Âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. Kur’ân’ı Kerim’de insanlara, müminlere şöyle söylüyor, buyuruyor.

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. Kur’ân’ı Kerim’de insanlara, müminlere şöyle söylüyor, buyuruyor. Biz, Allah’ın söylediklerini, peygamberimizin din adına yaptıklarını eksiksiz öğrenip; İslam ve bilim anlayışıyla eksiksiz yapmalıyız. Allah cc. Öncelikle yararlı bilgi, bilim, ilim okumamızı, öğrenmemizi, öğretmemizi, yazmamızı, anlatmamızı emrediyor. Öncelikle ilk gelen ayet; Alak Suresi olup; okumamızı, yazmamızı, anlatmamızı, yapmamızı emrediyor. Allah’ın adıyla oku! Demesinin nedeni; yararlı, önemli, değerli, yarayışlı, iyi, güzel, doğru, gerçek bilgi edinmemizi istemesidir.

Allah cc. Öncelikle kendinin varlığının, birliğinin kabul edilmesini emrediyor. Müslüman olabilmek içinde; Kur’an ve Kur’an’ın gönderildiği Hazreti Muhammed’in sav. Kabul edilmesini söylüyor.

Allah’a eş, ortak koşmak, hak dinine eş, ortak koşmak yasaklanmıştır. Allah’a, Kur’ân’a, hak dinine, peygamberine sav. Ve peygamberlerine sadece inanıp, iman etmek, bir Allah cc. Emridir.

Allah cc. Merhametli, şefkatli, müşfik, cömert, affedici, bağışlayıcı, sevecen olmamızı emrediyor.

Allah cc. İçin sevmek, Allah rızası için iyilik, hizmet yapmak emrediliyor.

Allah cc. Zalimliği, zulmü, müşrikliği, münafıklığı, kâfirliği, gâvurluk yapmayı, haksızlık yapmayı, fitneyi, fesatlığı, nifakı, ideolojik sapkınlığı, sapık ve sapkın olmayı, bozukluğu, bozgunculuğu, anarşiyi, şiddeti, terörü, saldırganlığı yasaklamaktadır. Yapanları ve destek olanları zalim kabul etmektedir. Zalimler ve kâfirlerin cehennemde olduğu bildirilmektedir.

Allah cc. Yarattığı varlıkların huzurlu, mutlu, rahat, kurtuluş içinde olması için mesajlarını, dini, peygamberlerini insanlara göndermiştir. Bunlara inanmak da farzdır.

Allah cc. Her şeyi bilici, görücü, işitici, sınırsız sıfat sahibi olduğu için, kıyamete kadar insanlara gereken bilgiyi vermiştir.

Allah cc. Tüm eksikliklerden, noksanlıklardan, yanlışlıklardan uzaktır. Sıfatları sınırsızdır. İnsanlar gibi sınırlı sıfatlara sahip değildir.

Allah cc. Ezeli – en evveli en öncesi ve ebedi- sonsuza dek olup, bilenleri, olacakları bilir.

Allah cc. Evvelinden beri vardır. Doğmamış, doğurmamış. Evlat edinmemiştir. Yahudi, Hristiyan, felsefi- beşeri inançlardan uzaktır. Sadece İslam dini, Allah cc. Hakkında dosdoğru bilgiye sahiptir. Müslümanlar, Allah’ı; Allah’ın bildirdikleri ile bilir ve kabul ederler.

Müslümanlar, Yüce Allah’ı Esma’ül Hüsna ile bilir, tanır ve kabul ederler.

Müslümanlar, Allah’a hamt eder, şükreder, teşekkür eder, zikreder, dua eder, tövbe eder, ibadet eder,

En doğruyu Allah cc. Söyler. Allah’ın doğru söylediklerini yalanlayanlar; zalimler, kâfirler, müşrikler, münafıklar, gâvurlardır. Bunlara asla inanılmamalı. Katiyen destek olmamalı. Kesinlikle sempati duymamalı. Onlarla olanlar, onlar gibi olurlar! Aklı, zekâyı; Kur’ân, sünnet, ilim, bilim, hak din ile işletmeli.

Allah’ın yasaklarına uymalı. Emirlerini eksiksiz tutmalı. Hem Allah cc. İçin ibadet edip; hem de yasaklarını yapmak, akıl, zekâ işi değildir. Ahmaklık, aptallık, akılsızlıktır. Allah’ın dinini umursamazlık, görmezlik, anlamazlık, takmamazlık, önemsemezlik içinde olmamalı. Bunun acısı, ceremesi, zararı, ziyanı telafi edilemez. Dünya geçicidir. İnsanı oyalayıcıdır. Dünya zevklerine, keyiflerine, eğlencesine aldanıp, kanmamalı.

Dünyamızın çok büyük çoğunluğu sapkın sapık konumundadır. Hak ve hakikatleri inkâr etmektedir. Bunun için dünyalarını yitirdikleri gibi ahiretleri de perişan olmaktadır. Sakin ha! Allah’ın emirleri dışına çıkmamalı. Peygamberimize muhalif olmamalı. Bilimden yoksun kalmamalı. Hak din İslam ile bilim; Allah’ın iradesidir, yaratmasıdır. Âlim sıfatıdır.

Allah cc. Yanlış, eksik, noksan yapmaz. Her şeyi en üstün ölçütlerde yapar.

Allah cc. Yaratıcı, yaşatıcı, şifa verici, öldüren, dirilten, tekrar var edendir.

Allah cc. Kendine ve hak dinine iman edenleri, yaşayanları sever.

KUR’ÂN dosdoğrudur, gerçektir. İlahi emir ve yasaklardır, öğüttür, Allah cc. İlmidir, eksiksizdir, hatasızdır. Kur’ân, Müslümanların iman öğesidir. Tek bir harfi inkâr edilemez. Eleştirilemez. Kınanamaz. Yanlış, hatalı bulunamaz. Kur’ân çelişkisizdir. Bütünlük anlayışı içinde anlaşılmalıdır. Dosdoğru yola iletir. Müjdedir. İnsani derin ve ince düşünmeye, ilmi araştırma- geliştirme yapmaya yöneltir.

Kur’ân, en çok Allah cc. varlığından, birliğinden, eşi- benzeri olmadığından- söz ettikten sonra, ikinci en çok söz ettiği konu; oku, okumak, bilgi öğrenmek olmuştur.

Allah’ı çok anmak, ibadet etmek de Allah cc. Emridir.

Allah cc. Hak, hukuk, doğruluk, dürüstlük, düzgünlük, temiz, adalet, güzel ahlak, edep, hayâ sahibi olmayı emreder.

Allah cc, Allah’a dost olmayanları dost edinmeyin, der. Zira Allah’ı dost etmeyenler, başkalarına dost olmaz.

Allah cc. Anarşi, şiddet, terör, saldırganlık, hırsızlık, gasp, stokçuluk, halkı aldatma, kandırma, sapkınlık, azgınlık, serserilik, vurdumduymazlık, cinsel sapıklık, düşünsel sapkınlık gibi insan doğasına- yaratılışına uygun olmayan davranışları yasaklamıştır.

Allah cc. İnsan ahlakına, vücuduna, sağlığına, gelirine, giderine zarar- ziyan olan her şeyi yasaklamıştır. Alkol, içki, uyuşturucu madde, kumar, şans oyunları, sapkın eğlence, azgın davranışları yasaklamıştır.

Zevk için avlanmayı, keyif için av yapmayı yasaklamıştır. Cana gereksiz yerde kıyma haramdır.

Uygun olmayan davranışlar haramdır.

Müslüman, Kur’ân’ı kılavuz, peygamberimizi sav. Örnek alır. Akıl, zekâ, bilgiyle hareket eder.

Müslüman, her işi, işlemi yaparken, Allah cc. Rızası gözetmelidir. Allah cc. Hoşuna gitmeyen işlerin içinde olmamalıdır.

Müslümanlar, başkalarıyla iyi, güzel, uyumlu, barış içinde, hoşgörülü, anlayışlı davranmalı. Empati yapmalıdır. Öyle sokak serserileri gibi saldırgan, mafya, holigan gibi davranmamalı. Müslüman, İslam dinine uygun, Müslüman gibi, peygamberimiz gibi, seçkin sahabe gibi yaşamalıdır.

Müslüman, Allah cc. İçin hakça hukukça mücadele verir. Mücadelede haram işleyip, günaha girmez.

Müslümanın ölçüsü; akıl, zekâ, doğru bilgi, hak din, danışma, öğrenmedir.

İnsan öldürmek haramdır. Bir insanı öldürmenin cezası, tüm insanları öldürmek kadar günahtır. Bunu Allah cc. Ayetinde böyle söylüyor. Zalimler, kâfirler, münafıklar, müşrikler, putperestlerin cehennemde olacağı bildiriliyor. Cennete sadece takva- muttaki Müslümanların gireceği bildiriliyor. İster inan, ister inanma! Gerçekler senin inanıp, inanmaman ile bir milim bile değişmez.

Tefecilik, faiz, kumar, ölçüsüz, dengesiz iş yapmak haramdır.

Adaletsizlik, yalan yanlış iş yapmak haramdır.

Cimri, pinti, eli sıkı ve de savurgan- israf yapmak haramdır.

Fitne, fesat, bozukluk, bozgunculuk çıkarmak yasaklanmıştır.

Başkalarına iftira atmak, iftira söylemek yasaktır.

Lezbiyenlik, gey, seksüellik, homoseksüellik gibi haram cinsi sapkınlıklar haramdır. Bugün bun cinsel sapıklıklar dünyada ve ülkemizde açıktan reklam, tanıtım, propaganda yapmaktadır. Halkımızın bir kısmı LBGTİ Enses denilen bu cinsel sapkınlığa destek vermektedir. Destek verenlerde, yapmış gibi vebale, günaha girmektedir. Teröre, savaşa destek verenlerde, yapmış gibi günah alır. Zira sen destek vermezsen, o terör beslenemez, yok olur. Köyü çığır- yol açmak haramdır.

Şeytanı ve şeytanlaşmışları dost edinmek haramdır.

Sadece Allah’a, Allah cc. Yoluna yönelmeli. Sapmışların, sapıkların, hak ve hakikati inkâr edenlerin yoluna asla yönelmemeli. Hak ve hakikati yalanlayanlardan uzak durmalı.

Müslüman, Allah’ı kitabını, peygamberini, peygamberlerini çok sevme durumundadır. Bunun aksisini yapan, mümin ve Müslüman olmaz.

İslam dinin farz olan ibadetlerini yapmak, Allah cc. Emridir.

Maddi, manevi anlamda tertemiz olmalı. Beyin, gönül, ruh, beden temiz olmalı. Boy abdesti ve namaz abdesti almak, farzdır. Beyni kirletmemek farzdır. Kirletmek haramdır.

Müslüman, beden, söz, düşünce, maddi, manevi ibadetlerini öğrenmeli.

Sadece sevmek yetmez. Gönülden inanmak ve sevmek esastır.

Müslüman, asi olmaz. Nankör olmaz. Açgözlü olmaz. Doğruluktan, dürüstlükten, adaletten ayrılmaz. Hak ve hakikati terk etmez.

Müslüman, aklını bilimle, İslam dini ile çalıştırır. Bilim ve din dışı davranmaz.

Müslüman, aklını pisletmez, kirletmez, pisliğe batmaz, dosdoğrudan, gerçekten ayrılmaz.

Müslüman özgün olur. Taklitçi olmaz. Müslüman için iman şartı; Kur’ân ve sünnete eksiksiz inanmaktır.

Müslüman, çıkarcı- menfaatçi olmaz. Allah cc. Rızası için çalışır, iş ve görev yapar.

Müslüman, yaratılış özelliğine, yaratılış güzelliğine, onurlu oluşuna ters- zıt işlerde bulunmaz. Azgınlaşıp, sapkınlaşmaz. İnsanların en kötüsü, çirkini, yalancısı; din görevlisi olup da, kötülüğü, sapkınlığı, sapıklığı, hak ve hakikat olmayanı benimseyip, söylemesidir. Kötü örnek olmasıdır.

Allah cc. Bağışlama yapmayı, affetmeyi, ümidi kesmemeyi, günahlara tövbe etmeyi, sabırlı olmayı, dosdoğru sözlü, davranışlı olmayı, bilmediğimiz konuda tartışmamayı, körü körüne bir şeyin arkasından gitmemeyi, anlaşmalara uymayı emretmektedir.

Yemin etmeyi alışkanlık etmemeyi, yalan yere yemin etmemeyi, bozgunculuk yapmamayı, adaletten ayrılmamayı, kin yüzünden adaletten ayrılmamayı, hoşgörülü olmayı, duygudaşlık yapmayı, güzel davranmayı, yetimlerin hakkını yememeyi, yetimlere haksızlık etmemeyi, dünya hayatına aldanmamayı emretmektedir.

İşleri, görevleri, ödevleri, yükümlülükleri, mesleği, ticareti hak ve hukuk içinde yapmayı emretmektedir.

Hayatı- yaşamı Allah cc. İçin yaşamalı. Gösteriş yapmamalı. İslam dinini ihlasla- samimiyetle yaşamalı. Allah’a karşı aciz olduğunu bilmeli. Allah’a asi olmamalı. Emir ve yasaklarına uymalı. İyilikleri yol edinmeli.

Allah’a güvenmeli. Allah’ın emir vaşaklarını yerine getirmeli.

Münafıkların, müşriklerin, kâfirlerin, zalimlerin, müminlerin özelliklerini öğrenmeli.

Peygamberlerin yaşantılarını öğrenip, kendimize örnek etmeli.

Anne ve babaya özellikle çok çok çok, çok iyi davranmalı. Bu da bir olan Allah cc. Emridir.

Haram, mekruh olanları yememeli, içmemeli, kullanmamalı.

Helal kazanıp, helal harcamalı.

Siyasi parti, grup, tayfalara bölünüp, birbirine düşmemeli. Birbirine kötü davranmamalı. Bölünüp, parçalanmak haramdır. Ayetlerle yasaklanmıştır. Bugün bölünenler, birbirine düşüp, birbirini acımasızca katletmekte, haram işleyip, katil, cani olmaktadır. Cehennemin dibini boylamaktadır. İslam’da saldırganlık haramdır. Anarşi, şiddet, terör, eşkıyalık yasaktır.

Saldırana karşı savunma savaşı vermede, aşırı gitmeme emredilmektedir.

Güzel düşünüp, güzel işler yapmalı.

Emaneti hak edene, güvenilir uzman kişiye vermeli.

Sapkın, hain kişilere güvenmemeli. Yazı, söz ve vaatlerine inanmamalı.

Dinde bölü

İslam dininde, parçalanma, bölünme haramdır.

Dinimizde baskı, şiddet, dayatma haramdır. Öğretim, eğitim, terbiye, güzel ahlak ile eğitim yapmak esastır.

Gevşeklik, umursamazlık, uyuşukluk, korkaklık haramdır. Müslüman cesaretli olmalı. Aklını din ve bilim ile hukuk içinde kullanmalı.

Ölçülü, dengeli olmalı.

Zamanı çok iyi değerlendirmeli.

Sağlığımız korumalı. Gerektiğinde en iyi şekilde tedavi olmalı.

Dünyayı, uzayı, yer altını çok iyi tanımalı.

Bilim ve İslam dini öğrenimi, eğitimi görmeli. En büyük ve en önceki farz ibadet; besmele ile yararlı bilgiler öğrenmektir.