Halen Karadeniz’i, yeşil ile mavinin aşkla birbirini sarmaladı bu bölgeyi görmediniz mi?

Rize’yi de görmediniz mi, dört adet 3500m rakım üzerindeki zirveleri olan. Kaçkarların boynunda inci kolye masalı dizili, yüzlerce buzul ve krater gollerini görmediniz mi?
Sıfır rakımdan dört bin metreye 40 km mesafede ulaşılan coğrafyada parelerinde 70 km. olan ve yedi devasa su havzasını görmediniz mi?
Endemik flora çeşitliğiyle, zengin faunasıyla bu cennet ili halen görmediniz mi?

Yoksa siz İkizdere’yi de görmediniz mi?
Dünyaca Bal’ı ile ünlü zirvesinde gölleri olan Kaçkar sıradağlarının güney ucuna sırtını dayayan Anzer yaylasını görmediniz mi?

Yaz i bir başka Kışı bambaşka güzel, 400 yıllık geleneğin halen yaşatıldığı üzme tahtası “snowboard ın ata yurdu endemik florasıyla her mevsim insani büyüleyen Petran Yaylasını görmezdiniz mi? 

Kabahoru, Eskiceyi, Patatesiyle ünlü Mahura yaylasını görmediniz mi?
Dünya starı, Pop müzik sanatçısı Tarkan in köyü Rüzgârlıyı, Mize yaylasını görmediniz mi?

Dört mevsim zirvesinden kar eksik olmaya Ovit dağini, eteklerinde onlarca yaylayı ve onlarca endemik kuş türü ve flora zenginliğini barındıran bu heybetli güzelliği görmediniz mi?

Sıralı ahşap evleriyle bir yanı Ovit vadisi diğer yani Cimil vadisi olan hakım zirvede kurulu Vaşa Yaylasını görmediniz mi? 

Yaz kış sürekli yanan kuzinenin başında ikram edilen bir bardak sıcak çayı içerken, siz Homeza yaylasını seyretmediniz mi?

Yoksa siz Cağrankaya yaylalarını da mı görmediniz?
Serin yaylada insani ısıtan sıcak ve kocaman yürekli insanların yaylalarını,
Aşağı yaylayı, Büyük yaylayı, Yedi çukur, Kevut u Ehzeri, Arniç, Tahpur yaylalarını görmediniz mi? 

Cimil yaylasını damı görmediniz, geniş otlaklarında özgürce dolaşan ineklerini papatya bahçelerini demi görmediniz?

Anzerin balını Cimil ın yağıyla karıştırıp Kara fırın da pişen sıcak ekmeğin üzerine sürüp Meteliksizler kahvesinden ince belli bir bardakta sunulan orta demli Rize çayında kahvaltıda mı yapmadınız?

Bu cennet köşesini gezerken var olan mutlu yorgunluğunu atmak için Ridos termal tesislerinde ılıca da damı dinlenmediniz?

O zaman size bir tavsiyem var! 
Cenneti dünya gözüyle görmek isteyenler, hele birde öldükten sonra göremem tedirginliği olanlar, bu fırsatı kendinize yaratın henüz sağ iken cenneti dünya gözüyle görün, İkizdere’yi görün.