İslam dini, âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. Tarafından, vahiy yolu ile peygamberlere bildirilmiş olup; insanlara öğretilmiştir.

İslam dini, âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. Tarafından, vahiy yolu ile peygamberlere bildirilmiş olup; insanlara öğretilmiştir. Hedef; iki âlemde insanların huzurlu, mutlu, rahat, kolay, barış içinde kurtuluşa ermeleridir. İslam dini öğretileriyle, değerleriyle; insanların hidayete ermeleri, hayvanların rahat etmeleri, doğanın ve çevrenin korunup, geliştirilmesini sağlar. İslam dini, insanın yaratılış özelliğine uygun, insanın işleyiş, yaşayış kılavuzudur. Peygamberimiz sav. Ve diğer peygamberlerde; öğretmendir, eğitimcidir, insanlığa en güzel örnektir, rehberdir. Peygamberler, âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. Tarafından görevlendirmişlerdir.

İslam dini, Müslümanlık; evrensel bir dindir. Tüm dünya insanlığına gönderilen, zamana, yere, bölgeye bağlı olmayan, ilahi mesajlardır. İslam dini rabbani bir dindir. Muhammedi bir din değildir. Kur’ân, sözleri ile lafzı ile anlamı ile Allah’ın sözleridir. Peygamberimiz sav. İse bu sözleri, Cebrail as. Öğretmesi ile insanlara bildirmiş, öğretmiş, eğitmiştir.

İslam dininde binlerce değer, esas, öz, öğe vardır. Bunları insanlar öğrenip, yaşantısına uygulamalıdır. İslam dini hak, hukuk, doğruluk, dürüstlük, düzgünlük, maddi ve manevi temizlik, iman etmek, ibadet etmek, İslam ahlakında olmak, edepli, adaplı, hayâ sahibi olmak, İslam ile muamele etmek gibi binlerce değeri vardır. Adaletli olmak, başta gelen esaslardandır. Dosdoğru olmak bir olan Allah cc. Emridir. Dost olmak, kardeş olmak, barışçı olmak, saldırgan olmamak, şiddet göstermemek, insan öldürmemek, kul hakkı yememek, insanlara adil, eşit ve düzgün davranmak, insan ve varlık incitmemek asıl olan değerlerdir. Fedakâr, cefakâr, cömert, diğerkâm olmak esastır. Bireyde, ailede, toplumda, devlette huzur ve mutluluğu sağlamak, kardeşliği tesisi etmek, Allah’a kulluk etmek esastır.

Müslüman, Allah’ın emirlerini yerine getirir. Yasakladıklarından sakınır. İyilikleri artırır. Kötülükleri azaltarak, yasaklar. Sabırlıdır. Sabretmelidir. Sabrı elden asla bırakmamalıdır. Sevgi, saygı ile ince, nazik, kibar, nezaketli, zarafetli, medeni davranmalıdır. Sorumluluklarını, ödevlerini, görevlerini, yükümlülüklerini öğrenip, yerine getirmelidir. Başıboş, vurdumduymaz, uyuşuk, pısırık, silik asla olmamalıdır. Allah’a teslim olmalı. İlke ve kurallar çerçevesinde hareket etmeli. Alçakgönüllü, vakarlı, güzel ahlaklı, terbiyeli olmalı. Yardımsever olmalı. Yardımlaşma, dayanışma, paylaşma içinde olmalıdır. Bu değerler hep İslam değerleridir. Bunlar hep İslam dini değerleridir. Haram ve günahlardan sakınmalı. Sevap ve ecir alacak davranışlarda bulunmalı. Şunu asla unutmamalı! İslam olmayınca; insan, insanlık, insancıllık, insaniyet, acıma, merhamet, dost olma, kardeş olma gibi değerlerde olmaz. İnsanlar hayvanlardan çok daha aşağı, sapık, sapkın, saldırgan olur. Zira hayvanlar yaratılışları gereği hareket eder. İnsanlar ise beyinlerindeki, kurguladıkları ile davranır. Beyin kirletilmemeli. Kalp, yürek, gönül temiz olmalı. insan, vicdan, merhamet; ruhta yer almalı.

İdeolojik sapkınlıkla insnalıklı insan yetişmemektedir. Bunun için ülkemizde ve dünyada insanlar yararlı olmaktan çok, zararlı olup, ziyan vermektedir. Bugün ideolojik sapkınlıkla yetişen insanlar; milli, manevi, dini, insani değerlere düşman olarak kendilerini göstermektedir. Hak din İslam ve bilimsel değerler, verilerle insan yetiştirilmeli. Bu olmadığı takdirde dünyada büyük korkunç dehşet evren vahşetler, barbarlıklar, katliamlar, savaşlar olmaktadır.

İnsanları, Kur’an, sünnet, bilim merkezli, eksenli ve endeksli yetişmeli. İnsanları eğitim, öğretim, terbiye, ahlak olarak evrensel değerlere uygun yetiştirmeli. Güvenilir insan yetiştirmeli. Ehil, liyakatli olmak; güvenli insanlarla mümkündür. Vatan, millet, devlet, bağımsızlık, özgürlük, emanet düşmanlarından; ehil insan, liyakatli insan olmaz. İnsanlar çalışkan olmalıdır. Üretim yapmalıdır. Görevlerini dosdoğru yapmalı. İnsan öncelikle merhametli, insaflı, vicdanlı, harika, harikulade, şahane, örnek mümin olmalı. sahtecilik yapandan, insan olmaz, olmuyor. İnsanlık dışı davranıyor. Sabırla stratejik kalitede, verimde çalışan insan yetiştirmeli. Halka hoşgörüyle davranılmalı. Öyle komünist, faşist, diktatör, baskı, şiddet, terör estirenler devlete ve topluma sokulmamalı.

Yetiştirdiğimiz insanlar, vatan millet devlete, insanlığa iyilik ve hizmet edecek karakterde olmalı. yardımlaşma, paylaşma, dayanışma içinde hizmet edilmeli. İnsanlara, hayvanlara, doğaya değer, önem, kıymet verilmeli. Zarar vermekten azami ölçütlerde kaçınılmalı. Bilgiyi, doğru bilgiyi cesaretle kullanmalı. Hak, hukuk, doğruluk, dürüstlük, düzgünlük, güzel ahlak, edep, hayâ, hakkaniyet, gözetilerek, görev yapılmalı. Mutlaka İslam değerleri korunup, uygulanmalı. Korunmadığında, adil ve dosdoğru bir sistem, düzen kurmak mümkün değildir. zalimlik, haksızlık arşa ulaşabilir.

Yetiştirdiğimiz insanlar, sözün eri olmalı. verdiği sözde durmalı. Hoşgörülü, insaflı, vicdanlı hareket etmeli. İnsanlarla ve aile halkı ile iyi geçinmeli. İyi geçimli, uyumlu, dengeli, ölçülü olmalı. sevgi, saygı ile hareket etmeli. Sinir sistemi bozuksa, mutlaka ama muhakkak tedavi edilip, iyileştirilmeli. Kendimize, aile halkına, akraba, komşu, insanlara, varlıklara zarar verir durumda olmamalı. Olgun mümin Müslüman gibi davranan olgun insan olmalı.

İnsan olabilmek için; samimi, dürüst, dosdoğru, adil, merhametli, şefkatli, müşfik, bilge, bilinçli mümin olmalı. İslam değerleri ile yaşamalı. İslam dışı görüş, doktrin, ideoloji, felsefelere düşmemeli. Zalim olmamalı. İslam değerleri ile bilim verilerini birlikte yaşam tarzı yapmalı. Yalancı, iftiracı, yanardöner olmamalı. Âlemlerin Rabbi Yüce Allah’ın emirlerini tutmalı. Yasakladıklarından sakınmalı. İyilikleri, hizmetleri artırarak, çoğaltmalı. Kötülükleri azaltarak, yasaklamalı. En güzel, iyi, dosdoğru mümin ve Müslüman olma hedeflenmeli.