Gir, İslam dininin yoluna! İslam dinini, güvenilir bilgelerden ve sağlam kaynaklardan öğren. Beynin, kalbin, yüreğin, gönlün, ruhun ferahlansın. Kendin huzur ve mutluluğa ersin. Kur’an- Kerim, Allah’ın ilminin, hikmetinin, iradesinin, bilgisinin sözleridir. Kur’ân’a, peygamberimiz gibi aynen uy. Sakin uymayıp da, sapık sapkınlardan olma!

Peygamberimiz gibi; adaletli, dosdoğru, dürüst, güvenilir, yalan söylemeyen, günahtan sakinan, affedici, cesaretli ol. Yardım yapmayı sev ve becer. Merhametin, şefkatın, müşfikliğin yüce olsun. İsraf etme, savurgan olma. Günaha girme. Harama düşme. Kâfir, münafık, zalim özellikli, nitelikli olma. En güzel olan, İslam ahlaklı ol.

Kusur araştırma. Önce sen, kendi kusurlarını azalt. Yalan, iftira, dedikodu içine düşme. İslam dininde mekruh olan, haram olan, günah olan tüm düşünce, davranışlardan sakın ve kaçın. İslam düşmanlarının, münafıkların, kâfirlerin tuzağına düşmemek için dosdoğru bilgili, sağlam iradeli, sağlıklı bilgili, uyanık olmalı.

Gençlere, insanlara sesleniyorum! Kendinizi düşünün. Ailenizi düşünün. Milletinize, insanlığa hizmet etmeyi düşünün ve onun için stratejik planla, en kaliteli, verimli çalışma içinde olun. Geleceğe hazırlanmak için bugünü çok iyi değerlendirmeniz gerekir. Bugün yatanlar, yarın ağlarlar. Çok sıkıntı çekerler. Hayatınızı tembellikle , serserilikle perişan etmeyin. Fedakar, cefakar olun. Milletimiz, insanlık, aileniz sizden çok büyük hizmetler beklemektedir. Bu dünyada iken, bu dünyada yaşarken, iki dünyanızı ihya edin, kazanın.

Allah’ın yasak ettiği yanı haram kıldığı söz, düşünce, yazı, davranış içinde olmayınız. Allah’ı, Kur’ân üzere, Esma’ül Hüsna ile tanıyın ve kabul edin. Allah tanımazdan hiçbir yararlı değer çıkmaz. Bir iyi yapmış gözükürken, bin tane zarar, kötü, çirkin işler yaparlar. Allah’a ibadet, taat ediniz. Anne ve babanızı asla ihmal etmeyiniz. Anne ve babasını ihmal edenden, iki alemde hayırlı bir evlat olmaz. Yaptığını, acı şekilde mutlaka çeker.

Haksız yere insanlara zulmetmeyin ve öldürüp katil, cehennem kütüğü olmayın.

Katiller cehenneme gider. Bunu hiç unutma! Dünyasıda cezaevinde mahküm olarak geçer. Sonra yine kan davası, intikam başlar. Tüm aile ve akrabalar sıkıntı çeker.

Başkalarının hak hukukuna, malına, mülküne, canına, iffetine, nesline katiyen zarar vermeyin. Kul hakkı çok önemlidir. Kul hakkını Allah cc. Bağışlamaz.

Sizlere, M.Ş. YALTKAYA’NIN bir şiirini yazmak istiyorum. Lütfen benimseyerek, iyi niyetle, anlamaya, içselleştirmeye, özümsemeye çalışınız. Sapkınların beyninize girmiş olan bozuk düşünceleriniz varsa bu mutlak hak ve hakikatlerle silmeye çalışınız.

Şiirin adı; Benim Dinim Yücedir.

“Benim dinim yücedir, ben dinimi severim.

Onu bütün dinlerden üstün tutar överim.

İslam’dır benim dinim, dinlerin en güzeli.

Allah birdir, demektir, dinimizin temeli.

Peygamberim Hazreti Muhammed sav. İki cihan güneşi,

Peygamberler içinde yoktur onun bir eşi.

Kitabımız Kur’ân’dır, okuruz onu her an.

Çok şükür Allah’a, Müslümanım Müslüman.”

Sizlere peygamberimizin sav. Bir hadisini iletmek istiyorum. Allah’ın ayetlerini, hadis ve sünnetlerini önemseyip, hayat tarzı yapmamız gerekir. Müslüman hiçbir sapkın felsefi, ideolojik görüşe sapmadan, sadece ve ancak İslam dinini referans alır ve yaşar, yaşamalıdır. Yüce Allah’a ve onun yegane hak dinine ortak koşmamalı; eşler, ortaklar koşmamalı.

Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa sav. Buyuruyor:

“Münafıklar; konuştuğunda yalan söyler.

Kendisine bir şey emanet edildiğinde, ihanet eder.

Söz verdiğinde, sözünde durmaz.

Güvenilir insan olmaz.”

Müslüman , mekruh işler, haram, günah işler yapmamalı. Dinini öğrenip, ona göre dosdoğru ve gerçekçi davranmalı. Bilimi elden bırakmamalı. Bilim bilmeyen, dini anlamaz, doğru dürüst yaşayamaz. Çünkü din, Yüce Allah’ın ilminin, alim oluşunun sonucudur.

Müslüman zararlı madde kullanmaz. Alkol, içki, uyuşturucu, zararlı madde kullanmaz.

Tefecilik, faizcilik işleri ile ilgilenmez. Bu işler haksız kazançtır. Sömürüdür. Kul hakkına girmektir. Paranın tek elde toplanmasıdır.

Müslüman, hırsızlık, dolandırıcılık, hile, sahtecilik, sahtekârlık yapmaz.

Müslüman, domuz eti yemez. Kan içmez. Leş yemez. Helal olmayan gıda, hayvan eti ve ürünlerini yemez. Almaz, satmaz. Besmelesiz yemek yemez. Hayırlı işe besmelesiz başlamaz. Şükretmeyen, hamt etmeyen olmaz.

Müslüman yalan söylemez. İftira atmaz. Doğru ve gerçeklerin üzerini örtmez, inkâr etmez. Başkaları ile alay etmez. Vatan, millet, devlet düşmanlığı yapmaz. Yapanlarla iş tutmaz. Zalime uyan, onunla aynı işe yapan, dost yapan; onun gibi olur. Onun batıl, küfür, sapkın davasına hizmet etmiş olur.

Peygamberimiz sas. Buyuruyor:

“ Kime benzerseniz, ondansınız.”

Başkalarını kıskanmak, haset etmek, çekememek haramdır.

Vatana ihanet etmek, devleti yıpratmak, millete ve insanlığa hainlik etmek, haramdır.

İnsanlar arasında ayrımcılık, bölücülük, ırkçılık yapmak haramdır.

Münafıklık yapmak; kâfir olmaktır. Münafık; inanmadığı halde inanmış gibi görünendir.

Müslüman kötü insanlarla dost, arkadaşlık etmez.

Büyü, sihir, fal bakmak haramdır.

Başkalarının malına, mülküne, evine saldırmak, tecavüz etmek, haramdır.

Haram; Allah’ın yasakladığı davranış demektir.

Gösteriş için yapılan iyi işlerin sevabı olmaz. Davranışlar, Allah cc. İçin samimice yapılmalıdır.

Haksızlığa, kötülüğe, çirkinliğe, zalime, zulme yardım etmek; haramdır.

Başkalarının ayıp ve kusurlarını araştırmak, ifşa etmek, haramdır.

Müslüman önce kendi yanlışlarını düzeltmeye çalışmalıdır.

Müslüman, bilgili, bilinçli, uyanık, dikkatlı, önlemli, ilkeli, kurallar merkezli yaşayan olmalı.

Müslüman dinin, bilimin, hayatın kurallarına uyarak yaşar, yaşamalıdır. Bu günümüzde yeterince yapılmadığından; insanlık bühranda, zararda, perişan durumdadır.

Müslüman her zaman en doğru, dosdoğru, gerçekçi, orta yollu, itidallı, dengeli, ölçülü olmalıdır. Aklını, zekâsını, bilgisini dosdoğru kullanmalıdır.

İyi bir Müslüman, imanın ve İslam’ın şartlarına harfiyen, kuşkusuz uymalıdır. İmanda şüphe olmaz. İbadetsiz Müslümanlık olmaz.

İbadetlerimiz Kur’an ve sünnete uygun olmalıdır. Kur’an ve sünnete uygun olmayan durumlar, ibadetten sayılmaz. İnsanın kendi heva ve hevesi olur. Kendini avutur. Din, Allah’ın dinidir. Ekleme, çıkarma yapılamaz.

Müslüman yalan söylemediği gibi mahkemelerde yalan tanıklık etmez. Yalan söylemek , Müslüman işi değildir.

Müslüman hiç kimseyi incitmez. Kul hakkına dikkat eder. Kul deyince, Allah’ın yarattığı her varlık kuldur. Yanı Allah’a ibadet eder. Allah’ı kabul eder. Taat eder. Zikreder. Dua eder.

İnkâr edenler, felsefi ve ideolojik nedenlerle inkârcılık yapar. Allah cc. Bunlara akıl, fikir versin, diyemiyorum. Zira her şey sebeplerle yaratılır. İnsanın önce kendi istemesi gerekir.

Müslüman yaptığı her işi en özenerek, görevini en iyi şekilde yaparak, sorumluluklarını yerine getirerek yapar, yapmalıdır. Bunun aksisini Müslüman için düşünmek mümkün değildir.

Zalimler, zulmedenler, cehennemdedir. Allah cc. Ayetlerinde böyle buyuruyor.

Müslüman cehennemde olmaz, olmamalıdır. Müslüman takva Müslüman olmalı. Cennete sadece takva Müslümanlar girecek, gidecektir. Bunlar ayettir.

Müslümanların özü, sözü birdir. Hile ve fırıldak içinde değildir.

Yunus Emre bakalım ne diyor:

“ Ben gelmedim kavga için,

Benim işim sevgi için,

Dostun evi gönüllerdir;

Gönüller yapmaya geldim.”

Yine Yunus Emre diyor ki:

“ Bilmeyen, ne bilsin bizi,

Bilenlere selam olsun.”

İyi, güzel, olumlu, yararlı, bilgili, bilgiyle yaşayan, dini ilmleri bilen, pozitif bilimi bilen, meslek, sanat öğrenen olunuz. Cahil birey, aile, toplumlar; perişan olmaya mahkumdur. Toplum olarak, barış, sevgi, saygı içinde yaşayınız. Toplumlar olarak, keçi gibi çekişmeyiniz. Devlete karşı kazan kaldırmayınız. Devletine isyan edenlerin hallerinden ders alınız, ibret alınız. İki yüzlü olmayınız. İkiyüzlülük münafıklık alametidir. Yalancı olmayınız. Yalancılık münafıklık alametidir. Devletin ve bireylerin hakkına girmeyiniz. Emanetlere ihanet etmek, münafıklık alametidir. Dosdoğru mümin ve Müslüman olunuz.

İdeolojik ve felsefi sapkınlık içine düşmeyiniz. Düştüyseniz, hemen tövbe edip, İslam dinine yöneliniz. Allah’a ve hak dinine ortak koşmayınız, bulmayınız. İyi insanlarla beraber olunuz. Arkadaşlık yapınız. İslam ve Müslüman düşmanlarını dost edinmeyiniz. İşbirliği içinde olmayınız. Kendinizi bir meta gibi kullandırmayınız.

Anne ve babanıza sevgi, saygı duyunuz. Yardımcı olunuz. İsyankâr olmayınız.

Akraba, dost, arkadaş ve çevrenizdekilere çok iyi davranınız.

Hiç kimseye, Müslüman olsun veya olmasın; insan, hayvan, bitki, doğaya, çevreye hiç zarar vermeyiniz. Bu bir kul hakkıdır. Bugün dünya insanları; pislikten, çevre kirliliğinden, mikroptan sürekli hasta olmaktadır. Ülkemizdeki tüm göller, ırmaklar, dereler, denizler kirlidir. Bu insanlaın temizlik kurallarına uymadığını göstermektedir.

Helal, meşru, yasal işler yapınız. Haram, günah, suç olan işler yapmayınız.

Dünya için çalışırken, ahiretinize zarar vermeyiniz.

İyiliği artırınız, yayınız. Kötülükleri azaltınız ve yasaklayınız.

Müslüman, vatanına, milletine, insanlığa, devletine, bayrağına, bağımsızlığına, varlığa asla zarar vermez. Verirse; zalim olur. Zulmeder. Kul hakkına girer. Anarşist, şiddetçi, terörist olur.

Allah cc. Yolunda, peygamber sav. Önderliğinde, hak mümin hakiki Müslüman olmalı. Gidip de zalim kâfirlerin, felsefi ve ideolojik görüşlerini yol edinmemeli.

Bütün Müslümanlar kardeştir. Bütün insanlar karındaştır. Herkese en güzel şekilde davranmalı.

Hayvanlar ,Allah’ın dilsiz kullarıdır. Hayvanlar, doğa; insanlara emanettir. İnsanların koruması emredilmektedir.

Müslümanların elinden ve dilinden hiç kimse zarar- ziyan görmemelidir. Görüyorsa, orada Müslümanlık yoktur. Zalimlik vardır. Zalimler cehennemliktir. Herkes kendine hak ve hakikat yolu bulup, hak ve hakikate yönelmelidir.mutlak hak ve hakikat sadece Kur’an ve sünnetlerdir.