Olgun, erdemli, faziletli, yargı değerli insan olabilme; samimi, bilge, takva mümin ve Müslüman olma ile olur. İnsan ve insanlık; İnsanlık; İslam, ilim, bilim, fen, sosyal bilimler, irfan, hikmet, bilim, sanat, kültür, teknik değerlerinin yaşam tarzı yapılması ile aşama kazanır. İnsanlık; hak, hukuk, adalet, doğruluk, dürüstlük, düzgünlük, güzel ve yüksek İslam ahlakı, edep, hayâ, hakça mücadele ile gelişmesini sürdürür. İslam ilimleri, bilimsel pozitif ilimler, teknik, teknoloji, tarım, hayvancılık, yapay zekâ, robotik teknoloji ile insan yaşantısı kolaylaşır.

Müslüman, bilgisini zarar, ziyan veren, olumsuz şekilde kullanmaz. Kendi savunması için gerekeni yapar. Saldırma, saldırganlık, işgal, sömürme, emperyalist hedefler gütmez. İdeolojik sapma ile hareket etmez. Bozuk felsefi görüşlerde olmaz. İslam dinine, insanlığa, çevreye, doğaya, dünyaya, evrene zarar verici davranışlarda bulunmaz. Müslüman zarar, ziyan vermez. Kötülük, çirkinlik, fenalık, bozukluk, yıkıcılık yapmaz, yapmamalı. Müslümanlık bunu gerektirir. Müslüman, Müslüman olmayanlar gibi asla, katiyen, kesinlikle olumsuz, kötü, zararlı davranamaz. Davranırsa, onlardan farkı kalmamış olur! Bu da Müslümanlığına zarar verir. Hatta Müslümanlıktan çıkar. Küfür, batıl, sapkın olur, olabilir!

Müslüman, Allah’ın emirlerini tutar, yapar, yerine getirir. Allah’ın yasakladıklarından; sakınır, kaçınır. İyilikleri, hizmeti, infakı, yardım etmeyi artırır, çoğaltır, yayar. Kötülükleri, azaltarak, yok eder; yasaklar.

Müslüman, Allah’ın öğretimini, eğitimini, terbiyesini, ahlak değerlerini, bilgisini kullanarak; en muhteşem, muazzam, mükemmel, harika, harikulade, şahane, muntazam, düzenli, intizamlı, tertipli, nizamlı, bilgili, olağanüstü güzellikte, iyilikte, yararlılıkta, doğrulukta, düzgünlükte, dürüstlükte, en ideal, olgun, erdemli, faziletli önder, lider insan olur. Zamanını en iyi şekilde, yararlı şekilde değerlendirse, bunları başaramayacak, hiçbir olumsuz sebep, neden yoktur.

Müslüman, yetkin, etkin olmalıdır. Pısırık, uyuşuk, tembel, çekingen, silik, tembel asla olmamalı. İslam ahlakı üzerine yaşamalı. Sosyal ve ahlakı görevlerini, ödevlerin, sorumluklarını yapmalı. Aklını doğru ve yerinde kullanmalı. Akılsızlık, geri zekâlılık kesinlikle yapmamalı. Ahlakı kurallara uymalı. İlgisiz, bilgisiz, anormal davranışlı katiyen olmamalı. Başkasından beddua almamalı. Başkasına kötülük, haksızlık yapmamalı. Kul hakkını gözetmeli. Kul hakkını gözetmeyenden, beğenilen Müslüman olmaz. Yaptığı ibadetlerde, kul hakkına gider. Sıfırın altında ekside kalır! İstikameti hak olmalı. Cimri olmamalı. Cömert olmalı. Savurgan olmamalı. Orta yolda dosdoğru olmalı. Dili çok iyi, tatlı, güzel kullanmalı. Dil eğitimi, öğretimi almalı. Konuşmasını bilmeli. Ancak konuşmak için bilgi gerekir. Bilgi ile konuşmalı. Etkili, anlaşılır, güzel, bilgili, beğenilen şekilde konuşmalı. Hoş, güzel, latif, nezaketli, saygılı, sevgi ile konuşmalı. İnce, hoş konuşmalı. Dil iyi olursa, davranışlarda güzel olur. Yazılarımızda estetik, bilimsel olmalı. İyilik ve yararlı yazmalı, konuşmalı. Sapan sapkınlara benzememeli.

İyi ve güzel olan işler yapmalı. Materyalistler gibi olmamalı. Onlar sapmış, sapkın olmuş. Şaşırmış, sapıtmışlardır. İnsanlığın başı onlarla belada, derttedir. Onlar maddecidir. Materyalisttir. Dinden, imandan, güzel ahlaktan, insanlıktan, İslam’dan anlamamaktadır. Hatta reddetmektedirler. Onlar zorbadır, faşisttir, saldırgandır, barbardır, eşkıyadır, teröristtir, katildir, katliamcıdır, soykırımcıdırlar! Becerilerini kötülüklerde kullanmaktadırlar. Çatışmacıdırlar. Kan dökücüdürler. Ahlakı düşünme yöntemleri yoktur. Gevezelik ederler. Şarlatandırlar. Sözleri ile davranışları örtüşmez. Anlamlı, değerli iş yapmazlar. Manevi değerleri yoktur. Dine- imana inanmazlar. İnkârcı sapkın sapan sapıktırlar. İnançlı değillerdir. Akıl, zihin olarak sapan durumdadırlar. Manevi değerlere inanmazlar. Allah cc. Kur’ân, peygamber, din, iman, insanlık tanımazlar. Allah cc. Düşünmeyi ihsan etsin!

Müslüman, hak din İslam dini ilimlerini, pozitif bilimlerin öğrenimini, eğitimini alırlar. Her işi bilgiyle en güzel, iyi şekilde yaparlar. Anarşi, şiddet, terör, saldırganlık yapmazlar. Ahlakı değerleri yaşarlar. Güzel karakterli, huylu, ahlaklıdırlar. Ahlak eğitimi alırlar. İlim, irfan, hikmet, marifet, maharet, beceri, ilham sahibidirler. Ruhları güzelleşmiştir. Olgun, erdemli, faziletli şahane insan olmuşlardır. Aşırılık, gerilik, sapkınlık içine düşmezler. Düşmüş iseler, çıkmasını becerir, tövbe eder, hak yolda yaşarlar. Manevi değerlere, dini değerlere düşmanlık edip; alçalmazlar, bayağılaşmazlar. Küfür, batıl inanışlara düşmezler. Allah’ı ve peygamberini dinler, itaat ederler.

Kapitalizm, sosyalizm, komünizm, faşizm ve din reddeden pek çok felsefi görüş materyalisttir- maddecidir. Din, iman, Allah, peygamber kabul etmezler. Ahlakı değerleri yoktur. İnsancıl, insanlıklı, insaniyetli, merhametli, şefkatli, müşfik, acıyan değillerdir. Çıkarcı, bencil, hodkâm, sadist, narsis, katliamcıdırlar. Fikirleri sapkın, düşünceleri yanlış, doğruyu ve gerçeği yalanlarlar. Aşırıcıdırlar. İnsani değerlerden yoksundurlar. Müslüman ve İslam düşmanıdırlar. Bozuk Hristiyanlığa bile tepki vermişler. Rönesans ile kapitalizm, komünizm, faşizm, Nazizm, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, ateizm, deizm vb. oluşturmuşlar. Haçlı sapkın vahşiler gibi birbirini katletmişler. Bunlarda fikir, doğru düşünce, dürüstlük, aklı, zekâyı doğru işletme yoktur. Diyalektik materyalizm ve tarihi materyalizm ile tüm dini inanışları reddederler. İyi niyetli değillerdir. Kötü duygular taşımaktadırlar. Düşünce kötü olunca, davranışlarda berbat, felaket, kötü olmaktadır. Hakça derinden düşünmezler. Düşünenler ise Müslüman olmaktadır.

İngiltere’de Göksunlu öğrencilerim var. Onlarla konuşup, sosyal medya üzerinden yazışıyorum. Bana diyorlar ki; bunlar hala tarihte yaptıkları canavarlıkları öğrencilere övgü ile ders kitaplarında anlatıyorlar. Diyorlar ki; biz İngilizler, dünyanın şimdiki 172 ülkesini sömürgeleştirmiştik. Dünya bizimdi. Biz büyük bir ulusuz. Dünyayı kendimize köle etmiştik.

Rusyalı ile konuşuyorum. Onlarda kendime; haçlı seferlerinin nasıl Müslümanları, Türkleri katlettiklerini anlatıyor. Yanı hala o eski bağnaz, vahşi anlayıştadırlar.

Bu batılı barbar eşkıya, terörist, vahşiler; kendilerini de 1945 yılına kadar çok acımasız şekilde katlettiler! NATO, Avrupa Birliği, Varşova Paktı gibi örgütsel birliktelik kurdular. Bu birliklerle, kendilerinden saymadıklarını; işbirliği, birlik- beraberlik yaparak katletmeye başladılar. Bunların ilkel, vahşi, barbar, katliamcı tarihlerini çok iyi öğrenmeli, bilmeli. Bunları öven işbirlikçi uşaklarının söylediklerine inanmamalı. Batıcı anlayıştaki insanlar, bu vahşi batılılara övgüler düzer! Komünistlerde, Rus ve Çin’e beğenilerini anlatır! Bunlar fikri- düşünsel kölelerdir. Bağımlı kukla kölelerdir.

Şimdi sizlere dünyanın vahşi, barbar, eşkıya, zalim, katliamcı katillerinin yaptıklarını, çok kısa anlatacağım. Ancak yazılı kaynak kullanmadan, aklıma kaldığı kadar anlatmaya çalışacağım. Tarihlerde bir, iki yıl sapma olabilir.

1979 yılından beri, yanı son 43 yıl içinde, 43 kadar İslam ülkesinde ve de bölgesinde saldırılarla savaş çıkarıp; Müslüman milleti mahvetmişlerdir! Hala harap, perişan etmektedir!

1979 yılında SSCB Rusya’sı, Afganistan’a saldırdı. 1989 yılına kadar burada kaldı. 30 bin asker kayıp ederek, çıkmak zorunda kaldı.

Afganistan, 2001 yılında da Amerika ve NATO işgali altında 2021 yılının 31 Ağustos gününe kadar kaldı. Ülkeyi 42 yılda mahvettiler, perişan ettiler. Yaktılar, yıktılar! Şu anda bu ülkenin %98’i açtır. NATO denilen askeri saldırı örgütte 30 ülke bağlıdır. Tek Müslüman ülke Türki’yedir. Ama NATO ve Avrupa Birliği içindeki her ülke, başta Amerika; Türkiye düşmanlığı yapmaktadır. Avrupa Birliğine ise 28 ülke bağlıdır. Geçen yıl İngiltere çıkarak, 27 ülke kaldı. Tamamı PKK destekçisidir. NATO da aynen öyledir. Hepsi PKK terör örgütüne silah, mühimmat vermektedir. Ülkelerinde eğitim kampları vardır.

NATO olarak, Afganistan’da 247 bin sivili öldürdüklerini ABD açıkladı. 

1991- 1994 yıllarında ABD, Rusya ve batılı ülkelerin desteği ile Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesini, Ermenistan işgal edildi. 28 yıl işgalde kaldı. Türkiye’nin her türlü desteği ile 2020 yılı 11 Kasım günü Ermenistan’dan geri alındı.

Budist Myanmar, ülkede bulunan Arakan Müslümanlarını, 100 yıldır katletmektedir! Köylerini, tarlalarını, kendilerini yakıp, yıkmaktadır. Birçok Arakanlı Müslüman, Bangladeş’e sığındı.

Hindu, Budist Hindistan, hem kendi içindeki Müslümanlara hem Keşmir halkına katliam ve saldırılarda bulunmaktadır. Bugünlerde 200 milyon Müslüman halkın, başörtüsünü yasaklamaktadır.

Çin, ülkede bulunan Doğu Türkistan Uygur Müslüman halkına; katliam, asimilasyon, ambargo uygulamakta, katletmektedir!

Pakistan halkı içinde ırkçılık ve mezhepçilik körüklenerek; anarşi, şiddet, terör, istikrarsızlık oluşturulmaktadır.

Rusya’da 1991- 1994 yılında Çeçen halkından 250 bin Müslüman katledilmiştir! Ruslar tarafından katledilmiştir! Zaten bir milyon olan Çeçen halkının dörtte biri şehit edilmiştir.

İran ile Irak 1980- 1988 yıllarında Amerika tarafından birbiri ile savaştırılarak, 1,5 milyon insan, mümin katledilmiştir! İran Molla rejimi ile Irak Rus komünist rejim savaştırılmıştır. Ahmaklar, 8 yıl birbiri ile savaşmışlar. Amerika ve batılılar silah satmışlar. İran’a peşin parayla 3 kat fazlasıyla ABD de silah sattı.

Amerika, Irak’ı kışkırtmış. Kuveyt senin tarihi toprağındır, al, dedi. Irak, Kuveyt’e girdi. Sonrada ABD neden Kuveyt’i işgal ettin, dedi. Sende kimyasal silah var, diyerek; 1991 yılında havadan 120 bin uçakla sorti yaparak, bombaladı. Irak’ın elektronik sistemlerini kör etti. Silah bile kullanamadılar. 2003- 2012 yıllarında da 34 yandaş batılı ülke ile işgal etti. 1,5 milyon Iraklıyı katletti!

Kıbrıs Rumları, Kıbrıs’ta bulunan Türk halkına zalimlik, işkence, katliamlar yaparak, 1974 yılına kadar 1,600’den fazla yaşlıyı, kadını, çocukları, sivil halkı acımasız katlettiler. 1,600 sivil az gelmesin. Orada o zaman 120 bin kadar Türk insanı yaşıyordu. Türkiye’miz, bu olan saldırganlıklara, katilliklere karşı 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı düzenledi. 480 kadar Türk ordusu şehit verdi. Adada yaşayan, Türk halkına kendi yönetimlerini kurdu. Şimdi tanınmamış olsa da, 1983 yılından beri KKTD adlı bir devletleri vardır. Bu aşamaları 1974 yılından beri sürekli izliyorum. Kıbrıs’ın Cumhurbaşkanı Makarios adlı bir kilise papazıydı. EOKA denilen terör örgütü de, Türkleri katledendi. Kıbrıs’ı, Yunanistan’a bağlamaya çalışıyorlardı.

Amerika ve yandaşları bu barış harekâtını düzenlediğimiz için ülkemize ambargo uyguladı.

2011 yılında Suriye 72 ülke ile işgal edildi. 1200 kadar terörist örgüt de savaş ve çatışmalarla halkı ve ülkeyi yıkmaya çalıştı. Bir milyon kadar insan katledildi! Ülke nüfusu 24 milyondu. Yarısı ülkeyi terk etti. Bir kısmı ülke içinde yer değiştirdi. PKK-YPG de terör devleti kurmaya çalışmaktadır.

Beş milyon Suriyeli ülkemize sığındı. 9 milyon Suriyeliye de, Suriye’de ülkemizce bakılmakta, 35 metre karelik 50 bin ev yapmaktayız. Ekonomimizi bu mülteci- sığınmacılar mahvetti. Akılsızların derdini biz çekmekteyiz. 170 ülke insanına devlet kurumlarımız ve yardım kurumlarımız her türlü yardım yapmaktadır. Biz mağdur, yoksun kalıp, onlara yardım etmekteyiz. Cumhurbaşkanımız 8 milyar dolar yardım ettiğimizi açıklamıştı. Dünyanın en çok yardım eden ülkesiyiz. 8 milyar dolar, 10 ton altın eder. İçişleri Bakanımızın dediği; 28 yardım kuruluşu da ayrıca halkımızdan yardım toplayıp, 170 ülke halkına ulaştırmaktadır.

Suriye’de bir milyon kadar insan katledildiği söylenmektedir!

Lübnan’da 1975- 1990 yılları arasında iç savaş yaşandı. Akılsız başlar ülkeyi mahvetti.

İsrail, Filistinlileri zaten 100 yıldır katletmekte, kentlerini, evlerini yıkmaktadır. 1967 yılında çevresindeki ülkelere batılıların desteği ile saldırarak, toprak aldı.

Arap Baharı adı ile halk, devlet monarşi, totaliter rejimlerine karşı ayaklandı. Bu Suriye ve Libya’da oldu. 2011 yılından beri Libya savaş ve iç savaş içindedir. 20’den fazla batılı ülke Libya’ya sadırdı. Libya 10 yıldır savaş içindedir. İç savaş da yaşamaktadır.

Sudan, iç savaş ve dış müdahalelerle iki ayrı devlete bölündü.

Somali’ye, Amerika askerleri girip, işgal etti. Ülkeyi mahvetti.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Müslümanlar, diğer zalim gâvurlar tarafından işkenceyle katledildi.

Bosna Hersek halkı, 1991- 1995 yıllarında saldırıya uğradı. Batılıların desteği ile Sırplar ve Hırvatlar, Boşnaklara saldırdı. 250 bin Müslüman Boşnak’ı katlettiler!

Yemen halkı iç savaş yaşıyor. 6 yıldan beri iç savaştadır. İran Şii ülkesi, Yemen’deki Şiileri devlete karşı savaştırıyor. Amerika, BAE ve Suudi Arabistan da, Şii karşıtı cephede yer alıyor. Katledilenler, Müslümanlar oluyor. Yıkılanlar, Müslüman kentleri oluyor.

Filipinlerde, Mora Müslümanları çok uzun yıllardan beri katlediliyor. Bir, iki yıl önce barış imzalandı.

Bugün, 24.02.2022 günüdür. Rusya Federasyonu askerleri, Ukrayna’yı işgal etmeye başladı. Bugün saat; 06.00’da Rus askeri birlikleri Ukrayna’ya girdi! Pek çok şehri havadan, karadan, denizden vurmayı sürdürüyor! Pek çok kente; kara, hava, deniz saldırıları yapmaktadır! Bu durum hakkında daha sonra bilgi vermeye çalışacağım, inşallah.

Bu katiller, katliamcılar, vahşiler, barbarlar, eşkıyalar, teröristler hala mazlum, mağdur, düşkün, zayıf gördüklerinde ezerler. Ülkelerini işgal ederler. Köy, belde, kentlerini yakıp, yıkarlar. Mabetlerini havaya uçururlar. Hele Müslüman ise hele zenci- siyahi ise cesetlerini bile buldurmazlar. İşkence ederler. Aç, susuz, evsiz, bakımsız bırakırlar. İnsandır, demezler. İnsan hakları var, demezler. Akıllarını işletmezler. İffet, namus çiğnerler. Zalimdirler, zulmederler!

Ülkemizde 1800 yılından beri sol, komünist terör, halk ayaklanma, isyanları, darbeler, suikastlar yapan Avrupa ülkeleri, Amerika ve NATO ülkeleridir. Ülkemizde komünist terör örgütleri 1991 yılına kadar SSCB Rusya tarafından kuruldu ve desteklendi. 1991 yılında SSCB ve diğer komünist ülkeler yıkılınca, komünist terör örgütlerini ABD ve Avrupa ülkeleri ile onların uşak uyduları yapmayı sürdürüyor. Ülkemizde yoksulluğu, yokluğu istismar ettirmektedirler. Ülkemizde Kürkçülük, Alevicilik kışkırtması ile terör yaptırmaktadırlar. Öngörüsüz, ileri görüşsüz, analitik düşünemeyen, doğru bilgi ve bilinçten yoksun olan kişi ve gruplar; vatan, millet, devlet, bayrak, bağımsızlık, özgürlük aleyhinde kullandırılmaktadır. Milli, manevi, dini değerlere düşman olarak yetiştirilmektedirler.

Rusya Federasyonu, bugün ikinci günün sabahında da, Ukrayna’ya saldırılarını devam ettirmektedir. Ukrayna’nın her tarafını, stratejik yerleri, sivil halkı, hastaneleri vurmaktadır! İkinci günün sabahında, Ukrayna’nın başkenti olan Kiev ele geçirilmeye çalışılıyor. Kiev’in 2 milyon 800 bin nüfusu vardır.  Ukrayna’nın 44 milyon nüfusu bulunmaktadır. Yüzölçümü ise 603.503 km2’dir.

Rusya, 17 milyon km2 yüzölçümü sahip olup, 144 milyon nüfusa sahiptir. Askeri güç olarak 10 kat daha güçlüdür. Rusya’nın 850 bin askeri, 12.420 tane tankı, 2.055 savaş uçağı, 61,700 dolar yıllık askeriyeye harcadığı para vardır.

Türkiye’miz, Ukrayna’da bulunan 20 bin Türk vatandaşını ülkemize getirme girişiminde bulundu.

Ukrayna’yı, Rusya’ya karşı mücadeleye iten Avrupa ülkeleri, ABD, NATO; Ukrayna’yı yalnız bırakmış. Rusya’yı yıpratması için; alet, aparat, malzeme olarak kullanmaktadır. Rusya, dünyanın üçüncü büyük gücüdür. ABD, Çin’den sonra üçüncü büyük güçtür. Rusya’yı hiçbir ülke karşısına almamaktadır. Ekonomik olarak da Rusya’ya bağımlı ülkeler vardır. Doğalgaz ve petrol almaktadırlar. Rusya’ya ambargolar uygulanacakmış! Zaten ambargo 2014 yılında Kırım’ı işgal ettikten sonra uygulanmaktadır. Rusya halkı hiç zenginlik görmemiş. Çarlık Rusya’sı, SSCB, Rusya Federasyonu döneminde hep yoksulluk çekmiş! Bu komünizmin ve saldırganlığın sonucu olarak ortaya çıkmıştır.

Bizlere düşen görev; kendi vatanımıza, milletimize, devletimize, bayrağımıza, özgürlüğümüze, bağımsızlığımıza, dinimize, imanımıza, milli, manevi, dini değerlerimize sahip çıkmaktır. Devletimizin her yönü ile güçlü olması için çalışmaktır. Dünyanın merkezindeyiz. Üç kıta arasında köprüyüz. Ülkemizi bunun için ele geçirmeye, zayıflatmaya çalışmaktadırlar. Oyuna gelmemeli. Tuzağa düşmemeli. Düşmanlara ajanlık, yandaşlık, işbirlikçilik yapmamalı. Akıllı, bilgili, bilinçli, analitik düşünen olmalıyız. Milli, manevi, dini, insani değerlere zerre kadar zarar getirmemeli. Kul hakkına ve Allah’ın hakkına hassasiyetle dikkat edip, her şeyi yerli yerinde dosdoğru yapmalı. Hainlik yapmamalı.