer yargısı vardır. Hak hukuk doğruluk dürüstlük düzgünlük edep güzel ahlak hayâ, adalet, temizlik, bilgili olma gibi binlerce yargı değeri bulunmaktadır. Bunlar yaşam tarzı yapılmalıdır.

İman, ibadet, ahlak, muamelat konusunda kendimizi yetiştirmeliyiz. Boş paslı teneke gibi işe yaramayan moloz yığını olmamalıyız.

İslam dinini, insanların bilgi seviyesine ve anlama yeteneğine göre, anlaşılır bir dil ile diksiyonlu yapmalıyız. Bilimi ve dini değerlere gerçek anlamda sahip olarak yapmalıyız.

Allah’ın hakkını ve varlıkların hakkını korumalıyız. Kul hakkına asla girmemeliyiz. Kul hakkı ile cennete girilmez, gidilmez.

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. İnsanları, varlıkları, âlemleri yarattı. Bu âlemlerin; huzurlu, mutlu, rahat olması için İslam dini gönderdi. İslam dini, insanların yaratılış özelliğine uygun hak bir dindir.